To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

rosomak1983 - 22-06-2014, 23:11

Wszyc napisał/a:
Niektórzy mają cup-holdery Kleju ma cały barek :mrgreen:

to jest girl holder :lol:

krzychu - 23-06-2014, 08:57

rosomak1983 napisał/a:

to jest girl holder :lol:

Raczej grill holder :finga:

Kleju - 18-08-2014, 11:30

Koniec szydery :twisted: :lol:

Auto w końcu przytargałem do domu...

A wczoraj cały dzień upalanie na lotnisku w Kamieniu Śląskim :mrgreen:

Tor fajnie ustawiony, bo w miarę szybki,momentami do około 130km/h, kilka dłuższych prostych i zakręty 90st :D Hamulce idealnie dały radę, zero problemów, zawieszenie idealnie. Jedyne zastrzeżenie do opon Federal które siedzą na tyle... Po rozgrzaniu ok, ale już po przegrzaniu pływały... Przód i advany zawsze jechały tam gdzie ja chciałem 8) Później jakieś filmiki wkleje.

PS. Daje frajde to auto na torze :mrgreen: Chociaż czasem strach jechać na maxa, patrząc na felgi, dokładki itd :wink:

Drzemacz - 18-08-2014, 18:14

Komora silnika wygląda pięknie :mrgreen: często ja pucujesz żeby tak to wyglądało?
Kleju - 18-08-2014, 22:42

Drzemacz napisał/a:
Komora silnika wygląda pięknie :mrgreen: często ja pucujesz żeby tak to wyglądało?

Hehe nie ma tragedii, w tym roku zrobiłem jakieś +-180km. Więc nie było okazji, żeby komora się ubrudziła 8)

Kleju - 13-01-2015, 17:43

Ahoj :mrgreen:

Na jesień było tak:

Teraz jest tak :P

A to wszystko wina pogody :lol: Ostatnio było +12stC, to grzechem było nie skorzystać. W pierwszej kolejności poleciały węże:

na

Jeszcze muszę dokupić taki cienki samco do zbiorniczka i do OCT.

Wywaliłem też chłodnice, poszła do płukania

A wentylatory do czyszczenia ;)

Zderzak leży i czeka :D Będzie otwór na wlot, czy nie :?: 8) :roll:

Coś w ten deseń:

Tylko u mnie ten wlot będzie na czarno w kolor zderzaka... Ma być teraz bardziej użytecznie, a nie tylko ładnie :wink: I chyba wleci też CAI na próbę ;)

Dzisiaj się uporałem z odkręceniem dokładki, bez szlifierki nie podchodź :lol:

Nie chce ktoś odlewu? :badgrin:

Coś się nad tym zderzakiem pomyśli ;)

bonsao - 21-01-2015, 19:14

Fajnie Kleju że coś działasz w tym swoim "cacku" a już myślałem że go sprzedałeś bo zdaje mi się ze takie coś chodziło ci po głowie . Nie rób tego!! :D
Kleju - 23-01-2015, 20:24

Jakbym sprzedał, to przy czym bym grzebał? :mrgreen: Ale kto wie ;) może próbnie go wystawie na ebaju ;)
Tak teraz będę jeździł :wink:

bonsao - 23-01-2015, 20:27

Taka opcja dobra na lato do wyłapywania owadów latajacych :badgrin:
Kleju - 23-01-2015, 20:30

To jednak zły pomysł, bo dziękuję później wydłubywać je z chłodnicy :mrgreen:
bonsao - 23-01-2015, 20:38

Mam takie pytanko jak jest skrzynia biegów w twoim cyborgu ? Czy taka jak w coltach Gti? Pytam bo w zeszłym roku zrobiłem swapa silnik z galanta 1,8 sohc 126KM do colta 1,3 i sprzedałem go synowi mojego brata i kiedyś stanąłem z nim na kresce (ja mam 2,0 sohc 137KM ze skrzynia od 1,6 ) i mnie chłopaszek ogolił .Czyżby przez przełożenia w skrzyni biegów że ta od 1,3 jest krótsza? sorry ze zaśmiecam ci temat
Kleju - 24-01-2015, 19:57

bonsao napisał/a:
Mam takie pytanko jak jest skrzynia biegów w twoim cyborgu ? Czy taka jak w coltach Gti?

Inna jest. Inne przełożenia, inne końcowe przełożenie. Jak chcesz poszukam jakie jest oznaczenie mojej skrzyni i jakie wartości przełożeń ma.

bonsao - 24-01-2015, 20:46

Jak by nie sprawiło ci to kłopotu .dzieki
mkm - 24-01-2015, 21:03

bonsao napisał/a:
.Czyżby przez przełożenia w skrzyni biegów że ta od 1,3 jest krótsza?

Skrzynia - jeden z powodów - jest krótsza - zerknij w dziale Colta, bo była gdzieś rozpiska przełożeń, więc mógł Cię odchodzić.
Oprócz tego pojemność robi robotę dopiero przy wyższych prędkościach - więc pojemnością nie ma się co sugerować - moce (zapewne deklarowane) macie zbliżone :wink:

Kleju - 27-01-2015, 20:38

bonsao napisał/a:
Jak by nie sprawiło ci to kłopotu .dzieki

Ja mam bez LSD, ale już nie pamiętam który model...