To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

rosomak1983 - 28-04-2011, 12:36

Wszyc, bylo kupic kompletny z osprzetem... :wink:
Wszyc - 28-04-2011, 12:58

jest z osprzętem :P to osprzęt średnio pasuje do komory E5 :P i sposobu zamontowania silnika w E5 :P
Maretzky85 - 28-04-2011, 20:01

7 bolt - crank walk :P
6 bolt rulez :D

Wszyc - 28-04-2011, 20:14

a tam i tak wylecą balanse :P

no w sumie fajniej że mam głowice z 6 bolta i przepustnice ale tak po za tym to bez większej zajawki :P

Mówią że korba mocniejsza ale nie wiem ile w tym prawdy :P

rosomak1983 - 28-04-2011, 22:41

Maretzky85 napisał/a:
6 bolt rulez :D

bez dwóch zdań :D
Wszyc napisał/a:
a tam i tak wylecą balanse :P

ale co to ma do crank walk ??? :P
Wszyc napisał/a:
no w sumie fajniej że mam głowice z 6 bolta i przepustnice ale tak po za tym to bez większej zajawki :P

głowica akurat lepsza jest w 7 bolcie.
Wszyc napisał/a:
Mówią że korba mocniejsza ale nie wiem ile w tym prawdy :P

kobra i wał jest równie mocna co w wersji turbo.

Wszyc - 29-04-2011, 00:07

Nie wiem niektórzy twierdzą że to ogranicza problem z crank walk jedni żę nie, nie czytałem dokładnie bo w zasadzie dynda mi to i powiewa czy ten silnik będzie chodził czy się rozkraczy po roku :P Na mnie jeszcze nie wymyślili silnika którego nie zajeżdżę :P

Składam go na pałę przy docisku nie ma jednej śrubki bo była urwana i mi się nie chciał już bawić w rozwiercanie i takie tam będzie się musiało trzymać na 5 śrubkach dziś z filtrem paliwa oryginalnym na śrubki też nie chciało mi się bawić kupiłem jakiś z bmw który jest na opaski i niech sobie gdzieś tam dynda tylko obkleję do dętką by nie hałasował jak będzie się obijał :lol: a korbowody są dokręcone tak pi razy drzwi na 60Nm takim jakiś kluczem dynamometrycznym za 20zł dokręcałem musiałem trochę jego wskazówkę odgiąć na pozycje zero bo kolega to nim koła dokręcał i mu z buta po wskazówce walnął :D ( Marek to mnie chyba za to pobije haha :D )

Cierpliwość się skończyła :D ale mnie teraz wszyscy wyklną już to widzę :D

co do głowicy to jak się pomyliłem to sory chodzi mi o tą co ma większe otwory na dolocie bodajże :P nie pamiętam już bo nie interesuje się już tematem i tak nic przy tym silniku już nie robię

Idę robić elektrykę jutro ją na skrętkę podłącze w aucie bo za daleko stoi samochód i mi przedłużacza braknie by polutować :D :D :D pozdro dla wszystkich co się wpienili czytając to :D :D :D
a Ci co mnie znają to znają też moje plany :P

m6riano - 29-04-2011, 00:59

Pożyczyć ci gumki recepturki..ew. trytytki...?;-)
Wszyc - 29-04-2011, 01:28

m6riano napisał/a:
trytytki

Nie trzeba mam ich od groma jakoś trzeba było chłodnice zamontować :P bo zamiast przyjść z E57A to przyszła z EA6A i nie pasuje :P

Juiceman - 29-04-2011, 07:59

Wszycu tylko jeździj jak najdalej ode mnie :P cobym części nie musiał za Tobą zbierać o trytytkach nie wspomnę :P
jacek11 - 29-04-2011, 15:49

Juiceman napisał/a:
Wszycu tylko jeździj jak najdalej ode mnie :P cobym części nie musiał za Tobą zbierać o trytytkach nie wspomnę :P

Raczej nie musisz się o to martwić,bo:
Wszyc napisał/a:
Składam go na pałę przy docisku nie ma jednej śrubki bo była urwana i mi się nie chciał już bawić w rozwiercanie i takie tam będzie się musiało trzymać na 5 śrubkach

tak że luzik :P

Owczar - 29-04-2011, 15:58

Wszyc jeśli to auto odpali to już będzie duży sukces :D A jeśli odpali i będzie jeździło do przodu, a nie do tyłu to już będzie ogromny sukces :P
Wszyc - 29-04-2011, 18:00

Cytat:

Wszyc jeśli to auto odpali to już będzie duży sukces :D

niech tylko spróbuje nie odpalić :P

Wszyc - 29-04-2011, 20:11

Ale sobie wymyśliłem dolot :P do miśka :P będzie ładnie sobie powietrze z przed samochodu brał 6cm średnicy wewnętrznej rurką :P

Wersja Beta jutro powinna być zrobiona :P jak kiedyś akumulator zmieni miejsce pobytu to się dopracuje ten dolot :P

Wszyc - 29-04-2011, 21:17

Cold Air Intake - You do it wrong :P

Yeah ale TURBO tandeta ale musi tak być :P puki nie zrobię customowej puszki na filtr powietrza :P

Bo puszka którą mam ni kij ni w oko nie pasuje do komory silnika i ma otwór zasysający powietrze w stronę silnika musiałem byle jak ale doprowadzić chłodniejsze powietrze z przed samochodu :P i będzie brał z grilla :P z czasem jak będzie więcej czasu chęci i pieniędzy to zrobię jakieś porządne rury i puszkę z żywicy ( albo z włókna węglowego zależnie od pieniedzy :P ) i w ogóle przeprojektuje się dolot tak by brał powietrze z grilla i jeszcze będzie puszka filtra otwarta od góry by brać z pod maski ale to najpierw muszę pozbyć się aku z pod maski :P

Wszyc - 30-04-2011, 01:26

ufff skończyłem wiązkę robić... jutro do auta pójść zamocować i gra gitara...

Wszystko teoretycznie skończone w poniedziałek tylko zamawiam kółka pasowe na pompę wody i jak będą kupie pasek alternatora i koniec :P

I zakładając że nic nie popsułem to powinien zagadać :D