Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
rosomak1983 - 28-04-2011, 12:36
Wszyc, bylo kupic kompletny z osprzetem...
Wszyc - 28-04-2011, 12:58
jest z osprzętem to osprzęt średnio pasuje do komory E5 i sposobu zamontowania silnika w E5
Maretzky85 - 28-04-2011, 20:01
7 bolt - crank walk
6 bolt rulez
Wszyc - 28-04-2011, 20:14
a tam i tak wylecą balanse
no w sumie fajniej że mam głowice z 6 bolta i przepustnice ale tak po za tym to bez większej zajawki
Mówią że korba mocniejsza ale nie wiem ile w tym prawdy
rosomak1983 - 28-04-2011, 22:41
| Maretzky85 napisał/a: | 6 bolt rulez |
bez dwóch zdań
| Wszyc napisał/a: | a tam i tak wylecą balanse |
ale co to ma do crank walk ???
| Wszyc napisał/a: | no w sumie fajniej że mam głowice z 6 bolta i przepustnice ale tak po za tym to bez większej zajawki |
głowica akurat lepsza jest w 7 bolcie.
| Wszyc napisał/a: | Mówią że korba mocniejsza ale nie wiem ile w tym prawdy |
kobra i wał jest równie mocna co w wersji turbo.
Wszyc - 29-04-2011, 00:07
Nie wiem niektórzy twierdzą że to ogranicza problem z crank walk jedni żę nie, nie czytałem dokładnie bo w zasadzie dynda mi to i powiewa czy ten silnik będzie chodził czy się rozkraczy po roku Na mnie jeszcze nie wymyślili silnika którego nie zajeżdżę
Składam go na pałę przy docisku nie ma jednej śrubki bo była urwana i mi się nie chciał już bawić w rozwiercanie i takie tam będzie się musiało trzymać na 5 śrubkach dziś z filtrem paliwa oryginalnym na śrubki też nie chciało mi się bawić kupiłem jakiś z bmw który jest na opaski i niech sobie gdzieś tam dynda tylko obkleję do dętką by nie hałasował jak będzie się obijał a korbowody są dokręcone tak pi razy drzwi na 60Nm takim jakiś kluczem dynamometrycznym za 20zł dokręcałem musiałem trochę jego wskazówkę odgiąć na pozycje zero bo kolega to nim koła dokręcał i mu z buta po wskazówce walnął ( Marek to mnie chyba za to pobije haha )
Cierpliwość się skończyła ale mnie teraz wszyscy wyklną już to widzę
co do głowicy to jak się pomyliłem to sory chodzi mi o tą co ma większe otwory na dolocie bodajże nie pamiętam już bo nie interesuje się już tematem i tak nic przy tym silniku już nie robię
Idę robić elektrykę jutro ją na skrętkę podłącze w aucie bo za daleko stoi samochód i mi przedłużacza braknie by polutować pozdro dla wszystkich co się wpienili czytając to
a Ci co mnie znają to znają też moje plany
m6riano - 29-04-2011, 00:59
Pożyczyć ci gumki recepturki..ew. trytytki...?;-)
Wszyc - 29-04-2011, 01:28
| m6riano napisał/a: | | trytytki |
Nie trzeba mam ich od groma jakoś trzeba było chłodnice zamontować bo zamiast przyjść z E57A to przyszła z EA6A i nie pasuje
Juiceman - 29-04-2011, 07:59
Wszycu tylko jeździj jak najdalej ode mnie cobym części nie musiał za Tobą zbierać o trytytkach nie wspomnę
jacek11 - 29-04-2011, 15:49
| Juiceman napisał/a: | Wszycu tylko jeździj jak najdalej ode mnie cobym części nie musiał za Tobą zbierać o trytytkach nie wspomnę |
Raczej nie musisz się o to martwić,bo:
| Wszyc napisał/a: | | Składam go na pałę przy docisku nie ma jednej śrubki bo była urwana i mi się nie chciał już bawić w rozwiercanie i takie tam będzie się musiało trzymać na 5 śrubkach |
tak że luzik
Owczar - 29-04-2011, 15:58
Wszyc jeśli to auto odpali to już będzie duży sukces A jeśli odpali i będzie jeździło do przodu, a nie do tyłu to już będzie ogromny sukces
Wszyc - 29-04-2011, 18:00
| Cytat: |
Wszyc jeśli to auto odpali to już będzie duży sukces |
niech tylko spróbuje nie odpalić
Wszyc - 29-04-2011, 20:11
Ale sobie wymyśliłem dolot do miśka będzie ładnie sobie powietrze z przed samochodu brał 6cm średnicy wewnętrznej rurką
Wersja Beta jutro powinna być zrobiona jak kiedyś akumulator zmieni miejsce pobytu to się dopracuje ten dolot
Wszyc - 29-04-2011, 21:17
Cold Air Intake - You do it wrong
Yeah ale TURBO tandeta ale musi tak być puki nie zrobię customowej puszki na filtr powietrza
Bo puszka którą mam ni kij ni w oko nie pasuje do komory silnika i ma otwór zasysający powietrze w stronę silnika musiałem byle jak ale doprowadzić chłodniejsze powietrze z przed samochodu i będzie brał z grilla z czasem jak będzie więcej czasu chęci i pieniędzy to zrobię jakieś porządne rury i puszkę z żywicy ( albo z włókna węglowego zależnie od pieniedzy ) i w ogóle przeprojektuje się dolot tak by brał powietrze z grilla i jeszcze będzie puszka filtra otwarta od góry by brać z pod maski ale to najpierw muszę pozbyć się aku z pod maski
Wszyc - 30-04-2011, 01:26
ufff skończyłem wiązkę robić... jutro do auta pójść zamocować i gra gitara...
Wszystko teoretycznie skończone w poniedziałek tylko zamawiam kółka pasowe na pompę wody i jak będą kupie pasek alternatora i koniec
I zakładając że nic nie popsułem to powinien zagadać
|
|
|