Nasze Miśki - custom COLT by pawela
macieekg - 07-03-2010, 11:31
mkm napisał/a: | A ja sadze, ze z nimi się trzeba oswoic…
Wczoraj byłem na nie, dzisiaj już bardziej na tak, ale najtrafniej to ujal rosomak1983
Cytat:
mieszane odczucia zależne od zdjecia... /perespektywy. |
Lepiej tego ująć nie można było.
Mam dokładnie takie same odczucia jak ty. Wczoraj mi jakoś nie podchodziły, dzisiaj już dużo bardziej.
Ale i tak uważam że najlepiej by te felgi grały z czerwonym
Wszyc - 07-03-2010, 11:31
ja nie mówiłem o zmianie zderzaka tylko może jakiegoś koloru z tyłu albo nie wiem coś dodać bo łyso nie wiem może chociaż szyby przyciemnić? chlapacze hmm gumowe już by lepiej wyglądały niż te plastiki oemowe moim zdaniem a colcik zostanie umyty latem lub prze polerowany i sądzę że będzie ok z tymi felgami chodź na Hondzi to wiadomo lepiej bo do czarnego lepiej pasuje
pawela - 07-03-2010, 11:49
no myty to nie był trochę...
Może i macie rację, W JDMowych Civicach OEMowe chlapacze wyglądają kozacko, szczególnie wiszące 1-2cm nad ziemią, ale jak poguglowałem te Coltowe z bliska faktycznie masakrycznie wyglądają - większe jak deski, mniejsze jak uszy myszki Miki...
pawela - 08-03-2010, 22:17
3 nowości z dziś:
1: wyleciał poprzedni stożek, wyleciała puszka i wleciał znacznie większy stożek AOMA. Pięknie ssssssie
2: na przód kupiłem tarcze ATE
3: starzeję się chyba i przestał mnie bawić ryk wydechu, więc kupiłem dziś środkowy tłumik przelotowy Walker. Mam nadzieję, że trochę to wiadro wyciszy. Przy okazji muszę przepolerować końcowy, bo spawy pokryły się rudawym nalotem.
BTW parkowanie tyłem przy krawężniku, między wydechem a betonem ze 3mm
mystek - 08-03-2010, 22:26
Skąd można dorwać dolot kompletny oraz wydech przelotowy do Colta? W moim przypadku do CJtki. Gdzie się zaopatrzasz?
pawela - 08-03-2010, 22:37
Unikaty ściągam z USA, Australii czy zachodniej Europy, ale takie rzeczy jak dolot i wydech spokojnie załatwisz na allegro. Nie licząc usługi magika, który to pospawa.
mystek - 08-03-2010, 23:56
Jakieś linki mógłbyś zapodać? Czy to jakaś tajemnica, w którą lepiej nie wkraczać?
Anonymous - 09-03-2010, 00:03
pawela napisał/a: | BTW parkowanie tyłem przy krawężniku, między wydechem a betonem ze 3mm |
musisz pamiętać żeby nie parkować tyłem jak kogoś wieziesz
Ja_good - 09-03-2010, 10:46
pawela napisał/a: | 1: wyleciał poprzedni stożek, wyleciała puszka i wleciał znacznie większy stożek AOMA. Pięknie ssssssie
|
jako ze masz kolektor taki jak ja to moglbys pokazac foto jak to wyglada u Ciebie i ewentualnie skad dobrac odpowiedni dolot
pawela - 09-03-2010, 12:29
Cytat: | Jakieś linki mógłbyś zapodać? Czy to jakaś tajemnica, w którą lepiej nie wkraczać? |
mystek,dedykowanych zestawów nie ma. Filtr na allegro i końcowy wydech kupisz bez problemu, potem komplet rur, u mnie na dolot pójdzie nierdzewka 75mm, do tego adapter na przepływkę i redukcje gumowe. Na wydech poszła stalowa rura2" (50mm), wyleciał kat, na koniec poszła przelotowa repika A'Pexi pod skosem.
Cytat: | musisz pamiętać żeby nie parkować tyłem jak kogoś wieziesz |
od pół roku z tyłu nikt nie siedział, w sumie z przodu też Raczej się to nie zmieni
Choć kilka tyg temu auto pożyczyłem ojcu - może grubą babkę ciotkę woził, nie wiem
Ja_good napisał/a: | jako ze masz kolektor taki jak ja to moglbys pokazac foto jak to wyglada u Ciebie i ewentualnie skad dobrac odpowiedni dolot |
z zewnątrz kolektor nie różni się niczym, więc pokażę Ci jak to powinno wyglądać, czyli jak miał Kleju a potem maklakus:
U mnie filtr jest w miejscu, gdzie tutaj naklejka Green - muszę przesunąć aku
rosomak1983 - 09-03-2010, 13:20
pawela napisał/a: | muszę przesunąć aku |
do bagażnika
pawela - 11-03-2010, 19:20
Dziś byłem w Auto Sport Serwisie, gdzie Piotrek Masicz dynamometrem dokręcił mi głowicę.
Okazało się, że śruby po stronie aparatu (czyli wycieku) dokręciły się o półtora obrotu Pozostałe minimalnie, to pół, to 1/4 obrotu. Jutro umyję silnik i będę obserwował czy pomogło.
Zaległe fotki jak teraz wygląda dolot:
mkm - 11-03-2010, 19:23
pawela napisał/a: | Dziś byłem w Auto Sport Serwisie, gdzie Piotrek Masicz dynamometrem dokręcił mi głowicę.
|
a juz myslalem, ze "ta druga"
Jak spostrzezenia z jazdy po przekladkach?
Zapomnialem dodac... Negatywne oczywiscie
Kleju - 11-03-2010, 20:05
pawela, a Ty jak chcesz finalnie zrobić dolot?
kartomaniak gti - 12-03-2010, 08:51
pawela napisał/a: | Okazało się, że śruby po stronie aparatu (czyli wycieku) dokręciły się o półtora obrotu | heh to ciśnienie na garach teraz skoczy na 20.7 i bedzie z 7 koni więcej
|
|
|