Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wojciech Bogacz - 10-05-2011, 10:01
A ja sobie myślę, że i mój Gal też chyba takie coś przejść musi i pewnie przejdzie... Tylko nie teraz - najpierw niech zacznie jeździć.
Tak czy siak - Wszyc - dolot był absolutnie w dechę
Wszyc - 10-05-2011, 14:39
To sobie dłubie z podłogą do puki co nie mam kół pasowych pompy wody
Powoli zaczyna ta podłoga jakoś wyglądać jeszcze z 8 roboczo godzin i powinienem uzyskać pożądany efekt
Nie bedę teraz łatał podłogi nie mam jak oraz nie mam funduszy zakonserwuje zabezpieczę i zostawię na czasy kiedy bedzie gotówka
Samhain - 10-05-2011, 15:23
Odezwij się do mnie to może jakiś migomat się znajdzie
Wszyc - 10-05-2011, 15:25
heh miło ale nie umiem jeszcze spawać ale wielkie dzięki jak coś
Wszyc - 10-05-2011, 18:33
Uff pierwszy etap walki z podłogą skończony nie czuje rąk i pleców...
Jeszcze
- przygotowanie, oczyszczenie miejsc w których wystąpiła korozja
- malowanie hameriteem potem podkład matowy czarny na to
- w dalszym terminie łatanie dziur po czym ponowne malowanie
- instalacja nowych wygłuszeń
a potem druga strona
a po wszystkim od dołu:
- czyszczenie podłogi
- przygotowanie i oczyszczenie miejsc w których wystąpiła korozja
- malowanie hamerite całej podłogi
- wyłożenie całej podłogi włóknem szklanym + żywica + utwardzacz
- malowanie tego wszystkiego na czarno farbą bitumiczną
i wtedy można powiedzieć że skończyłem podłogę
idas - 10-05-2011, 21:07
| Wszyc napisał/a: | | - malowanie hameriteem potem podkład matowy czarny na to |
To raczej nie jest dobry pomysł bo hammerrite'a nic się dobrze nie trzyma... jest bardzo śliski (olejna farba), więc lepiej użyj jakiegoś innego odrdzewiacza na pędzel i na to podkład.
Jogurt - 10-05-2011, 21:13
| Wszyc napisał/a: | | malowanie hamerite całej podłogi | nie polecam chyba że zależy Ci żeby całkiem znikła.
| Wszyc napisał/a: | | wyłożenie całej podłogi włóknem szklanym + żywica + utwardzacz |
tez nie polecam. blacha pracuje więc prędzej czy później to odlezie/pęknie, dostanie się pod to woda a finał wiadomy. na spodzie zaszalej z brunoxem, jakiś podkład i na to jakaś elastyczna konserwacja.
pozatym (bo to mój pierwszy post w tym topicu) RE5PECT za restaurację gala.
Wszyc - 10-05-2011, 21:17
hamerite raczej nie używam jako odrdzewiacza bo nie wierze w takie rzeczy kładę go już na wolną od rdzy powierzchnie to pewnie spytasz czemu hamerite? proste bo po prostu mi się cała puszka wala po piwnicy
zmatowie go i powinno być si zobaczymy
Wszyc - 10-05-2011, 21:21
| Cytat: | | tez nie polecam. blacha pracuje więc prędzej czy później to odlezie/pęknie, dostanie się pod to woda a finał wiadomy. na spodzie zaszalej z brunoxem, jakiś podkład i na to jakaś elastyczna konserwacja. |
Jogurt w poprzednim aucie cała tak podłoga wyglądała i nie powiem żeby były problemy z tym tylko nie kładło się małych płatów by blacha pracowała tylko ponad 2mm tego
Zobaczymy zresztą to raczej restauracja nie jest nie umywam się do Twoich legend PRLu ja to raczej wzmocnić usztywnić wywalić wszystko co nie potrzebne i orać w najlepsze
Jogurt - 10-05-2011, 21:24
| Wszyc napisał/a: | | tylko nie kładło się małych płatów by blacha pracowała tylko ponad 2mm tego | tak się spytam: Ty nim będziesz do skandynawii pływał ??
Wszyc - 10-05-2011, 21:30
haha w Garbusie tak robiliśmy bo nie miał podłogi na stoczni nie mieli chudszych mat szklanych bo tam trałowce się buduje hehe
Ale jaka jazda była potem wywiercić w tym dziurę haha 2 wiertła zajeździłem
Ma być wytrzymałe i tyle ile razy ja już brzuchem miśka zaryłem to szkoda gadać hehe
Andrew - 10-05-2011, 21:30
Też się wypowiem o Hammerite: nie używaj go w ogóle, bo to dziadostwo, które tworzy powłokę, a pod niej rdzawe korniki nadal wtryniają sobie spokojnie
Jogurt - 10-05-2011, 21:34
| andrew84 napisał/a: | | dziadostwo, które tworzy powłokę, a pod niej rdzawe korniki nadal wtryniają sobie spokojnie | właśnie wracając do hamershit, miałem taką samą opinię napisać co andrew84. Daj to komuś żeby sobie płot pomalował czy coś.
Saqu - 10-05-2011, 21:39
| Krzyzak napisał/a: | Cytat: pod tymi matami wygłuszeniowymi znaleźć niesamowite niespodzianki
tak sobie pomyślałem, że dzięki temu możesz podczas jazdy sprawdzać palcem, czy droga nie jest śliska |
Haha nie powiem, pomysł gicior
Ponoć cortanin dobry na rdze..
co do migomatu to tylko groźnie wygląda bierzesz spawanie punktowe i cykasz raz przy razie
Wszyc - 10-05-2011, 21:39
no dobra to najpierw walne podkład bez znaczenia w środku i tak nie będzie mi to robiło jak ktoś mi wejdzie do auta z wodą na butach to od razu ma w łeb z resztą nie planuje na razie w ogóle montażu foteli po ca fotelem kierowcy
No chyba że taka jedna pipa wredna będzie grzeczna i będzie w końcu zapinać pasy to może chociaż pasażera fotel zamontuje
btw. nie potrzebuje żadnych środków na rdze panowie najlepszym jest szlifierka, wiertarka z druciakiem, i zwykła szczota druciana hehe i dużo czasu i cierpliwości
|
|
|