To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 18-07-2010, 20:03

Miesiac temu włozyłem sekwencyjny gaz KME diego, zreszta bardzo tanio (min dlatego ze miałem własna butle z homologacja i pare pierdół) Nie pisałem od razu bo chciałem zobaczyc co i jak a potem sie wypowiedziec.
Na gazie zrobiłem przez ten miesiac łacznie 2500km (min, podróz nad morze) zupełnie bezproblemowo. Nie odczuwam róznicy gaz/benzyna i nie czuje zadnych negatywnych skutków.
Sprawa gazu w naszych miskach wyglada tak.
Cena zdrowego 4g92 + wymiana rozrzadu = ok 700zł
Oszczednosc jazdy na gazie po 5000km = ok 700zł
Majac dwa zapasowe 4g92 pomyslałem czemu nie. Pozatym jak pisałem nie czuje negatywnych skutków i mysle ze szybko odczuwalne nie beda.
Moja opinia na temat gazu po miesiacu, nie jest to zła rzecz wiele osób przesadza.

Misiek jezdzi az miło poza tym ze linka mech. szyb z tyłu poszła wszystko OK bezawaryjnie. Połknał trase prawie 700km w jedna bez zajakniecia.
Na seryjnych sprezynach wyraznie wygodniej ale i miekko... odczywalnie na zaktretach , ze nieraz teskniłem za obnizeniem.

Juz niedługo bedzie sie działo w temacie ale nie bede zdradzał tak od razu 8) :D

Wszyc - 18-07-2010, 20:34

rosomak1983 napisał/a:
Juz niedługo bedzie sie działo w temacie ale nie bede zdradzał tak od razu 8) :D

To ja Cie zdradzę! :D
albo dobra nie będę Ci tego robił :P

Szkoda że nie miałem szansy pochwalić się swoim Miśkiem :D dziś wygląda wyjściowo 4,5h sprzątałem w środku (wyjęcie foteli, kanapy więc tak gruntownie)

Z planami co do swojego miśka myślisz że przed ogólnopolskim się wyrobisz? :P

rosomak1983 - 18-07-2010, 20:53

Wszyc napisał/a:
To ja Cie zdradzę!
albo dobra nie będę Ci tego robił

ciii :wink:
Wystarczy ze z gazem sie wygadałes. :P hehe

Wszyc napisał/a:
Szkoda że nie miałem szansy pochwalić się swoim Miśkiem

no własnie tez załuje, w sobote to stan nie pozwalał mi na odwiedzenie Cie :P
Spodziewałem sie ze przyjedziesz na spota Monster galem.
Wszyc napisał/a:
Z planami co do swojego miśka myślisz że przed ogólnopolskim się wyrobisz?

no własnie sam jestem ciekaw jak sie do tego zabiore... Narazie czekam na przesyłke bede miał bede sie chwalił 8)

Krzyzak - 18-07-2010, 21:02

rosomak1983 napisał/a:
poza tym ze linka mech. szyb z tyłu poszła

założę się, że to przez LPG :P

Wszyc - 18-07-2010, 21:05

zgodzę się z Krzyżakiem w zupełności widzisz Rosomak już się pierwsze awarie przez gaz pojawiają :P
Krzyzak - 18-07-2010, 21:18

oczywiście - bo jak z tyłu, to jest blisko butli i pewnie się trochę ulotniło, linka się zatruła i padła...
robertdg - 18-07-2010, 21:22

Krzyzak napisał/a:
bo jak z tyłu, to jest blisko butli i pewnie się trochę ulotniło, linka się zatruła i padła...
a sprężyny w zawieszeniu zmiękły, jak poczuły Junkersa :mrgreen:

Ross może pochwalisz sie spalaniem LPG, wkoncu troche km natrzaskałes, to wypadałoby pierwsze wyniki zapodac :P

rosomak1983 - 18-07-2010, 21:35

hehe dobre :D

robertdg napisał/a:
Ross może pochwalisz sie spalaniem LPG, wkoncu troche km natrzaskałes, to wypadałoby pierwsze wyniki zapodac

Co do spalania to jeszcze musze na jakies regulacje jechac ale mniej wiecej to tak przy jezdzie dynamicznej bo jakos majac gaz zupełnie nie mysle czy spali litra w ta czy tamta :wink:
Trasa; 7.5- 8.5 LPG /100km
Miasto 9.5- 11.0 LPG /100km

Na benzynie to miałem
Trasa 6.5 l/100km
Miasto 8.5l/100km

Narazie to wyglada tak zmniejszylem tez przerwe na swiecach do 0,9 i te kable NGK zapodałem.

areksz121 - 18-07-2010, 22:06

rosomak1983, a nie pochwaliłeś się gdzie montowałeś. Może u tych panów na podzwierzyńcu jak się jedzie w kierunku Białobrzeg? Bo słyszałem o nich dobre opinie, bo nie ukrywam, że będę w nowym (starym) wózku zakładał :)
Rafal_Szczecin - 19-07-2010, 00:02

a gdzie wlew gazu ?
idas - 19-07-2010, 00:18

rosomak1983 napisał/a:
Na benzynie to miałem
Trasa 6.5 l/100km
Miasto 8.5l/100km

U mnie trasa/miasto 70/30% -> 6l/100:] Powiedzmy, że nauczyłem się jeździć ekonomicznie:] Więc u mnie myśli o gazie odchodzą na drugi plan. Tym bardziej że ropa tanieje:D Ciekawi mnie strasznie co tam kombinujesz z tym lancerem:)

rosomak1983 - 19-07-2010, 00:22

areksz121 napisał/a:
rosomak1983, a nie pochwaliłeś się gdzie montowałeś.

w Tyczynie koles taki do rzeczy i tani. Ale ostanio sie dowiedziałem ze w Rzeszowie na św Rocha na Słocinie sa ponoc bardzo dobrzy. O podzwierzyńcu to niewiem. PS Bywasz w Łańcucie??
Rafal_Szczecin napisał/a:
a gdzie wlew gazu ?

pod klapka :wink: , nie dałbym zderzaka skrzywdzic.

areksz121 - 19-07-2010, 18:02

rosomak1983 napisał/a:
O podzwierzyńcu to niewiem. PS Bywasz w Łańcucie??

Goście mają warsztat, jak na wprost od biedronki na Białobrzegi to po prawej, jakieś 500m od skrzyżowania (może ciut więcej). No myślę, że możemy zrobić mini spota za niecałe 3 tyg:) 3-4 sierpnia przyjeżdżam z Holandii. Będę wracać ze znajomym i lawetą, a na niej "coś", a to coś jadę zobaczyć w tę środę. Oby wszystko było w porządku :twisted: :twisted: :twisted:

rosomak1983 - 19-07-2010, 20:20

areksz121, wiem wiem gdzie to. Oni tam jeszcze leja oleje. Byłem u nich pytac ostatecznie zrobiłem gdzie indziej.
areksz121 napisał/a:
No myślę, że możemy zrobić mini spota za niecałe 3 tyg:) 3-4 sierpnia przyjeżdżam z Holandii. Będę wracać ze znajomym i lawetą, a na niej "coś", a to coś jadę zobaczyć w tę środę. Oby wszystko było w porządku :twisted: :twisted: :twisted:

zapraszam chetnie zobacze Twego gala :wink: Tez w Rzeszowie bywam jak cos dam Ci namiary do mnie na priv.
Zdradz po co jedziesz!!!! moze byc na priv :P :P :P

rosomak1983 - 23-07-2010, 15:53

Pierwsza dostawa

plus gałka momo juz zamontowana