Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
fergul11 - 09-05-2014, 00:19
Skoro w kraju jest 90% katolików ,to temat kleru jest chwytny .
Telewizje kręcą takie materiały ,bo ludzie je oglądają ,w stadzie białych najbardziej widać czarną owcę .
Więc jeśli trafia się ksiądz pedofil to trzeba go napiętnować i wywalić na zbity pysk niech się pod sutanną nie ukrywa
Mój kuzyn 3 lata po święceniach kapłańskich zrzucił sutannę ,stwierdził że 20% kleru w Polsce nie nadaje się do kapłaństwa i posługi ,Bóg jeden wie co widział w seminarium i na zakrystii.
Siostra teściowej od 25 lat jest zakonnicą ,właśnie na misji w "Srandzie" sama kiedyś stwierdziła że w Polsce nie wytrzymałaby psychicznie w regule .
O czymś to świadczy , skoro środowisko samo nie potrafi się oczyścić niech to zrobią ludzie z zewnątrz
Co to się porobiło ? Jeden chce mi obywatelstwo odbierać ,kolejny kneblować
Straszny radykalizm się wkradł na MM
mkm - 09-05-2014, 00:24
fergul11 napisał/a: | stwierdził że 20% kleru w Polsce nie nadaje się do kapłaństwa i posługi |
Tylko? Myślę, że więcej jest samych TW z ubecji, którzy po transformacji zostali na ciepłych parafiach
Z tym kneblowaniem to nie przesadzaj
Ale obywatelstwo to byś w sumie mógł oddać... (głupi i nieśmieszny żart)
fergul11 - 09-05-2014, 00:27
mkm napisał/a: | Ale obywatelstwo to byś w sumie mógł oddać... |
A takiego.... na starość wrócę do kraju i będę żyć za irlandzką emeryturę na złość rządowi i ZUSowi , do tego będę udzielać przedszkolakom korepetycji z anglika za pół stawki i niech mówią żem pedofil
gregter - 09-05-2014, 01:37
Tez mam taki zamiar wrocic jak zona za 3 lata dojdzie do emerytury, ale wybija mi z glowy bo tu sa dzieci , wnuki. A majac 2 emerytury australijskie i dwie polskie to przeliczajac okolo+- 8 tys i Europa na zwiedzanie( bo bedzie na to czas) ,plus oszczednosci(a tu sie da oszczedzac)to jest to co bym chcial robic. Ale jak co to trzeba bedzie czesciej odwiedzac kraj ,bo tam jest duzo rodziny i wielu przyjaciol (prawdziwych)z dawnych lat.Co do obywatelstwa to musialem w ubieglym roku wystepowac o jego uznanie , bo stwierdzono , ze nie majac waznego dokumentu polskiego jestem "nikim "w kraju w ktorym przezylem prawie 40 lat.
JCH - 09-05-2014, 08:46
fergul11 napisał/a: | na starość wrócę do kraju i będę żyć za irlandzką emeryturę na złość rządowi i ZUSowi | Rząd się akurat ucieszy, ZUS w sumie też powinien. Nie będzie musiał na Ciebie łożyć a jakiś tam popyt będziesz generował
koszmarek - 09-05-2014, 09:17
mjsystem napisał/a: |
koszmarek napisał/a: | że wróciłam ze Szczecina i okolic |
Pociągiem |
No a czym miałabym?
Bizi78 napisał/a: | koszmarek napisał/a: | że wróciłam ze Szczecina i okolic |
a paprykarz przywiozłaś |
No pytanie ! Nawet pasztecików MUSIAŁAM spróbowac
Bartek napisał/a: | "Szczeciński" to on jest tylko z nazwy |
Doczytałam, że z Wejcherowa
Yoshiko - 09-05-2014, 10:19
no nareszcie
http://tvn24bis.pl/inform...lni,426455.html
fergul11 - 09-05-2014, 11:12
Yoshiko napisał/a: | no nareszcie |
...a doczytałaś ostatnie zdanie "dla ubezpieczycieli nie jest to obligatoryjne"
W Polsce jak coś nie jest poparte ustawą , klepnięte pieczęcią państwową to tak jakby nie było Obym się mylił
Tomek - 09-05-2014, 11:17
fergul11 napisał/a: | ...a doczytałaś ostatnie zdanie "dla ubezpieczycieli nie jest to obligatoryjne"
W Polsce jak coś nie jest poparte ustawą , klepnięte pieczęcią państwową to tak jakby nie było Obym się mylił |
dla TU będzie to haczyk, na który będą chcieli przyciągać klientów
Yoshiko - 09-05-2014, 12:03
Cytat: | dla TU będzie to haczyk, na który będą chcieli przyciągać klientów | o tym samym pomyślałam
ciekawe jak to się będzie miało do ceny ubezpieczenia - będą podwyżki ???
mjsystem - 09-05-2014, 21:17
Rozpatrywany jest projekt, że można będzie odszkodowanie OC zgłosić w dowolnym TU, pod warunkiem, że znało będzie się wszystkie dane sprawcy włącznie z numerem polisy.
Ciekawe, czy to przejdzie, bo bałagan zrobi się masakryczny.
fergul11 - 10-05-2014, 01:11
Umówiłem się dziś z córką że na lunchu podrzucę jej "coś" bo zapomniała do szkoły zabrać .
Umówiliśmy się na "mieście "w kawiarence w sup.markecie ,wchodzę ,a ona z koleżanką ściskają się z premierem Irl. no to też się prawicą przywitałem i teraz mam dylemat ,myć rękę czy nie ? Bo wiesz pan kto tę rękę ściskał "
W Irl właśnie trwa kampania wyborcza i tam premier spotkał się z kandydatami a później z plebsem
"Enda Kenny przed laty uczył się w szkole córki "
mkm tym razem nic o klerze
mjsystem - 10-05-2014, 07:27
Cytat: | teraz mam dylemat ,myć rękę czy nie |
Premier też człowiek i czasem musi się po podrapać
Dla własnej higieny lepiej umyj
No nie mów, ze całą noc spałeś z nie umytą ręką
fergul11 - 10-05-2014, 18:56
mjsystem napisał/a: | Dla własnej higieny lepiej umyj |
No i czar prysł
Sobota ,wolne od pracy ,a na forum żywego ducha wszyscy smażą te grile w ogródkach ? (Te kiełbasy tłuszczem spływające , te karczki oczadziałe w dymie ,ta piana ze szklanek z piwskiem się ulewa , a rośnie
Bizi78 - 10-05-2014, 19:09
fergul11 napisał/a: | Sobota ,wolne od pracy ,a na forum żywego ducha |
Ja czuwam .
fergul11 napisał/a: | Te kiełbasy tłuszczem spływające , te karczki oczadziałe w dymie ,ta piana ze szklanek z piwskiem się ulewa , a rośnie |
.
|
|
|