Lubelskie - Lubelskie OT X
Andrew - 01-10-2014, 09:31
| Bizi78 napisał/a: | Też mi się nic nie chce, choć mam dzisiaj wolne . |
To sobie odpoczywaj. Dziś wstałem przed 6 celem polowania na kreta. Na razie 1:0 dla niego, tak jakby wiedział, że na niego czekam
Seichan - 01-10-2014, 11:09
A coś Ty się tak na tego biednego kreta uparł?
grzesiopol - 01-10-2014, 12:07
Dzień dobry
| Seichan napisał/a: | Bo dziś z Orlej na Wallendroda jechałam jakieś 30 min i mnie szlag jasny po drodze trafiał. Na odcinku od Skłodowskiej do Głębokiej przez Akademicką stałam 20 min w korku | a nie lepiej było pojechać prze Lipową i Nadbystrzycką a potem w Głeboką albo od Zana, nie wiem o której jechałaś pewnie cos koło 15.00 ale ja wolałbym tędy pojechać (jeżeli jechałaś od Orlej). Co do tego rejonu to coraz gorzej się tam jeździ i coraz większy ruch - studentów coraz mniej na uczelniach a ruch w tych okolicach coraz większy, być może przez remonty na Narutowicza. A na Radziszewskiego kolejka wydłuża się coraz bardziej po zmianie organizacji i wymalowaniu drogi dla rowerów i to o każdej porze.. Chyba zacznę na UMCS jeździć wieczorem.
| mjsystem napisał/a: | i brak homologacji. Wezmę chyba zwykłe H7 i będzie jak z fabryki | nie doczytałem. I masz racje wymiana na nowe zawsze sprzyja poprawie świecenia.
| tomasek napisał/a: | A więc to twoja sprawka | na pewno to sprawka ruskich albo rolników
Andrew zacytuje tutaj pewnego poetę - | Cytat: | | menda też stworzenie boże, a że czasem w jajo utnie, nie gub że jej tak okrutnie | więcej serca dla zwierzątek. Może pare petardek pomoże.
Tutaj poczytaj o sposobach walki z "kretynami" http://www.ogrody.opole.p..._62&menu=porady
może najlepszy sposób to ten poniższy
| Cytat: | a ja uważam, że najlepszą metodą jest łowny kot. odkąd mój
przechadza sie po działce kretów nie ma. | jak chcesz to mam kota na zbyciu - szkoda go więc szukam zbycia humanitarnego. Co prawda siedzi w domu ale przynosi ptaszki z balkonu.
[ Dodano: 01-10-2014, 13:09 ]
Seichan, a wóz odebrany bo nie doczytałem, mieliście jechac na weekend.
Seichan - 01-10-2014, 15:13
Grześ, na ten weekend dopiero honda będzie
O ile się coś nagłego nie wydarzy
Jaro1974 - 01-10-2014, 17:34
A w Warszawie popaduje sobie troszkę
Alister - 01-10-2014, 17:54
Dzień Dobry Wieczór. Ciut dawno mnie nie było trochę planów na głowie związanych z autem.
mjsystem - 01-10-2014, 18:22
Dobry wieczór
grzesiopol - 01-10-2014, 19:00
No godz. 20.00 więc chyba zaraz zacznie się pisanie.
Seichan - 01-10-2014, 19:05
Czołem z wieczora
[ Dodano: 01-10-2014, 20:14 ]
Uchwała składu 7 sędziów Sądu Najwyższego z dnia 30 września 2014 r.
Na podstawie przepisu art. 17 § 3 ustawy z dnia 24 sierpnia 2001 r. – Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (j.t. Dz. U. z 2013 r., poz. 395 ze zm.), w brzmieniu po nowelizacji ustawą z dnia 29 października 2010 r. o zmianie ustawy – Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 225, poz. 1466), straży gminnej (miejskiej) przysługują uprawnienia oskarżyciela publicznego w sprawach o wykroczenia z art. 96 § 3 Kodeksu wykroczeń.
Sąd Najwyższy postanowił nadać uchwale moc zasady prawnej.
2) do prowadzenia pojazdu osobę niemającą wymaganych uprawnień,
3) do prowadzenia pojazdu osobę znajdującą się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka,
4) pojazd do jazdy pomimo braku wymaganych dokumentów stwierdzających dopuszczenie pojazdu do ruchu,
5) pojazd do jazdy, pomimo że pojazd nie jest należycie zaopatrzony w wymagane urządzenia i przyrządy albo pomimo że nie nadają się one do spełnienia swego przeznaczenia,
6) do korzystania z pojazdu samochodowego w sposób niezgodny z jego przeznaczeniem,
podlega karze grzywny.
§ 2. Tej samej karze za czyny określone w § 1 pkt 1, 3-6 oraz za nieumyślne dopuszczenie do prowadzenia pojazdu na drodze publicznej przez osobę niemającą wymaganych uprawnień podlega dyspozytor pojazdu lub osoba, do której obowiązków należą jego czynności, a jeżeli takiej osoby nie wyznaczono - kierownik jednostki dysponującej pojazdem.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie wskaże na żądanie uprawnionego organu, komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie.
Inaczej mówiąc - straż miejska może skierować do sąd wniosek o ukaranie właściciela pojazdu, który nie wskaże osoby prowadzącej pojazd, która dopuściła się wykroczenia drogowego.
Bizi78 - 01-10-2014, 19:22
Bry wieczór .
Seichan - 01-10-2014, 19:26
Cześć Rafał
grzesiopol - 01-10-2014, 19:34
| Seichan napisał/a: | | straż miejska może skierować do sąd wniosek o ukaranie właściciela pojazdu, który nie wskaże osoby prowadzącej pojazd, | czyli nic to nie zmienia, bo jak będzie zdjęcie od tyłu lub niewidoczny kierowca to nie będziemy w stanie wskazać kierującego. Przeważnie pisma przysyłane sa po dłuższym okresie więc można nie pamietać kto kierował pojazdem, również państwo straz miejska zaczywa walić w bambuko tak jak inspekcja i nie przysyła zdjęcia więc nie można wskazać kogoś kogo de facto nie ma. To na kierującym wniosek o ukaranie ciąży obowiązek udowodnienia winy, ale w naszym państwie zapomina sie chyba o tym i dlatego przysyłają same pisma licząć na niewiedzę i brak czasu potencjalnej osoby podejrzanej o wykroczenie. A jeżeli przyślą zdjęcie i będzie tam widnieć nasza osoba to po prostu sorry batory, płacimy i płaczemy po prostu pech jak sie dało złapać to trzeba odpowiadać za swoje czyny.
Seichan - 01-10-2014, 19:42
Wiesz, to jest potwierdzenie uprawnień SM do kierowania spraw na drogę sądową. Wcześniej nie było to takie oczywiste, a ludzi wychodzili z założenia, że nie wskażą sprawcy, SM nie może skierować sprawy do sądu, więc każdy olewał temat.
Z tu zonk.
Jaro1974 - 01-10-2014, 19:43
Dobry wieczór
Seichan - 01-10-2014, 19:51
Cześć Jarku
Jak tam w stolycy?
|
|
|