[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
adm78 - 03-01-2014, 16:31
pipi_ja napisał/a: | @Hugo wcześniej pytałeś czy ktoś regenerował wahacze w Skórzewie.
Kilka razy już pisałem, że ja to robiłem i z czystym sumieniem mogę ich polecić. Robią szybko, dobrze i tanio. Wahacze zawsze są wypiaskowane i pomalowane tak, że wygladają jak ze sklepu.
#adm78 chcesz to płać ponad trzy stówy za jakies chińskie bedziewie. Ja na regenerowanych przejechałem koło 80tys i dopiero zaczęły pukać.
Regenerowałem raz zaraz po kupnie samochodu tzn prawie 5 lat temu i drugi raz w te wakacje. Nie pamiętam dokładnie ale za dwa banany i dwa proste dałem koło 350zł(chyba bo nie pamiętam dokładnie).
Wymienione gumy i swożnie.
Więc jak dla mnie polemika kupowac nowe czy regenerować nie ma najmniejszego senu.
Za te pieniądze nie kupisz jednego dobrego wahacza. |
dzięki pipi_ja za opinię, to chciałem przeczytać )) chyba jednak masz racje co do zamienników, wszystko szmelc oprócz NIPPARTS, te jeżdża najdłuzej ale 385 PLN na allegro. Czytałem Twoją opinię juz wczesniej i znalazłem dzisiaj nawet namiary na skórzewo, mam w piwnicy swoje oryginały to je wyślę, zobaczymy ile się pojezdzi.
Zapytam jeszcze czy proste tez w pełni regenerują i warto wysyłać?
ps. głupio moze pytać ale nigdy nie wysyłałem takich przesyłek, jak to najlepiej wysłać i jaką usługą?
scb - 03-01-2014, 18:27
Potwierdzam słowa PIPI_JA. Ja juz nigdy nie kupie zamiennika, tylko regeneracja. Zapakuj tak zeby nie lataly w pudelku i wyslij, tu rzadnej filozofii nie ma:)
Krzyzak - 03-01-2014, 21:28
adm78 napisał/a: | wszystko szmelc oprócz NIPPARTS | tak jakbyś napisał, że najlepsze mleko ma Auchan...
nipparts tylko zbiera graty od producentów i pakuje w swoje pudełka - jakość zależna od ceny a cena od rynku docelowego i jakości produktu
Hugo - 03-01-2014, 21:29
pipi_ja napisał/a: | Wahacze zawsze są wypiaskowane i pomalowane tak, że wygladają jak ze sklepu. | To świetnie! I po tych 5 latach nie pordzewiały? pipi_ja napisał/a: | za dwa banany i dwa proste dałem koło 350zł(chyba bo nie pamiętam dokładnie). | Cena również świetna Tuleje dają swoje w cenie czy musisz im dostarczyć?
[ Dodano: 03-01-2014, 21:30 ]
keleron w zamiennikach wahaczy przednich górnych nie ma możliwości wymiany sworznia.
keleron - 03-01-2014, 22:37
Hugo, Dzięki
Zaoszczędze sobie problemów
pipi_ja - 04-01-2014, 23:28
Ja akurat zawiozlem osobiscie wiec nie mialem problemow z pakowaniem:-)
Hugo oni wszystkie czesci daja swoje,choc pewnie jak dostarczysz swoje gumy to je wymnienia.
Cos czuje,ze dlugo juz galem nie pojezdze ale wiem, ze przy nastepnym samochodzie tez postawie na regeneracje.
Hugo - 05-01-2014, 10:08
Dali swoje tuleje i za regenerację 4 szt. wahaczy z wymianą tulei wzięli 350 zł. Masakra
Fragu - 05-01-2014, 10:41
Hugo napisał/a: | Dali swoje tuleje i za regenerację 4 szt. wahaczy z wymianą tulei wzięli 350 zł. Masakra |
I to serio działa? I idzie na tym z 50tys przejechać?
pipi_ja - 05-01-2014, 12:27
Ja przyjechałem koło 80tys i banany miały dosyć,natomiast proste były sztywne ale i tak samochód był unieruchomiony więc je też zrobiłem.
Wg mnie za te pieniądze nie ma co brać do ręki żadnego zamiennika.
Fragu - 05-01-2014, 18:37
pipi_ja, no zgadza się! W takim razie gdy tylko zacznie mi się kończyć banan oddaje je do regeneracji ...jestem w szoku...
arturj123 - 05-01-2014, 19:28
Ciekawe skąd biorą nowe sworznie do regeneracji, bo to główna i najważniejsza sprawa.
scb - 05-01-2014, 20:13
arturj123 napisał/a: | Ciekawe skąd biorą nowe sworznie do regeneracji, bo to główna i najważniejsza sprawa. |
słyszałem ze od poloneza, ale nie wiem jaka w tym prawda.
Ja regenerowalem w szczecinie i porownujac sworzen regenerowany u nich, do sworznia z zamiennika, to jak porownac czolg do rycerza na koniu. Nie dalo rady nim poruszyc na boki, tak mocno siedzial - a to w koncu o to chodzi.
Niestety nie spodobalo mi sie to ze go nie pomalowali do konca (tylko czesc ze sworzniem), nie wymieniali tuleji a co gorsze zawyzyli koszty przesylki zwrotnej masakrycznie. Suma sumarum to i tak lepsze wyjscie od zamiennika.
arturj123 - 05-01-2014, 20:25
Czyli po prostu trzeba znaleźć po prostu uczciwy i przyjazny zakład z dobrej jakości sworzniami/tulejami i hurtowo regenerować zamiast wywalać pieniądze w jakieś zamienniki.
scb - 05-01-2014, 20:40
arturj123 napisał/a: | Czyli po prostu trzeba znaleźć po prostu uczciwy i przyjazny zakład z dobrej jakości sworzniami/tulejami i hurtowo regenerować zamiast wywalać pieniądze w jakieś zamienniki. |
Prównujemy rzemioslo do masowej robotyki. jedno jest nastawione na jakosc na drugie na ilosc
Krzyzak - 05-01-2014, 21:56
arturj123 napisał/a: | Ciekawe skąd biorą nowe sworznie | no jak skąd - sworznie zostają
wymienia się teflonowe wkładki w środku i ew. gumy osłonowe (ale te i tak lepiej dać od HGP)
dlatego jak bardziej zniszczony - w sensie rozwalona góra gniazda - to się nie regeneruje
|
|
|