To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA

vince_81 - 21-07-2012, 22:06

Że dziś podczas dyżuru moja droga skrzyżowała się z drogą pewnego podpitego jegomościa. Żadna nowość i nic nadzwyczajnego... gdyby nie to, że stał na własnych nogach i jako tako ze mną "rossmafiał", a poziom alkoholu w jego krwi wynosił okrąglutkie 5,5 promila ( wynik z badania krwi, więc wiarygodny ) :shock: :shock: :shock:
Dobry zawodnik, ale musi się pilnować... bo jak spadnie poniżej 4 promili, to zemrze :lol: :lol: :P :P

Marcin-Krak - 21-07-2012, 22:11

Tak sobie pomyślałem, co by było jakby na Zlocie przy okazji zbierania krwi zrobić badanie na zawartość alkoholu we krwi albo nawet krwi w alkoholu - ciekawe co by wyszło niektórym :?: :twisted: :wink:
vince_81 - 21-07-2012, 22:13

Marcin-Krak napisał/a:
ciekawe co by wyszło niektórym

Gorzka prawda :?: :twisted: :P

Marcin-Krak - 21-07-2012, 22:15

vince_81 napisał/a:
Gorzka prawda :?: :twisted: :P

Akurat gorzka chyba jest mało popularnym trunkiem na Zlocie :mrgreen:

vince_81 - 21-07-2012, 22:22

Marcin-Krak napisał/a:
Akurat gorzka chyba jest mało popularnym trunkiem na Zlocie

No ale klimat Zlotu wszystko osłodzi, co? :wink:
BTW, ciekawe dlaczego nazywa się gorzka :?: Przecież słodkie to jak diabli... :roll:

stary alfer - 21-07-2012, 22:24

vince_81 napisał/a:
BTW, ciekawe dlaczego nazywa się gorzka Przecież słodkie to jak diabli...

Nie polecam mieszania z piwem :P :mrgreen:

Marcin-Krak - 21-07-2012, 22:26

Może jak sie z piwem wymiesza, to robi się gorzko :?: :twisted:
Krzyzak - 21-07-2012, 22:36

Marcin-Krak napisał/a:
jakby na Zlocie przy okazji zbierania krwi zrobić badanie na zawartość alkoholu we krwi
my mieliśmy po 4promile i się skala skończyła w Matejki alkomacie
Deo miał ponad 6 z tego co mówił

Marcin-Krak - 21-07-2012, 22:38

Krzyzak napisał/a:
my mieliśmy po 4promile i się skala skończyła w Matejki alkomacie

U Bubu w alkomacie było podobnie ;)
Dlatego właśnie mierzenie z krwi byłoby bardziej obiektywne :P
Aż zaryzykuję pytanie w temacie o poborze krwi - może mnie nie zlinczują :mrgreen:

koszmarek - 21-07-2012, 22:45

czy ktoś ma dobry sposób na bóle reumatyczne ? Coś skutecznego do okładów? wszelkie maści wypróbowane....
vince_81 - 21-07-2012, 22:46

Marcin-Krak, wynik z krwi jest najbliższy prawdy. Pytam się tylko, kto Was tam wszystkich ukłuje? Bo ja mam zamiar na Zlot dotrzeć i przez 2 dni nie mieć nic wspólnego z zawodem, więc na mnie nie liczcie :P Zresztą pewnie i tak ręce by mi drżały z niewiadomych powodów... :lol:
:P

Marcin-Krak - 21-07-2012, 22:53

koszmarek napisał/a:
czy ktoś ma dobry sposób na bóle reumatyczne ? Coś skutecznego do okładów? wszelkie maści wypróbowane....

W nawiązaniu do toczonej tu obecnie dyskusji - napij się Ciotka :)
A poważniej, jak to o Ciebie chodzi - to idź do lekarza, niech potwierdzi, że to jest to, co Tobie się wydaje.

koszmarek - 21-07-2012, 22:59

byłam, to to, czekam na rezonans i zabieg ale wolałabym żeby nie bolało aż tak ;) chyba wezmę od mamy taką chińską maść wątpliwego pochodzenia (znaczy z apteki ale.. ;) )
vince_81 - 21-07-2012, 22:59

koszmarek, jak już maści nie pomagają, to możesz spróbować ciepłych okładów z gorczycy. To taki babciny sposób, ale niektórym pomaga. Gorczyca dobrze trzyma ciepło i rozgrzewając bolące stawy przynosi ulgę :wink:
Chyba, ze nie masz gorczycy... :P To spróbuj połączyć - Naproxen w maści na bolący staw, a doustnie Ibuprofen 400mg

[ Dodano: 21-07-2012, 23:03 ]
Chwilunia! Reumatyzmu się nie operuje! Co Ty tam masz? Bo jak zmiany zwyrodnieniowe ( nie za młoda jesteś na to? :roll: ), to niech Cię ręka Boska broni przed rozgrzewającymi okładami!

koszmarek - 21-07-2012, 23:09

to ja się chyba lepiej napije...