[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
Przemulek - 31-10-2011, 17:32 Temat postu: [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V Witam. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Galancika 2.0 GLS.
Chciałem się was moi drodzy koledzy zapytać o instalacje BRC
Wysłałem maila do firmy u mnie w mieście (która ponoć dobrze wykonuje usługi instalacyjne)
z zapytaniem o instalacje i dostałem maila zwrotnego:
| Kod: | Sequent 24 MY 11 w skład wchodzi:
- Sterownik BRC sequent 24.11
- reduktror BRC genius mb
- wtryskiwacze BRC MY 09 ( nowa cicha technologia)
- zbiornik firmy STAKO najwyższa jakość, do wyboru , my proponujemy zbiornik
w miejsce koła zapasowego
- pełne wskazanie ilości gazu na micro przełączniku |
cena tej że instalacji to 2600zł
Czy ktoś z was stosował taką instalkę w swoich Miśkach??
zależy mi na opinii ludzi którzy mają tą instalacje i mogą ją polecić lub nie i dlaczego.
Przestudiowałem już naprawdę chyba całe google na ten temat czy dobra czy zła i mogę powiedzieć że nie było z nią jakiś większych problemów.
Bardzo proszę o szybkie opinie, gdyż w tym tygodniu mam zamiar zagazować Miśka.
Tomek - 31-10-2011, 17:38
| przemulek napisał/a: | | pełne wskazanie ilości gazu na micro przełączniku |
to jest dobry żart
a instalacja jest jak najbardziej OK
ja mam to samo w wersji na 6 cyl.
choc tutaj zaraz Ci ktoś poleci Staga
dowiedz się czy te wtryski BRC MY 09 to nie są przypadkiem zaadaptowane Zavoli, choć stawiam, że nie, bo te szły w zestawie BRC sequest light
m6riano - 31-10-2011, 18:38
| tomek84 napisał/a: | przemulek napisał/a:
pełne wskazanie ilości gazu na micro przełączniku
to jest dobry żart |
kolega miał na myśli że są tylko 4 diodki+czerwona rezerwa...ale jak zamontujesz sobie UKP to na pewno będziesz miał pełniejsze dane nt. spalania..
Tomek - 31-10-2011, 19:20
| m6riano napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | przemulek napisał/a:
pełne wskazanie ilości gazu na micro przełączniku
to jest dobry żart |
kolega miał na myśli że są tylko 4 diodki+czerwona rezerwa...ale jak zamontujesz sobie UKP to na pewno będziesz miał pełniejsze dane nt. spalania.. |
tak, ja wiem co kolega miał na myśli
ten wskaźnik to jest dobry żart, żyje własnym życiem, pokazuje w przybliżeniu +/- 10 litrów
[ Dodano: 31-10-2011, 19:20 ]
no, a UKP zamontuje pewnie na wiosne
Anonymous - 31-10-2011, 19:29
| tomek84 napisał/a: | | ten wskaźnik to jest dobry żart, żyje własnym życiem, pokazuje w przybliżeniu +/- 10 litrów |
też jeszcze nie słyszałem żeby ktoś miał idealnie wykalibrowany ten wskaźnik
Tomek - 31-10-2011, 19:31
| Derpin napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | ten wskaźnik to jest dobry żart, żyje własnym życiem, pokazuje w przybliżeniu +/- 10 litrów |
też jeszcze nie słyszałem żeby ktoś miał idealnie wykalibrowany ten wskaźnik |
no bo to jest tylko taki bajerek
potrafi pokazywać w przybliżeniu coś, a za chwile żyje własnym życiem
pytałem znajomego z Czakramu, czy da się to ustawić lepiej, odpowiedź krótka: "NIE"
tak czy tak nigdy nie traktowałem go poważnie, i tak tankuje bardziej na licznik
m6riano - 01-11-2011, 05:56
| tomek84 napisał/a: | | tak, ja wiem co kolega miał na myśli |
chodziło mi o ciebie...nicponiu..;-)
ps. ja mam dokładnie tak samo...nawet dziś...na zbiorniku robie 300..dziś wsiadam zrobione jakieś 160 i już czerwone świeci..myśle wtf..i tak prawie cała nocka przelatana na tym czerwonym aż do równych 300.
Owczar - 01-11-2011, 10:50
A u mnie te diody działają dość dokładnie. Jedyny minus to, że pierwsza gaśnie chwile po tankowaniu, ale reszta już proporcjonalnie. Mogę spokojnie ocenić ile jeszcze mogę zrobić km.
mar111cin - 01-11-2011, 11:09
diody można sobie samemu wyregulować, wystarczy trochę poobracać wskaźnik na wielozaworze. Mi się udało uzyskać w miarę ok efekt.
KaWu - 02-11-2011, 09:34
| Owczar napisał/a: | | A u mnie te diody działają dość dokładnie. |
Mam dokładnie to samo.
Mam tylko tak, ze na rezerwie robie wiecej km niz na pozostalych zakresach wskaznika. Ale tego juz na tym co mam inaczej sie nie ustawi.
| mar111cin napisał/a: | | diody można sobie samemu wyregulować, wystarczy trochę poobracać wskaźnik na wielozaworze |
No nie zawsze. Wskaźnik nic nie zmieni jezeli "progi przejscia-kolejnych diod" sa zle ustawione programowo. Ruszajac nim przestawisz tylko zakresy kazdej z diod.
Owczar - 02-11-2011, 09:36
| KaWu napisał/a: | | Ruszajac nim przestawisz tylko zakresy kazdej z diod. |
To by mi pomogło, bo pierwsza dioda gaśnie zaraz po przejechaniu 5km. Na rezerwie robię około 50, więc mogę to przesunąć
KaWu - 02-11-2011, 10:11
| Owczar napisał/a: | | To by mi pomogło, bo pierwsza dioda gaśnie zaraz po przejechaniu 5km. Na rezerwie robię około 50 |
Pomoglo ... ale dla pierwszej zielonej diody
Przykladowo jak przestawisz i pierwsza dioda zgasnie po ~40km to rezerwa zapali Ci sie i zrobisz ~10 km.
Owczar - 02-11-2011, 15:01
Ale mogę zrobić tak, że pierwsza gaśnie po 25km, a ostatnia wystarcza na 30
Sylwia - 02-11-2011, 15:24
jezli ktoś ma możliwość ( i elektronikę Staga300plus) wgrania nowej wersji "8" to podobno jest opcja auto kalibracji czujnika poziomu, ale my nie testowaliśmy tego - wiem od przedstawiciela technicznego.. na ile to prawda nie wiem>
Owczar - 02-11-2011, 15:29
| Sylwia napisał/a: | | wgrania nowej wersji "8" |
A jest już 8? Na stronie nie widzę...
|
|
|