Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Krzyzak - 27-03-2013, 07:24
| tomek84 napisał/a: | te Hyosungi mocno teraz reklamują
wygląda to nawet, nawet i cena zachęca |
5 lat gwarancji bez limitu km - to też ciekawa opcja
zestawiając produkcję koreańskich aut (kia/hyundai/samsung) czy chociażby skuterów (np. Kymco) wychodzi, że ich jakość wykonania i brak awarii nie odbiega od światowej czołówki (nie piszę o jakości materiałów wykończeniowych czy grubości blach, bo skądś niższa cen aut od np. BMW musi wynikać)
hyusung ma kilka detali niedostępnych w tej klasie u konkurencji - np. regulowane przednie zawieszenie czy moc hamulca
Tomek - 27-03-2013, 07:39
| Krzyzak napisał/a: | | zestawiając produkcję koreańskich aut (kia/hyundai/samsung) |
samsung produkuje auta?
Krzyzak - 27-03-2013, 09:22
| tomek84 napisał/a: | samsung produkuje auta? | od bardzo, bardzo dawna
a od niedawna w spółce z Renault
https://www.google.pl/sea...iw=1087&bih=777
Krzyzak - 05-04-2013, 14:35
jutro powinien być u mnie:
szkoda, że pogoda nie dopisuje
w niedzielę trochę pojeździłem zippkiem - w każdym razie Baśka się zaczyna przyzwyczajać do siodła
Marcino - 07-04-2013, 15:16
POkaż go na żywo na zdjęciu w garażu..:)
Krzyzak - 08-04-2013, 06:53
prąciem bardzo:
ma kopsa - w sobotę startowałem z 2 biegu i wyrywało tyłek
jacekxx - 08-04-2013, 12:15
Gratuluję i życzę udanego sezonu.
JCH - 08-04-2013, 12:32
| Krzyzak napisał/a: | ma kopsa | Darek, tylko wiesz, jak to mówią u nas "weź se po leku"
Mam nadzieję, że nie zrobisz takiej głupoty jak ja i nie będzie popylał w jeansach
Kup ciuchy z ochraniaczami, dobre buty, rękawice. I nie napalaj się od razu - weź pod uwagę, że jest zimno, asfalt jest zimny, opony zimne. Opony też powinny się trochę "dotrzeć".
Jest jeszcze mnóstwo syfu na drodze, zanim to się zmyje porządnym wiosennym deszczem to trochę minie.
Weź poprawkę na kierowców samochodów bo raz, że sezon na 2 koła się dopiero zacznie i zanim się przyzwyczają tez trochę mija. A dwa to maniany jakie czasem odwalają to głowa mała
Prawko A rozumiem masz?
Są organizowane różne jazdy doszkalające, np. Suzuki co roku robi takie cykle pt. "Motoszkoła" o różnych stopniach. Tylko warunek jest taki, że trzeba mieć motocykl tej marki. Ale może coś znajdziesz innego. Moim zdaniem warto - uczy pokory
Krzyzak - 08-04-2013, 14:06
| JCH napisał/a: | | Mam nadzieję, że nie zrobisz takiej głupoty jak ja i nie będzie popylał w jeansach | jak wiesz już jeździłem i wiem, jak dmucha w kolana przy 50 km/h
ba - nawet przy 30 km/h było zimno - jak na dworze jest +1
napiszę tak - nie chcę zrobić żadnej głupoty, motorami się interesuję od najmłodszych lat - z pamięci pisząc to mam na cmentarzach 6 kumpli, którzy zabili się na ETZ250, Simson, Java350 a jeden na Kawasaki chyba 1300 ccm
dlatego teraz - gdy osiągnąłem wiek odpowiedni - się za to zabieram
ubiór to rzecz ważniejsza niż motor - bo życie jest bezcenne
narazie mam tylko kask z czasem się kupi jakiegoś żółwika, spodnie to sam nie wiem, bo zamierzam jeździć do pracy, więc nie wypada w moto butach czy spodniach jechać do klienta... ale kurtkę pewnie wezmę jakąś
zresztą mamy na forum przecież younga, który doskonale zna temat moto...
JCH - 08-04-2013, 16:33
| Krzyzak napisał/a: | | nawet przy 30 km/h było zimno - jak na dworze jest +1 | To nie tylko kwestia zimno/ciepło ale przede wszystkim bezpieczeństwa
Na lato mogą być i jeansy ale typowo motocyklowe z ochraniaczami. Są modele, które a pierwszy rzut oka trudno odróżnić od "cywilnych".
Jeśli tylko do pracy to w pracy można się przebrać - kwestia organizacji. Gdzieś do klienta to już trochę gorzej Może być ciekawie...
| Krzyzak napisał/a: | | zresztą mamy na forum przecież younga, który doskonale zna temat moto... | No to spoko, jest od kogo korzystać z porad
Dobra, już nie mieszam Ci w temacie bo to o Galantach temat
Marcino - 08-04-2013, 21:04
Jaką moc, Nm i pojemnośc ma ta maszyna?,
Krzyzak - 09-04-2013, 08:58
| jacekxx napisał/a: | | Gratuluję i życzę udanego sezonu. | dziękuję i - jak widzę - nawzajem
| JCH napisał/a: | Może być ciekawie... | podoba mi się Twój tok myślenia
Marcin - tak naprawdę, to nie wiem, bo instrukcję mam od innego modelu - importer nie ma jeszcze porządnej instrukcji, więc daje to, co ma.
Na pewno na początek wystarczy...
Marcino - 09-04-2013, 18:12
W to nie watpie że na pocztek wystraczy. Wierzę w tówj rozsadek, mnie też nabiera na motor...
JCH - 09-04-2013, 20:37
Panowie... Tylko żeby nie skończyło się tak:
Krzyzak - 10-04-2013, 06:53
a wiesz Jacku, że to prawda, że ciężko odpala... może to kwestia całkiem nowego silnika i potrzeby dotarcia, ale gaśnie często, odpala słabo
zipp przejechał już prawie 50 km i pali na dotyk, tylko do czasu rozgrzania kompletnie nie ciągnie a wręcz dusi go po dodaniu gazu
|
|
|