To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

akbi - 03-06-2008, 09:37

gulgulq napisał/a:
no prosze mi tu od magistrow technicznych :) :) opini nie psuc ;)

toć ja nie o tych :) ...przeczytaj uważnie :P

gulgulq - 03-06-2008, 09:39

magister to magister :) :) :)
akbi - 03-06-2008, 09:48

gulgulq napisał/a:
magister to magister :) :) :)

niestety mam zupełnie inne zdanie :|
...różnice między magistrami są tak samo duże jak po ukończeniu podstawówki i technikum

saphire - 03-06-2008, 10:31

No to fakt że ilość wymaganych przez pracodawcę papierków jest odwrotnie proporcjonalna do udokumentowanego w CV doświadczenia zawodowego :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Pomimo że mam *dziesiąt różnych "kwitów" to jakoś ostatnimi czasy nikt nie chciał weryfikować tego co mam wpisane do mojego CV tymi papierkami :mrgreen: więc to pewnie taka reguła jest teraz...

Anonymous - 03-06-2008, 10:36

Dla mnie większość kierunkó na uczelniach wyższych powinna byc pozamykana bo potworzyli takie cuda że szkoda gadać, a reszta płatna..
arekp - 03-06-2008, 12:06

Tu juz nie chodzi o kierunki, poziom ksztalcenia jest po prostu kiepski i pracodawcy juz dawno nauczyli sie, ze nie papier o skonczonej uczelni jest wyznacznikiem wiedzy.

Ta zasada obowiazuje zwlaszcza w przypadku kierunkow technicznych zwiazanych z nowymi technologiami. Absolwenci takich kierunkow juz na starcie moga byc pewni, ze wiedza przekazywana przez wykladowcow jest nieaktualna, a jesli rownolegle ze studiami nie beda sie rozwijac to po studiach moga liczyc tylko na prace w budzetowce lub na wyspach.

Nie mowie oczywiscie, ze nie warto studiowac. Warto, po tylu latach pracy widze, ze jesli ktos sie na uczelni przyklada to jest mu o wiele latwiej myslec.
Mi czasem w pracy brakuje mi 'doswiadczenia' z matematyki i fizyki. Elektronika dawno przestalem sie zajmowac, ale w tamtych czasach idac na Polibude mialem wiedze wieksza niz poziom przekazywany na zajeciach, wiec gosc zaliczyl mi semestr (i kilku kolegom z mojego i jeszcze drugiego technikum) w pierwszym miesiacu a nastepnie wywalil z zajec zeby inni mieli szanse sie wykazywac ;-)

Wiec oczywiscie studia warto skonczyc, ale na pewno trzeba sie rozwijac poza uczelnia. Mi bylo o tyle latwiej, ze to co robie jest tez moja pasja, wiec wiedza dodatkowo zdobywana sama wchodzi do glowy.

gulgulq - 03-06-2008, 12:42

ja tam niedawno spotkalem doktora z polibudy i chwile pogadalismy na ten temat, wniosek jaki uslyszalem to :
"na II roku studiow maja problemy z dodawniem z ulamkow, ale co zrobic - obnizamy poziom bo tak to wszytkich musielibysmy wywalic, zamknac kierunek, ewentualnie wydział, a przecierz kazdy student to dotacja, praca dla profesury, angaze, granty itp.."

i pomyslec ze ja na wakacjach w technikum korki z całek brałem zeby nie miec problemow z matma :twisted: :twisted:

Anonymous - 03-06-2008, 12:48

gulgulq napisał/a:
ale co zrobic - obnizamy poziom bo tak to wszytkich musielibysmy wywalic, zamknac kierunek, ewentualnie wydział, a przecierz kazdy student to dotacja, praca dla profesury, angaze, granty itp.."
strzał w dziesiątkę - kasa, kasa , kasa.......
tomusn - 03-06-2008, 14:16

że skończyłem chemię , a pracuję w motoryzacji...
ale praca w moim miejscu dla chemika to szkółka, a nie mam zamiaru za te pieniążki robić, a w PEPSI się nie załapałem
w sumie to pracę mam dzięki Wam, bo jak nie miałem Colta, to ledwo odróżniałem przód od tyłu :lol:

Marcin-Krak - 03-06-2008, 16:40

To ja trochę zmienię temat - choć też bym mógł sporo o tym napisać :P

Mój sąsiad ma EVO X :shock: :shock: :shock: :twisted:

siwek - 03-06-2008, 16:47

właśnie, koniec o magistrach, kazdy zrobił inny kierunek i tyle.

Właśnie odebrałem szczęki Lucasa i jutro bedzie wymiana, tylko się boje że i bębny mogą polecieć, a to zaboli kieszeń :? :( :cry:

Anonymous - 03-06-2008, 17:03

Właśnie szykuje się na drużynowe spotkanko z TomkiemGliwice :)
Będzie również Inferno, także całe S-Team w komplecie :)

sruba - 03-06-2008, 21:41

a gdzie sie spotykacie ?
McDoune - 03-06-2008, 21:45

Huk kasy idzie w Lancelota, ale w czwartek powinien być funkiel nówka :twisted:
Anonymous - 03-06-2008, 21:45

spotkanko bylo bylo :) wkoncu sie zobaczylismy na zywo jak wygladamy tzn jak wygladaja LIDERZY druzynowki :P hehe a tak poza tym fajna ta Wasza warszawa nie no i chlopaki tez fajne (przystojniaki) :) :):):):) ja mam dziewczyne jak by co wiec bez jakis dziwnych podejrzen :P
pozdrawiam