To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubuskie - LUBUSKIE OT

mirex94 - 07-05-2015, 19:46

ja za to zakładalem kable el. w moim powstajacym warsztacie, potem troche pogrzebalem przy jednym aucie i w niedziele wybrałem się galem na wycieczkę ;)
djsosna94 - 17-05-2015, 23:10

Teraz zbieram na jakieś konkretne felgi ;) jak nie będą białe no to trzeba bedzie je prysnąć. W między czasie w trójkąty w drzwiach chce włożyć gwizdki bo jednak brakuje dźwięku z przodu no i wzmacniacz z glosnikiem na tył bo bas musi byc ^^. To chce zrobić do zlotu MM. Kolejna rzecz to lakier na aucie albo polerka ale pewnie nie obejdzie się bez przetarć bo w kilku miejscach została tylko baza wiec albo narazie lakierem w sprayu to pokryję albo będę uważał i lekko przelece po całości. Jak bedzie kasa to malowanie całej (jestem w trakcie zdobywania wiedzy jak to zrobić samemu żeby było idealnie) ale przedtem chce zrobić po swojemu zderzaki i progi czyli zabawa z żywicą i matą szklaną :) trochę jest do roboty bo do jesieni chcialbym to zrobić tylko nie wiadomo jak to mi wyjdzke. Jak zrobię z zewnątrz to biorę się za środek nowa podłoga (bo moja ma wytartą dziurę -.-) inne obicia i grzane fotele. A później się zobaczy ; P oczywiście pomijam sprawy bieżące tj olej i filtry ; )
mirex94 - 18-05-2015, 21:42

Ładne plany!! (Rozumiem że planujesz jechać na zlot)
Jedna rzecz, ten lakier w sprayu to daj sobie spokój. Nie wiem czy widziałeś na spocie moje zderzaki po malowaniu sprayem ale wyglądają gorzej niż źle. Łaciaty, chropowaty i matowy.

Inwestuj najlepiej w normalne lakierowanie ;)

Jedno czego się boję to że nie zdążę przemalować miśka do zlotu i będe musiał przyjechać innym autem .

djsosna94 - 18-05-2015, 22:16

Nie kojarzę ze coś wspomniałeś o nich ale nie rzuciły mi się w oczy. Wiesz Ja chce tylko prysnąć i dopiero wtedy spolerowac to więc nie ma mowy o chropowatosci ; ) a no i to nie będzie kolorowy lakier tylko sama powłoka. No plany są ambitne i na nich się nie skończy (po części zainspirowane książką kolegi z forum :) ) tylko raczej nie zdążę z pakietem zewnętrznym do zlotu :( może mi coś odbije i pomaluje na jaskrawą zieleń ; ) ale to nie wiadomo jeszcze. Wszystko zależy od zasobności portfela ;D A jak chcesz go przemalowac? Czy masz na myśli zrobienie tych zderzakow ; >
mirex94 - 18-05-2015, 22:32

mam pognite nadkola kielich slupek nad drzwiami więc zamiast malować kawałkami pomaluje całego. A skoro całego to może na inny kolor?? ;) Tak zrodził się ten pomysł Planuje złotą perłę z Renault Megane Rs Trophy i czarny grill, felgi. Widziałem na żywo. Wygląda bosko. Ale żeby zmienić kolor muszę go rozebrać
djsosna94 - 18-05-2015, 22:36

No tak ja mam te szczescie ze u mnie nic nie gnije :P a kolejna sprawa robisz to sam czy komuś dajesz? I faktycznie może kozacko wyglądać :o
mirex94 - 18-05-2015, 22:55

Do rozebrania i złozenia daje znajomemu bo boje się że sam bym poległ przy składaniu. Do malowania prawdopodobnie dam do tego samego lakiernika co robił nix'owi nadkola. O ile wkońcu do niego zadzwonie i dowiem się ile za to weźmie ;) Mam nadzieję że w 7 tyś się zmieszczę za wszystko.
djsosna94 - 19-05-2015, 06:07

No moim zdaniem bez problemu się zmieścisz :) U mnie koleś powiedział że 2500 wyniosło by mnie malowanie auta. Przez lakiernika oczywiście. A jak to bd robił sam to ok 500 zl za farbę ; )
mirex94 - 19-05-2015, 17:23

Mi znajomy powiedział ze za ten lakier dobrej jakości to ok. 2 tys.
djsosna94 - 19-05-2015, 17:33

No możliwe jeśli to jest nowy kolor to bedzie droższy; ) ja będę jak będę brał to bd brał na zniżki po znajomosciach; ) no i mam nadzieję ze uda mi się wszystko dobrze zrobić za pierwszym razem żeby nie musieć jednak oddawać komuś ; D
mirex94 - 19-05-2015, 17:42

Dodatkowo z limitowanej wersji Megane.
Wiadomo większa satysfakcja robiąc samemu, też bym tak wolał ale nie mam umiejetności ani warunków.

djsosna94 - 19-05-2015, 17:56

To nie ma co się dziwić ; P No ja powiedzmy ze warunki mam i podstawową wiedzę ;P A co z tego wyjdzie pojęcia nie mam. Zależy wszystko od tego czy zostawię w oryginale czy coś będę z tym robił innego jak coś innego to różnie może być :D zastanawiam sie nad jaskrawą zielenia z palety kawassaki ale nie wiem jak by wyglądała... może spełnie swoje plany z przed lat paru i w końcu pobawie się przy okazji aerografem :D
mirex94 - 19-05-2015, 22:02

I chcesz grafikę zrobić na cari?? U ciebie teraz jest zwykły akryl?
djsosna94 - 19-05-2015, 22:21

no myśle o tym w sumie :P ale to tez nie takie proste.. no raczej tak to oryginalny lakier.
mirex94 - 19-05-2015, 22:38

Coś dużego czy małe wstawki? Jeżeli to zwykły akryl no to jest średni. Z tym lakierem z kawasaki już nie będzie ci potrzebna kamizelka odblaskowa w aucie ;)