Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)
KamilZ - 19-03-2018, 20:55
Rajd Monte Karlino za mną Emocje nie do opisania!
Tym razem Coltem zrobiłem bardzo dobry wynik i zająłem 5 miejsce w klasie na 14 startujących z czego 9 dojechało do mety i 32 w Generalce na 85 załóg z czego 60 dojechało do mety. Niestety konkurencja z mojej klasy to potwory powyżej 160 KM i ciężko z nimi konkurować do tego te załogi mają kilkuletnie doświadczenie w tego typu rajdach, ale wszystko przede mną
Poniżej część filmów z rajdu.
Os 7
Os 8
Os 9
Wyniki w linku http://speedzone.pl/wyniki/?rajd=43
Krzyzak - 20-03-2018, 08:52
Gratulacje.
KamilZ - 22-03-2018, 14:38
Dziękuję
KamilZ - 28-03-2018, 16:50
A tym raze film z zewnątrz auta
Monte Karlino
KamilZ - 01-04-2018, 13:36
Od czasu Monte walczę z hamulcami a raczej ich brakiem. Pedal nadal jest gumowy i idzie go wcisnąć do końca. Odpowietrzylem już 3 razy i to samo.
Wydaje mi się że te przewody w stalowym oplocie zrobiły to że płyn nie ma możliwości rozprężenia się tak jak to było w gumowych. Układ jest teraz sztywny i ostatnim miejscem gdzie są jakieś gumki jest właśnie pompa.
Zamawiam uzywke i będę wymieniał. Mam nadzieję że to ona bo już mnie denerwuje ten brak hamulca.
W poniedziałek przyjadą nowe klocki Galfer Sport FDT 1055 Mam nadzieję że taki zestaw da wymierny efekt przy hamowaniu ze 140 km/h do 20 w kilka metrów
We wtorek jescze chciałem zobaczyć / porównać pompę od mojego Galanta 2,5 czy by nie podeszła i czy wogole jest większa.
mkm - 01-04-2018, 16:26
KamilZ, zamienniki od 200 do 400.
Nie wiem czy przy Twoim użytkowaniu auta używka się sprawdzi.
Dokładnie przelej układ hamulcowy (najlepiej przy pomocy pompy próżniowej)
Możesz też pomyśleć o kanałach chłodzących tarcze, jest miejsce więc spokojnie "rurę" przeciągniesz.
KamilZ - 01-04-2018, 18:32
No dlatego muszę sprawdzić czy da radę. Jak nie to pomyślę nad jakąś sportowa czy coś 😀 kanały chłodzące mam zrobione już od dawna 😀 coś na pewno chlodza ale i tak muszę je poprawić.
Fragu - 01-04-2018, 19:28
A u mnie...jak na ironię....hamulce działają rewelacyjnie
mkm - 02-04-2018, 11:57
KamilZ, a Ty masz nadal tarcze Mikody?
Jak tak to zacznij od zmiany tarcz
KamilZ - 02-04-2018, 14:15
Dlaczego? Przecież nie mają śladów zużycia a u Lukasza hamują idealnie.
Fragu - 02-04-2018, 14:51
Tarcze 276mm w Colcie daja tak duzy zapas, ze moga to by i chinczyki. Mikoda sprawdza sie w 100% - hamulce sa rewelacyjne.
mkm - 02-04-2018, 15:29
W porównaniu nawet do chińskiego noname-a nie jest rewelacyjna.
Mikodę chwalą Ci, którzy kupili auto na resztkach tarcz i zmienili na nowe - wtedy faktycznie jest "wow".
W porównaniu do innych zamienników w podobnych cenach wypada bardzo słabo...
Fragu - 02-04-2018, 17:13
Nie zgadzam się. Hamulce u mnie są świetne.
Poza tym same tarcze maja mniejszy wplyw na siłę hamowania - to klocki robią tu zasadniczą różnicę.
Gdyby yo byl fabryczny układ wtedy tska Mikoda na pewno szybko by się poddała.
KamilZ - 02-04-2018, 20:26
Odkąd były założone nowe tarcze i klocki to hamowanie było spoko, jak się mocniej nacislo pedal to oczy chciały wypaść. Ta pompa musiała się popsuć i dlatego jest jak jest.
KamilZ - 11-04-2018, 13:12
Po przejechaniu rajdu wiem na 100 % że to wina pompy bo puszczała płyn do serwa.
Klocki po przejechaniu 200 km według instrukcji hamowały dobrze, ale po przejechaniu jednej trasy zapoznania hamulce się skończyły :/ :/ :/ praktycznie na ostatniej prostej przed szykaną, pedał wpadał do podłogi. [Edit] się niesamowicie bo tyle kasy poszło na klocki i dupa. Ale co się okazało, kolega mi podpowiedział że w tych klockach jest jakaś żywica która musi się mega rozgrzać i ostudzić, wtedy powinno być dobrze.
Przejechałem jeszcze dwa razy zapoznanie i już był mega hamulec. Oczy wypadają :omg: :omg: :omg:
2 runda RSMT w Toruniu kolejny raz okazały się szczęśliwe bo udało się wywalczyć 2 miejsce na podium :aloha: :aloha: :aloha: Ale nie było łatwo bo w 4 przejeździe pojechałem z metr za daleko i wpadłem w poślizg --->>> na szczęście były tam tylko opony i zostawiłem zderzak. Myślałem że strata czasowa nie odrobienia ale jednak z przejazdu na przejazd nadrabiałem :kciuk: :kciuk:
Na filmie widać jak za długo trzymałem ta nogę na gazie
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VhdSRnZFAs0[/youtube]
|
|
|