To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowy, Elegancki

Maciejos - 13-03-2018, 16:25

Uuu...z tymi letnimi to zaszalałeś :-) ...nie chcę Cię martwić, ale w przyszły weekend w ciągu dnia ma być ok. - 5 stopni, a w nocy temperatura ma spadać poniżej 10 stopni...no i ma padać śnieg... :-(
Lajkonik95 - 13-03-2018, 18:06

Maciejos, też mnie takie słuchy doszły ;)
larelijux - 13-03-2018, 18:28

Kuźwa, wiem... A jeszcze dzień przed wymianą prognozowali piękną pogodę na miesiąc naprzód. Najgorsze jest to, że w weekend chciałem do pracy jechać :mrgreen: A zostaje komunikacja miejska. Przynajmniej auto będzie ładnie wyglądało czekając na mnie pod domem, już nie mogłem patrzeć na te 15" :lol:
Lajkonik95 - 13-03-2018, 21:30

larelijux napisał/a:
już nie mogłem patrzeć na te 15" :lol:

Mnie już też krew zalewa... :ANAL:

Maciejos - 14-03-2018, 15:52

Ja kiedyś - gdy miałem jeszcze Colta Gti (CA5A) - pojechałem pod koniec marca do mechanika, żeby mi wymienił koła na letnie.
Pogoda była piękna; słoneczko; 2-3 stopnie w plusie.
Odebrałem auto na letnim setupie, pojechałem do pracy (ok. godzinę wtedy jechałem)...i gdy już dojeżdżałem, temperatura nagle spadała do zera i zaczął padać śnieg.
Następnego dnia było już minus 2 stopnie :-)
Masakra - biorąc pod uwagę, że do pracy musiałem przejechać cały Poznań i jeszcze kilka kilometrów poza (łącznie ok. 25 km, większość w korkach)...miałem duszę na ramieniu.

Pamiętajcie, że CA5A to był istny szatan :-) Tym bardziej, że miałem wersję bez ABS.

Na szczęście jakoś się udało i nie miałem żadnej stłuczki :-)

No ale wracając do Ciebie i Twojego Gala - na letnich feluszczakach wygląda zajebiście.
Także trudno się dziwić, że już nie mogłeś się doczekać zmiany kół.
Ja z resztą też już o tym marzę :-)

larelijux - 14-03-2018, 20:55

Maciejos, dziękuję za słowa uznania. Udało się go zaparkować tak, że mam widok z okna, także mogę sobie podziwiać ile chcę :mrgreen: Felga to tak naprawdę połowa wyglądu auta.

Czuję się trochę oszukany z tą prognozą, bo zapowiadało się naprawdę ładnie a tu nagle z dnia na dzień, -8 w weekend... A tak jak już pisałem były plany na odwiedzenie toru przed Wielkanocą, chyba będzie ciężko :evil:

Bez ABSu przerąbane, weź zahamuj awaryjnie na letnich przy oblodzonej drodze :D Odruchowo depczesz hamulec i lecisz tak samo jak leciałeś

larelijux - 25-04-2018, 09:43

Od przyszłego tygodnia Galant szuka nowego właściciela. Zapraszam na pw, gdyby ktoś był zainteresowany :)
vrangsinn - 25-04-2018, 15:04

larelijux napisał/a:
Od przyszłego tygodnia Galant szuka nowego właściciela. Zapraszam na pw, gdyby ktoś był zainteresowany :)

co w zastępstwo?? znudził się??

larelijux - 25-04-2018, 17:19

Czy ja wiem, czy się znudził? Autko nadal mi się podoba, ale mam to do siebie, że nie jestem w stanie usiedzieć z jednym przez dłuższy czas - aut do sprawdzenia jest zbyt wiele, żeby zamykać się na jeden model. Poza tym ten projekt uważam za skończony, Galant wygląda dokładnie tak jak chciałem, jest zadbany, czas aby ktoś inny się nim zatroszczył, zrobił go pod siebie. Oczywiście, jeśli żaden chętny się nie znajdzie, to zostaje u mnie :) A co do "zastępstwa"... Póki co czerwono-żółty Man lub niebieskie/granatowe Konstale, Modetransy i Skody :wink: A gdy uzbiera się odpowiednia kwota, powstanie nowy wątek w "Nasze nieMiśki". Upatrzonego modelu nie zdradzę, bo sytuacja może się jeszcze zmienić :) Jednak będzie to raczej dopiero w 2019. Co nie zmienia faktu, że udzielać się od czasu do czasu będę, bo przez ten czas trochę wiedzy na temat Galantów złapałem i chętnie się nią będę dzielił.
Qropatwa - 29-04-2018, 10:47

Pozdrawiam kolegę z Wrocławia i chwalę Gala - bardzo nobliwie wygląda na tym kole. Ja cały czas waham się czy nie wrzucić do swojego avansowych 17-tek, ale wiem, że różnica w komforcie jazdy jest ogromna. Niestety zawias w Galach nie jest najwyższych lotów - w takim np. E46, nie ma wielkiej różnicy w komforcie jazdy pomiędzy 15 calami a 17, czy nawet 18. A u nas niestety - jest duża. Poza tym Wrocław :) Skrzyżowanie Hallera i Powstańców rzuca Galaem nawet na 15-tkach :D
larelijux - 30-04-2018, 21:36

Qropatwa, dziękuję za uznanie. Czy ja wiem, czy ogromna? Galant świetnie wygląda na 17tkach i lekki ubytek komfortu jest niczym w porównaniu z poprawą wyglądu :wink: Wrzuć mu fajne 17tki, tylko lepiej nie te oryginalne, bo są z plasteliny.

Galant jest już oficjalnie wystawiony na sprzedaż. Szkoda, że nie działa dział "Sprzedam" - chętnie bym poczytał, co u niego słychać u kolejnego właściciela... Poza tym miałbym prawie gwarancję na to, że będzie dobrze traktowany.

mah00ni - 30-04-2018, 22:56

Szkoda "bliźniaka"... aczkolwiek kto wie, może będzie kontynuacja, tutaj, na forum...
larelijux - 09-05-2018, 10:41

Trochę smutno mi to pisać, ale Gal ma już swojego następnego właściciela

Proszę o niezamykanie tematu, pojawi się tutaj odniesienie do kontynuacji wątku tego autka - rozmawialiśmy o tym i mam nadzieję, że tu zagości :) Poza tym jakby ktoś kiedyś odwiedził ten temat i miał pytania, to chętnie na nie odpowiem.

mah00ni - 03-10-2018, 15:13

larelijux, czy swojego Galanta sprzedałeś osobie z Gliwic?
larelijux - 05-10-2018, 16:51

mah00ni, z tego co mi wiadomo, tak :) Rozpoznałeś?

Niestety, ale chyba tu go nie będzie, chociaż namawiałem...