To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

robertdg - 30-04-2011, 07:14

Znaczy już zamontowane :?: jest 08:14 :D
Wszyc - 30-04-2011, 10:24

Człowieku ja dopiero wstałem :P
swinks_UK - 30-04-2011, 10:32

Wszycu, ten dolot... łomatko!!
Dłuższego nie mogłeś? :mrgreen: No i trzeba było więcej kolanek na trasie, to powietrze jakby się tak zdrowo poobijało o ścianki to dopiero nabrałoby rozpędu... :wink:

Wszyc - 30-04-2011, 11:20

Wiem wiem Tomku ale nie miałem wyjścia :lol: docelowo będzie całkiem inaczej :P ..... będzie więcej kolanek i będzie dłuższy!! :twisted: .... nie no żartuje :P
Wszyc - 08-05-2011, 15:07

Dziś zacząłem walkę z podłogą mam opalarkę może wciągu 2dni uda się zerwać całe wygłuszenia podłogi w aucie
Saqu - 08-05-2011, 17:32

chcesz odchudzić gala czy jak? ;)
Wszyc - 08-05-2011, 17:57

ma swoje lata po prostu misiek konserwacja zwykła zerwałem wygłuszenia i trochę malutkich ognisk rdzy jest po za tym blacharz kijowo zabezpieczył go po zrobieniu podłogi wyczyszczę pomaluje i będę przylepiał nowe wygłuszenia :P
mitsu_pl - 08-05-2011, 20:52

Skąd ja to znam, w swoim E38 poprawiłem już środek po partaczej robocie blacharzy, zostało zrobić z zewnątrz... czyli najwięcej zabawy,
Wszyc - 09-05-2011, 16:40

Wygłuszenia po jednej stronie zdarte po 4h walki :P

Ludzie pytają po jaką cholerę to robię :P

Robię bo można pod tymi matami wygłuszeniowymi znaleźć niesamowite niespodzianki :P

To auto to prawdziwy frankenstain :P 35% auta jest już przeszczepiona jeżeli chodzi o blachy :P myślę poważnie nad czymś w rodzaju klatki już ale taka skrzętnie ukryta by musiała być i bez utraty funkcjonalności auta mam już pewien pomysł :P
Tylko muszę nauczyć się spawać :P

Do tego ciekawa sprawa podłużnice od środka w galancie są plastikowe :P

Myślę że chyba jak ruszy w końcu to chyba powinienem zawitać na myjnie bo stoi o października i się troszku na nim uzbierało :P
Lepie już wygląda niż Colt kartomaniaka po OSie :P

Wszyc - 09-05-2011, 17:41

Czyściłem dłubałem i jeszcze 4 dziury w podłodze wydłubałem :? ehh :P można przez ten samochód cedzić makaron :P
Zielu - 09-05-2011, 19:26

Spawanie wcale nie jest trudne, ważne aby nie "przedobrzyć". Poczytaj trochę teorii, popróbuj spawania na jakiś kawałkach blachy i do dzieła, tzn. do Galanta :) Potem tylko oszlifować, dobrze zabezpieczyć i po problemie.
Wszyc - 09-05-2011, 20:55

no ja się nie boje próbować nowych rzeczy tylko najpierw spawarkę kupić heh a już wystarczająco spłukany jestem :P będę chyba podłogę naprawiać żywicą jeszcze bo odkryłem więcej dziur ale tak małe są że nawet żal wycinać blache i robić u blacharza no chyba że sam bym miał spawarkę u blacharza zrobie tylko tą jedną dużą dziurę co na fotce
szpala85 - 09-05-2011, 21:12

Wszyc, oszlifuj tą dziurę , zabezpiecz i zaklej żywicą .... jak zaczniesz spawać spawarką to będzie jeszcze gorzej ( chyba że masz kasę na migomat) ... po prostu ta blacha jest za cienka na "normalne spawanie" ....( wiem coś o tym bo trochę juz rzeczy spawałem w moim Galu :lol: i cenzuralne słowa szły jak woda w Afryce :mrgreen: ) , ale sam pomysł :cheers: .... i ze ci się chce to wszystko zrywać :wink: .. szacun :mrgreen:
Wszyc - 09-05-2011, 21:22

to co masz na zielono to i tak już nowa podłoga więc blacharz dał radę :P więc będzie musiał dać radę po raz kolejny hehe wiem że nie widać łączenia spisał się nie powiem
Krzyzak - 10-05-2011, 06:02

Cytat: pod tymi matami wygłuszeniowymi znaleźć niesamowite niespodzianki

tak sobie pomyślałem, że dzięki temu możesz podczas jazdy sprawdzać palcem, czy droga nie jest śliska