To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TurboBurbo

Fragu - 20-01-2017, 19:20

:mrgreen:

Zdarzenie z dzisiejszego poranka w pobliżu mojej miejscowości.
Turbiak przegral z gololedzia i vw sharanem.
Prawdopodobnie kierowca zapatrzyl sie na sluzby wydobywajace kobiete z modusa, którym uderzyla w drzewo.

Hugo - 20-01-2017, 20:07

No prawie jak Twój. Na szczęście nie :D Przykre jak się widzi takie rzadko spotykane autko rozwalone.
Bzyk_R1 - 20-01-2017, 20:32

Rarytasik taki:)
Fragu napisał/a:
Prawdopodobnie kierowca zapatrzyl sie na sluzby wydobywajace kobiete z modusa, którym uderzyla w drzewo.

Turystyka wypadkowa...i efekty.

robertdg - 21-01-2017, 23:04

Fragu napisał/a:
Zdarzenie z dzisiejszego poranka w pobliżu mojej miejscowości.
Turbiak przegral z gololedzia i vw sharanem.
Wisi już na sprzedaż http://allegro.pl/outland...6690343352.html
Bizi78 - 22-01-2017, 07:48

Z ceną to trochę przesadził :wink: .
W@sio - 22-01-2017, 07:50

Bizi78 napisał/a:
Z ceną to trochę przesadził :wink: .
tak o 30-50% ;-)
robertdg - 22-01-2017, 09:12

Z którą ceną, naprawy czy auta?
Bzyk_R1 - 22-01-2017, 10:20

Ciekawa historia tego właściciela. Przesadził zarówno z ceną części jak i wartością. Mało jest części do O1T zwłaszcza blacharskich i każdy element wysoko się ceni. Auto z Polski, kraj pochodzenia z Rosji zaznaczone, BRC, wyposażenie wyjęte z :butthead: i 300.000km. Tylko patrzeć jak Miras weźmie w swoje łapy wyklepie i będzie 155.000 przelotu :)
W@sio - 22-01-2017, 10:22

I auta i naprawy, na 80% podłużnice ruszone, do tego trzeba cały przód + obie poduchy powietrzne. Na nowych częściach przewnie będzie szkoda całkowita. Nie wiem czy z używanych gratów poskłada wszystko do kupy. Niestety ale do Turbo wiele gratów dostępnych jest tylko na zamówienie w ASO.
radek79 - 22-01-2017, 10:41

robertdg napisał/a:
Z którą ceną, naprawy czy auta?

dzwonisz że płacisz dychę i przyjeżdżasz,po trzech dniach od dzwoni że się zgadza, a ty że teraz to za 9 tysi kupisz,tak się kupuje uszkodzone

robertdg - 22-01-2017, 10:58

W@sio napisał/a:
na 80% podłużnice ruszone
To bez dwóch zdan widac na zdjeciach, tym bardziej ze poduchy bez powodu nie wypalaja.
A tak realnie na ile byście oceniali koszt remontu tej taczki, ale tak sumiennie by było dobrze zrobione, w stylu, pewne, dobre czesci, fachowiec to inny temat

Cytat:
dzwonisz że płacisz dychę i przyjeżdżasz,po trzech dniach od dzwoni że się zgadza, a ty że teraz to za 9 tysi kupisz,tak się kupuje uszkodzone
Jak widze takie opisy to zbytnio nie chce mi sie dzwonić i droczyć, bo wiadomo ten co wystawia zawsze wie najlepiej, bedzie sie kłocił, wyzywał, etc. Miewam takie sytuacje, ostatnio chciałem coś kupić, widze oferte w dobrej cenie, wiec dzwonie i pytam czy Pan na te rzeczy wystawia fakture, na to on mi pitoli, ze on te rzeczy wystawia za polowe wartosci rynkowej - zapytalem sie go czy cena rynkowa dotyczy Szwecji, Norwegii, Niemiec lub pochodnego, bo cena o jakiej rozmawiamy to cena detaliczna w wielu sklepach specjalistycznych, nawet jezeli pokazalbym typowi fakture na to samo sprzed 3 miesiecy to by mi pitolił ze podrobiona :doubt:

Dodatkowo widac ze ogloszenie skape po ilosci zdjec, nie ujawnia niczego, miesiac temu znajomy kupował od handlarza uszkodzone auto, to ten mu jak na spowiedzi wszystko wyspiewał, bo zalezało mu aby rzetelnie przedstawic stan auta, znajomy pojechał, obejrzał, wszystko sie zgadzało, ponegocjował i kupił - bez nawijania makaronu na uszy

Fragu, wybacz ze tak sie rozpisuje o obcej taczce w Twoim watku

W@sio - 22-01-2017, 11:17

Realnie to myślę, że same graty wyjdą około 7-8k + robocizna więc raczej auto dla domorosłego pasjonaty rzeźbiarza. Wrak w takim stanie wart jest max 10-12k jeśli elementy układu jezdnego nie są uszkodzone
robertdg - 22-01-2017, 11:25

No tak, maska, błotniki, wzmocnienie czołowe, belka zderzaka, reflektory, chłodnice, oslony, duperalki/drobnostki a tego za darmo nikt nie zrobi, bo znajac zycie dobry fachman ponizej 3kolek nawet tego ogladał nie bedzie
Bzyk_R1 - 22-01-2017, 11:27

Fragu, wstawił taczkę do siebie to teraz ma ;p. Oczywiście zakładamy że reszta auta jest godna uwagi w co wątpię, na pewno wymaga inwestycji, BRC ma już pewnie 8-10 lat przebieg powiedzmy realny tylko nie wiadomo czy autostradowy ;) i ogólnie kwestia czy warto odbudowywać. Mówiłem Stachowi żeby nie sprzedawał swojego teraz by miał dawce (kolejny już w sumie) i "Byczek" by ożył.
robertdg - 22-01-2017, 11:33

Bzyk_R1 napisał/a:
Oczywiście zakładamy że reszta auta jest godna uwagi w co wątpię
No tak, krajówka, nie zeby to byla reguła, ale wiekszosc krajowych misków które widzialem wygladały o wiele gorzej niż ich rówiesnicy zza gramanicy