Nasze Miśki - custom COLT by pawela
harpagan - 12-03-2010, 09:09
pawela napisał/a: | Okazało się, że śruby po stronie aparatu (czyli wycieku) dokręciły się o półtora obrotu Pozostałe minimalnie, to pół, to 1/4 obrotu. Jutro umyję silnik i będę obserwował czy pomogło. |
Mielismy okazję dokręcać 2 głowice w ostatnim czasie w 4G92
Obydwa zabiegi udane i kanał olejowy przestał być straszny.
pawela napisał/a: | Zaległe fotki jak teraz wygląda dolot: |
Bleeee
Rozumiem, że to stan przejściowy ?
Zalegle jeszcze skomentuję felgi.
Jaram się na maxa, a muszę powiedzieć że zawsze byłem przeciwnikiem felg ala subaru w innych wozach.
Wyglądają 100% lepiej niż borbety
pawela - 12-03-2010, 09:49
Cytat: | Zapomnialem dodac... Negatywne oczywiscie |
mam wrażenie, że jak się porządnie auto nagrzeje to się nieco zmula, co wydaje się teraz logiczne przez nieogrodzony stożek. Cytat: | pawela, a Ty jak chcesz finalnie zrobić dolot? |
tak, żeby z 5 stron był odizolowany, a od góry zakrywała go maska, czyli:
-przy zamkniętej masce obudowany
-jak podnieść maskę lansssss Cytat: | heh to ciśnienie na garach teraz skoczy na 20.7 i bedzie z 7 koni więcej |
hehe fajnie by było harpagan napisał/a: | Mielismy okazję dokręcać 2 głowice w ostatnim czasie w 4G92
Obydwa zabiegi udane i kanał olejowy przestał być straszny. |
i właśnie Twoje działanie mnie tknęło harpagan napisał/a: | Bleeee
Rozumiem, że to stan przejściowy ? |
jawol
harpagan napisał/a: | Wyglądają 100% lepiej niż borbety |
dzięki stary
pawela - 12-03-2010, 18:42
Trochę robotki:
I mam smoked eyes Na razie lampy, bo i tak się okląłem przy rozklejaniu... Kierunki za tydzień.
Wieeeeelkie podziękowania dla Mario1987, mi się już nerwy kończyły do tego kleju, a On twardo oddzielał i dało radę
Matejko - 12-03-2010, 19:18
jak klales przy lampach, to nei wiem co bedziesz robil przy kierunkach, ale dla pewnosci, wszystko co ostre umiesc daleko
mkm - 12-03-2010, 20:38
A wszystko to pikus w porownaniu do rozklejania lamp tylnych
pawela - 13-03-2010, 09:26
Matejko napisał/a: | jak klales przy lampach, to nei wiem co bedziesz robil przy kierunkach, ale dla pewnosci, wszystko co ostre umiesc daleko |
domyślam się, jeszcze nie wiem jak oddzielić miękki plastik od miękkiego plastiku
Cytat: | A wszystko to pikus w porownaniu do rozklejania lamp tylnych |
nie zamierzam
Ale faktycznie, z tyłu jeszcze czegoś brakuje. Nie założę fabrycznej dokładki bo jest okropna, ale coś trzeba wykombinować...
macieekg - 13-03-2010, 09:58
pawela napisał/a: | Ale faktycznie, z tyłu jeszcze czegoś brakuje. Nie założę fabrycznej dokładki bo jest okropna, ale coś trzeba wykombinować... | Może pomaluj kierunki tylnej lampy na pomarańczowo, ale zamontuj czarną tylną klapę z laminatu.
tresorex - 13-03-2010, 18:30
pawela napisał/a: | Ale faktycznie, z tyłu jeszcze czegoś brakuje. Nie założę fabrycznej dokładki bo jest okropna, ale coś trzeba wykombinować... |
pomaluj dyfuzor na czarno
mkm - 13-03-2010, 20:24
A moze w kierunku „wygladzenia”? Cos takiego jak u wenclubmx ?
http://www.fotosik.pl/pok...54851c9a7b.html
plus wpasowana na gladko ta ori dokladka?
pawela - 14-03-2010, 11:02
macieekg napisał/a: | Może pomaluj kierunki tylnej lampy na pomarańczowo, |
tresorex napisał/a: | pomaluj dyfuzor na czarno |
ku tym dwóm opcjom się skłaniam
mkm, żeby nie wiem co, ten dokładkowy badzie się u mnie nie znajdzie
mkm - 16-03-2010, 17:38
pawela napisał/a: |
mkm, żeby nie wiem co, ten dokładkowy badzie się u mnie nie znajdzie |
Zeby obnizyc zderzak i tak cos bedziesz musial "dodac"
pawela - 22-03-2010, 11:50
przyszedł zawias na przód Troszkę zaszalałem i nie jest to zawias do CA4A:
Amortyzatory MTS Technik dedykowane do GTi, krótkie, dostosowane do gleby -60, oraz czarne sprężyny H&R -40, również do GTi
Montaż - czwartek
Malibu - 22-03-2010, 12:22
Ja to sie boje zalozyc te - 40 a co dopiero - 60
Anonymous - 22-03-2010, 15:43
Ja mam u siebie czarne H&R i jest juz nisko i twardo.... piękna gleba będzie a taczka jeszcze piękniejsza
pawela - 25-03-2010, 19:40
Zawias założony. Colt siadł jeszcze ze 2 palce, wreszcie przód wygląda jak w czarnuchu Steina, ale musi się jeszcze ułożyć, bo obniża się w oczach. Między zderzakiem a asfaltem - 4 palce. Za to zrobił się sztywny jak taczka, jak myślałem, że poprzedni setup był sztywny, tak moje poglądy zweryfikował pierwszy szybszy łuk. Niemal zerowy przechył.
I ponieważ faktycznie brakuje czegoś z tyłu, zastanawiam się nad montażem midwinga, czyli lotki pod szybę, która została mi po GTi
Ale sam nie wiem, czy nie popsuję, co myślicie?
|
|
|