To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Volf 2.5T AWD 210KM 320NM

Owczar - 05-06-2018, 11:49

Co do lpg - załóż prinsa z dobrymi filtrami fazy lotnej i zapomnij o usterkach czy dziwnym strojeniu. Sam żałuję że nie założyłem, ale lpg serwisuje sam więc nie jest to problemem.

Zaczalem oglądać film ale to jak odkrywanie koła na nowo :) silniki niszczą monterzy i tanie nieprecyzyjne instalacje. I to się nie zmienia...

Fragu - 05-06-2018, 12:00

romek atomek2 napisał/a:
mówią ze to prawie jak Audiacci ..

...a oni mówią, że to już prawie Porshatti ;)

romek atomek2 - 05-06-2018, 12:13

Owczar napisał/a:
Co do lpg - załóż prinsa z dobrymi filtrami fazy lotnej i zapomnij o usterkach czy dziwnym strojeniu. Sam żałuję że nie założyłem, ale lpg serwisuje sam więc nie jest to problemem.

a no widzisz - trzeba więcej dbać i poświęcić temu trochę uwagi, z czym po prostu pierwszy raz się spotykam. poprzednio uwalił mi się komputer bo ? uszczelki sparciały i w środku się woda zebrała .. taka sytuacja. też dla mnie rzecz z klasy "nie do zaakceptowania" - masakra ;(

Owczar - 05-06-2018, 19:46

Widzę, że wszystkie podzespoły LPG są coraz gorsze...

Stare sterowniki LPG pod maską jeżdżą już po 10-12 lat i nic się nie dzieje. Tak samo pierwsze wtryskiwacze HANA. Teraz i z reduktorami problemy, z wielozaworami, wtryskiwaczami, a na dodatek ze sterownikami. To w sumie dobrze, że u siebie mam w suchym miejscu...

Hugo - 05-06-2018, 22:59

Owczar napisał/a:
zapominasz o wszystkich upierdliwych usterkach jak linka maski, korek wlewu czy klima.
A poznasz zupełnie nowe, o których nawet byś nie pomyślał w normalnym aucie.
Owczar - 05-06-2018, 23:26

Nie dajmy się zwariować. Te nowe auta wcale tak awaryjne nie są. Mam sporo znajomych, którzy użytkują nowe samochody. Kolega skodę octavię w dieslu sprzedawał z bólem serca i tylko dlatego, że miał ją już 6 lat. Przez ten czas nie uświadczył żadnej dziwnej usterki. Tylko okresowe przeglądy.

Dodatkowo w aucie na gwarancji nic Cię nie interesuje. Gdziekolwiek jesteś - jeśli dojdzie do awarii to dostajesz auto zastępcze.

romek atomek2 - 06-06-2018, 09:58

Owczar napisał/a:
Nie dajmy się zwariować. Te nowe auta wcale tak awaryjne nie są. Mam sporo znajomych, którzy użytkują nowe samochody. Kolega skodę octavię w dieslu sprzedawał z bólem serca i tylko dlatego, że miał ją już 6 lat. Przez ten czas nie uświadczył żadnej dziwnej usterki. Tylko okresowe przeglądy.

Dodatkowo w aucie na gwarancji nic Cię nie interesuje. Gdziekolwiek jesteś - jeśli dojdzie do awarii to dostajesz auto zastępcze.

ta jest zajefajna - lata jak wściekła ;)
https://www.youtube.com/watch?v=dFJSq-QTWXU

a tak poważnie mam już 2 typy na kolejne auta : jak Bóg da życie pozwoli to tak na 100 tys km wsiadłbym do
Saab 9-3 Turbo X
albo
bmw 335i

larelijux - 06-06-2018, 10:04

Po przygodach znajomego z Saabem, nigdy bym nie kupił auta tej marki. Psuło się dosłownie wszystko, a na końcu okazało się jeszcze, że zgnił od spodu.

A 335i fajna rzecz, jak się wrzuci worek pieniędzy to można mieć rakietę pokroju M3. Silnik podatny na mody.

Owczar - 06-06-2018, 10:09

Nie wiem dlaczego porównujemy do najslabszej skody :) a zobaczmy jak ta lata :D
https://youtu.be/dpymhLvOtvE

BMW 335 nie zagazujesz. Nie wiem co na to Twoja firma, skoro poszła w zagazowanie Volvo..

romek atomek2 - 06-06-2018, 10:25

Owczar napisał/a:
Nie wiem dlaczego porównujemy do najslabszej skody :)

nie najsłabszej !!! - dałem film z odejścia 1.2 a przecież mają 1.0 ;)

do skody mnie nie przekonasz .. zacytuję tu kogoś .. "nie no super auto, świetnie się prowadzi, do bagażnika wejdzie wszystko, silnik poezja, pali tyle co nic .. tylko jednej rzeczy nie ma .. KLASY" .. to samo mam o SKODZIE jak tu na filmie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=HK7NLLcFC8M

Wiesz, z furą służbowa to tak sobie można iść w fanaberię .. czyli wybrać coś, na co sam bym się nie zdecydował za swoja kasę i na własnym garnuszku .. gdybym miał sam sobie dla siebie kupować przy założeniu maO pali - kombi ( bo mam psa ) i do podróżowania po EU wybrałbym honda civic tourer - i nie że mi się podoba ... nie że to szczyt marzeń = nazwałbym to mega kompromisem. https://www.youtube.com/watch?v=ve0WDh_nZRk
a miałem jajko 3d z vtec'em i to był genialny pojazd... do miasta.

larelijux napisał/a:
a na końcu okazało się jeszcze, że zgnił od spodu.

mam pajero pinina - bardziej rdzewieć nic nie jest w stanie .. ;) ))))

Owczar - 06-06-2018, 10:47

Ja nikogo nie namawiam na skode. To tylko auto służbowe - ma przemieszczać się z punktu a do b i być zawsze dostępne, a jak nie to auto zastępcze.

Auto z klasą można sobie kupić prywatnie - takie jakie się podoba. :)

romek atomek2 - 06-06-2018, 10:58

Owczar napisał/a:
Auto z klasą można sobie kupić prywatnie - takie jakie się podoba. :)

a dla mnie to właśnie bez sensu ;) .. ale szanuję Twoje zdanie. Volvo ma mega mało miejsca z tylu - a wielka krowa z niego, ale z tyłu to wiszą koszule na rączce + notebook.. w bagażniku mała walizka . sam bym go sobie właśnie dla tego nie kupił prywatnie. Kombi w firmie = na każde targi / wystawy doładują Cię po dach .. a tak ? miejsca nie ma ;) .. no co poradzisz .. ktoś inny brać musi ..

ale koniec tych marzeń .. w Sobotę przegląd instalacji - zobaczymy co będzie .. jutro znowu +600km zrobię .. i już tak z wiekiem zaczyna się do tego sporo dokładać . nawet taka perdoła jak ostatnia chłodnica klimy - wymiana, sprawdzenie szczelności .. to już się zaczynają extra wydatki . przedostatnio poduszki amorów / amory - no ale ma już swoje lata .. btw leasing skody u nas cos 1700 pln net mies w mies .. to volf jeszcze się i tak kalkuluje na plus .. z kosztami utrzymania .. a to jego V5 - no co poradzisz - ładnie gada .. robi robotę. i fortuny nie kosztuje.

Owczar - 06-06-2018, 11:21

Gdybym kupował prywatnie Volvo to kupiłbym s80v8. I bagażnik byłby już ok :)
Krzyzak - 06-06-2018, 12:56

Owczar napisał/a:
Te nowe auta wcale tak awaryjne nie są
też tak myślałem, ale mam nowego Leona w najwyższej wersji wyposażeniowej itd. i tak:
- gorące auto śmierdzi
- paliwo przy pełnym baku przelewa się tak, że można się wystraszyć
- rozrusznik wyje przy odpalaniu (sprawdzone w wielu egzemplarzach, tttm)
- zawieszenie od nowości pracuje jakby było rozwalone, Galant przy nim to wzór i ideał!!!
- gniazda zaworowe z gównolitu, więc instalacja LPG jest ryzykowna (już nie wspominam, że to bezpośredni wtrysk)
- klima w Galancie to jest niedościgniona... teraz te ekrany montują 10" i kratki nawiewu są tak blisko kierownicy, że mrozi ręce...

Owczar napisał/a:
jeśli dojdzie do awarii to dostajesz auto zastępcze
tylko jeśli awaria unieruchomi auto - przy np. podejrzeniu zepsucia rozrusznika (który okazał się tttm) to zostawiasz auto i o zastępcze martwisz się sam...
Owczar - 06-06-2018, 13:36

Darku, a gdzie awarie? :) to są jakieś tam wady, a nie usterki.

Co do lpg to przecież od dawna wiadomo że tsi lpg nie lubi :)