To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT X

Bizi78 - 01-10-2014, 19:53

I jak się ma temat syrenki :mrgreen: .
Seichan - 01-10-2014, 19:58

Pewnie zapomniał, albo udaj, że zapomniał :twisted:
Już wcześniej się wykręcał, że niby żywa ma być :P

Bizi78 - 01-10-2014, 20:02

Dobra, kończymy temat syrenki bo się Jarek zamknie w sobie i przestanie pisać na forum :wink: .
Seichan - 01-10-2014, 20:03

Bo słowa należy dotrzymywać :twisted:
Andrew - 01-10-2014, 20:24

Dobry wieczór :wink:
grzesiopol - 01-10-2014, 20:27

Seichan napisał/a:
a ludzi wychodzili z założenia, że nie wskażą sprawcy, SM nie może skierować sprawy do sądu, więc każdy olewał temat.
niewielki odsetek ludzi bardziej świadomych, ja nie będe wskazywał drogi straznikom jak to powinno się robić ale na podstawie tych przepisów które były można było karac spokojnie kierujących, przy założeniu, że nie jest sie maszynka do zarabiania pieniędzy i robi się zdjęcia od tyłu lub niewyraźne albo ustawia się mały margines przekroczenia predkości. Nie wiem jak teraz ale były straże gminne/miejskie gdzie zdjęcia były przesyłane i jak jest widoczny kierowca to nie ma co dyskutować. Za swoje przewinienia powinno się ponosić karę. A ta sytuacja która jest stwarza możliwości uniknięcia kary prawdziwemu sprawcy, bo liczy sie tylko kasa.

Jarek pewnie odpoczywa po szkoleniu bo chyba jutro juz ostatni dzień i potrzebne będą siły na powrót do domu. :roll:

Andrzej jak tam kretyni?

Andrew - 01-10-2014, 20:32

grzesiopol napisał/a:
Andrzej jak tam kretyni?

Ryje sobie na razie. Ale trochę poczytałem i sprawdziłem. Jak wyryje, trzeba mu kopiec usunąć i przyklepać pozostałość wtedy zaraz ryje nowy. Więc jutro wrócę z pracy i będzie akcja czekanie na szmaciarza :twisted:

Seichan - 01-10-2014, 20:38

Jędruś, weź go pokochaj, a nie zabijaj :P
Andrew - 01-10-2014, 20:39

Seichan napisał/a:
Jędruś, weź go pokochaj, a nie zabijaj :P

Tego związku nie da się już naprawić :wink:
Zapomniałem napisać, zacząłem małą walkę z GDDKiA :mrgreen:

Seichan - 01-10-2014, 20:41

Uda się coś wywalczyć?
grzesiopol - 01-10-2014, 20:48

Autostrade budujesz koło siebie czy co :?:
Andrew - 01-10-2014, 20:51

Ale ja prywatnie. Zwróciłem się o opinie w sprawie lokalizacji reklamy na moim polu przy drodze krajowej dokładnie przy obwodnicy Frampola. Na początku wezwali mnie do uzupełnienia braków, tj. dołączenia mapy sytuacyjno-wysokościowej. Gość, którego znam tam, powiedział, że będzie wszystko ok jak to doślę. Zatem dosłałem, nie mówiąc już, że mapa kosztowała 40 zł. Po tygodniu przychodzi odpowiedź, że negatywnie opiniują. Bo reklama miałaby się znajdować w odległości 130 m od skrzyżowania i w sumie, żaden przepis tego nie reguluje, ale mogłaby powodować zagrożenia poprzez odwrócenie uwagi kierujących :twisted:
No więc odpisałem im z prośbą o ponowne rozpatrzenie oraz podanie konkretnej podstawy prawnej zabraniającej usytuowanie tablicy reklamowej na mojej działce, jak również wytłumaczenie mi faktu istnienia trzech tablic reklamowych w odległości ok. 6km na tej trasie, zlokalizowanych od 5 do 10 m od skrzyżowań. I czekam na odpowiedź na razie. Nie dodałem, że reklama stałaby w odległości min. 25 m od zewnętrznej krawędzi jezdni.

Jeśli chodzi Reniu o kasę Tomka, to dopiero zaczynamy. Wcześniej odrzucili jego wniosek ze względu, że niby to poświadczył nieprawdę. Najwyżej zgłoszą to na policję, a podstawę ma do zwrotu, bo jest prawomocny wyrok sądu :wink:

Jednym słowem to całe GDDKiA to porażka. Najlepiej im wszystko na nie pisać :roll:

grzesiopol - 01-10-2014, 21:00

Powodzenia w walce
Andrew - 01-10-2014, 21:04

Nie dziękuję. Chory jest ten nasz kraj :roll:
Seichan - 01-10-2014, 21:04

Niech się Tomek zgłosi po papiery, może to w czymś mu pomoże ;)