To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki

Marcino - 10-04-2013, 15:36

Darek, masz udrękę jak moj brat kiedyś ze swoim Rometem, za to moj Komarek chodził zawsze jak pszczółka.A teraz sprzęt sie zmienił a problemy sa nadal.
Pozdrawiam

Krzyzak - 23-04-2013, 10:24

pisałem do dystrybutora i rozmawiałem z serwisem w PL - wszystko jest OK
tzn. moją głupotą jest zmiana biegów na sucho - przecież nawet w niektórych ścigaczach trzeba dodawać gazu podczas zmiany biegów na wciśniętym sprzęgle
rozmawiałem też z innym userem tego moto - skrzynia na pewno będzie potem pracowała lepiej i lepiej
tylko wciąż czekam na rejestrację, bo kolejki są ogromne i nie chce mi się czekać - więc się wbiłem przez internet a najbliższy wolny termin to maj (ponad miesiąc od kupna)

w autach zmieniłem ostatnio koła na letnie, więc nic się nie dzieje i to w sumie tyle

mlun - 23-04-2013, 18:15

Krzyzak napisał/a:
tzn. moją głupotą jest zmiana biegów na sucho - przecież nawet w niektórych ścigaczach trzeba dodawać gazu podczas zmiany biegów na wciśniętym sprzęgle

Chodzi Ci o redukcję czy zmianę biegu na wyższy?

Krzyzak - 24-04-2013, 06:42

zmianę biegów w ogóle
mlun - 24-04-2013, 09:04

Przy redukcji to w każdym motocyklu powinno się między gaz robić ale, że przy zmianie na kolejny bieg to nie słyszałem(zresztą sam nie wyobrażam sobie żeby tak robić :]).
Krzyzak - 24-04-2013, 09:42

Źle się wyraziłem - miałem na myśli, że mam problem z biegami zawsze, ale podczas zmiany ich na postoju. Swoim ścigaczem zrobiłem 1km po podwórku i czeka na rejestrację... więc nawet nie wiem jak i czy w ogóle wchodzi 2,3,4.... itd. :)
mlun - 24-04-2013, 11:41

A to na postoju to chyba nie Ty jeden masz problem:) Taki urok:)
Krzyzak - 26-04-2013, 12:27

no - tylko czasem muszę z minutę "szukać" luzu; w chińskim PRO50 skrzynia chodzi znacząco lepiej... od samego początku

natomiast wczoraj mój synek postanowił umyć kombiaka - szkoda tylko, że robił to kamieniem... także mam maskę do malowania
ale cóż - takie są dzieci - kto ma, ten wie, że one są celem a cała reszta tylko narzędziem, środkiem w dążeniu do celu

fj_mike - 27-04-2013, 18:48

Krzyzak napisał/a:
natomiast wczoraj mój synek postanowił umyć kombiaka - szkoda tylko, że robił to kamieniem... także mam maskę do malowania
ale cóż - takie są dzieci - kto ma, ten wie, że one są celem a cała reszta tylko narzędziem, środkiem w dążeniu do celu

Dobrze prawisz. To tylko auto.

Marcino - 28-04-2013, 23:58

Też mam wgnotki....:) A środka to wogule nie szanują.. heheh
Krzyzak - 29-04-2013, 10:22

udało się zaradzić - wczoraj umyłem maskę wodą, potem benzyną ekstrakcyjną, znów wodą i wziąłem w rękę polerkę Farecla
do tego pasta Farecla G3 i po minucie prawie nie ma śladu
jeszcze ciut wosku na mokro K2 i maska jak nowa :)

ale nadal młody z desek "garaż" buduje:

Marcino - 29-04-2013, 12:01

No nie mów że jeszcze masz śnieg..:D
Krzyzak - 29-04-2013, 15:06

stare zdjęcie...
ale zajęcie młodego wciąż aktualne - tylko teraz stara się nie opierać o blachy, ale o opony

Krzyzak - 09-05-2013, 13:54

ok, to młody się postarał i teraz jest rysa do białego na 8 elementach - tylko bagażnika nie porysował :) - to tyle wieści z kombi
zlokalizowałem też, gdzie skrzypi deska rozdzielcza - okazało się, że to osłona podszybia takie dźwięki wydaje :) - to wieści z sedana
bordek czeka na przewód do chłodnicy, bo jedzie z Rosji - japaneze mówi, że już na cle jest
niestety przez kombinowanie z klimą i krzywym kolankiem się wąż górny popsuł - zamiast "drutować" na dirco zamówiłem nowy wonsz

i jeszcze mała fota tegorocznych podopiecznych:

duże moto wczoraj zarejestrowałem i opłaciłem OC - w końcu można pojeździć :twisted:

fj_mike - 09-05-2013, 15:50

Krzyzak napisał/a:
wonsz

Po angielskiemu niektórzy mówią "snake" :D