Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...
Anonymous - 03-06-2009, 22:30
arturro, pozazdrościć szerokiego garażu
Anonymous - 03-06-2009, 22:51
Alexander napisał/a: | arturro, pozazdrościć szerokiego garażu |
nie chodzi o to,
poprostu zauwazylem ze ludzie roznie reaguja na rozne auta, dla jednych aut potrafia byc bardziej zyczliwi (moje cabrio), a dla innych zupelnie obojetni a wrecz wredni.
Anonymous - 03-06-2009, 22:53
tak, wiem po prostu smiesznie wyszlo jak wymieniłeś sześc aut
ja niechetnie wpuszczam tylko złotówy
krzychu - 04-06-2009, 10:42
No pewnie że się różnie reaguje na pewne samochody. Ja tam japońców staram się przepuszczać
jurekschroda - 04-06-2009, 15:04
Ja bardzo "różnie " reaguję na bmw...
7 na 10 kierowców w tych autach to kretyni i tyle
akbi - 04-06-2009, 15:36
Cytat: | Ja bardzo "różnie " reaguję na bmw...
7 na 10 kierowców w tych autach to kretyni i tyle |
to chyba już zależy od nas samych, bo ja takie określenie mógłbym zdecydowanie bardziej użyć do kierowców takich marek jak np Skoda, Fiat czy Daewoo
Beemki specjalnie mi nie przeszkadzają
jurekschroda - 04-06-2009, 15:55
Najpierw widzę bmw...
Potem widzę idiotyczne zachowanie na szosie....
Następnie (czasem) widać łysawego dresa jako kierowcę...
Obok dresa obowiązkowo siedzi blond smerfetka...
Taki "zestaw" najczęściej mozna zobaczyć na polskich drogach w beemkach. Nie mam nic do samych aut, ale ci ludzie wewnątrz..... w sumie to najbardziej żal mi samej marki, że ma takich a nie innych "wyznawców".
Kiedyś byłem na małym spocie Mitsu, który akurat odbywał się nieopatrznie obok podobnej imprezy bmw. No po prostu ręce mi opadły... rykowisko jakieś to było z zawodami na najlepsze wypinanie klaty, połączone z konkursem pt. "kto ma głośniejszy zestaw do robienia łup! łup! łup!"
Pexu - 04-06-2009, 16:33
jurekschroda napisał/a: | Najpierw widzę bmw...
Potem widzę idiotyczne zachowanie na szosie....
Następnie (czasem) widać łysawego dresa jako kierowcę...
Obok dresa obowiązkowo siedzi blond smerfetka... |
Najpierw to słychać umc umc umc, wtedy masz opcje:
BMW albo GOLF
Stereotyp, wiem wiem... Ale w każdej "legendzie" jest ziarenko prawdy...
Anonymous - 04-06-2009, 16:51
jak dobrze ze nie jestem lysy narazie:)
Anonymous - 04-06-2009, 17:53
deenbe napisał/a: | jak dobrze ze nie jestem lysy narazie:) |
wtedy należy się niezły RB :>
Anonymous - 04-06-2009, 17:58
Alexander napisał/a: | wtedy należy się niezły RB :> |
jeden juz mam;]
Anonymous - 04-06-2009, 18:00
tylko jeden, bo jednak łysy nie jesteś
mkm - 10-06-2009, 09:32
Nie wiem czy dyskusja na temat "zamka blyskawicznego" byla w tym temacie, czy drugim, ale polecam wszystkim ten program.
CD "zakopianki" i zamek blyskawiczny:
http://ww6.tvp.pl/6287,20090601910449.strona
jaca71 - 10-06-2009, 10:20
Było
Problemów jest wiele z zamkiem a dwa główne:
1. Mentalność większości kierowców - bo ten co jedzie do końca to cwaniak
2. Przepisy - "wpychający" się na końcu zamka będzie winny ewentualnej kolizji bo wymusił pierwszeństwo.
Jestem za jazdą na zamek.
Jestem za tym by z podporządkowanej wpuszczać w korkach po jednej osobie - w większości przypadków nawet nie trzeba hamować.
Jestem przeciwny dobrym duszom, które wpuszczają po kilka/kilkanaście samochodów z podporządkowanej - takie zachowanie wzbudza nerwy i frustracje u tych z tyłu.
krzychu - 10-06-2009, 10:48
Najbardziej mi się podoba końcówka jak ten autobus tam wpuszcza osobówka i to jest pokazane że się da na zamek i że autobus też osobówka wpuści. Ale na 99,99% ten autobus parę minut wcześniej był właśnie "szeryfem" dojeżdżając do końca z tą samą prędkością co prawy i jak już on wjechał inne auta zaczęły stosować zamek. Jeździjmy wszyscy na zamek będzie prościej. A jak już jedziecie tym lewym do końca to jeździe tylko trochę szybciej niż prawym żeby nie wkurzać innych i nie być posądzonym o cfaniakowanie.
Ps. A ten znak jest za mało obrazowy powinien być wyższy i jedno auto jasne a drugie ciemnie "zazamkowane" że jeden tu drugi tu. Bo tak to on mówi że się pas kończy raczej a nie informuje o zamku.
|
|
|