Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
joujoujou - 22-10-2025, 00:00
Zimno, mokro i ciemno.
Kawa czarna.
Krzyzak - 22-10-2025, 08:02
Ja za to jesień lubię - flora nabiera kolorów i nie ma tylu prac w ogrodzie. Zima też jest spoko - co prawda dawniej zdarzyły mi się problemy z wyjazdem (tak ze 4-5x przez te 18 lat) na mojej prywatnej drodze, ale biały śnieg i krajobrazy to rekompensują. W mieście oczywiście to tak nie wygląda - chodniki zaszczane i zasrane, śnieg czarny i zmieszany z solą... dlatego polubiłem zimę dopiero po przeprowadzce na wieś.
Marcino - 23-10-2025, 11:10
| Krzyzak napisał/a: | | Ja za to jesień lubię - flora nabiera kolorów i nie ma tylu prac w ogrodzie. Zima też jest spoko - co prawda dawniej zdarzyły mi się problemy z wyjazdem (tak ze 4-5x przez te 18 lat) na mojej prywatnej drodze, ale biały śnieg i krajobrazy to rekompensują. W mieście oczywiście to tak nie wygląda - chodniki zaszczane i zasrane, śnieg czarny i zmieszany z solą... dlatego polubiłem zimę dopiero po przeprowadzce na wieś. |
Coś w tym jest...
Fajny czas jest, wieczory długie, nalewka zamiast piwa zaczyna smakować
Miłego dnia i smacznej kawy
joujoujou - Wczoraj 0:09
| Krzyzak napisał/a: | | nie ma tylu prac w ogrodzie | Zgodziłbym się, gdyby nie tony liści wszędzie wokół.
Kawa.
Marcino - Wczoraj 7:44
Oj tam liście - natura chce się okryć na zimę. Kurka ciemno rano jak się jedzie o 7.00 do tego deszczowo - trzeba na pieszych uważać, chodzą ubrani na czarno
Krzyzak - Wczoraj 12:27
Oczywiście, liście są. Ale nie sprzątam wszystkich - głównie te z trawnika, czyli z drzew owocowych albo leszczyny. Do tego coraz częściej do prac ogrodowych ustawiam starszych synów - mają okazję zarobić. Przez ostatnie 2 tygodnie wyrzuciłem 5 worków liści i innych odpadów (krzaki pomidorów, niezjedzona przez kury trawa z koszenia). Ogródek wypieliły kury - przy okazji nawożąc odpowiednio, bo nawet nie wiedziałem, że kurza kupa ma najwięcej azotu ze wszystkich...
joujoujou - Wczoraj 13:39
Sam nie sprzątam, szefowa to robi kiedy znajdzie czas i ochotę. Ale jest ich mnóstwo, i w tym klimacie "przyklejają się" do podłoża i szybko zaczynają gnić. Nic przyjemnego jeśli mam być szczery.
Z przyjemniejszych spraw - najpierw weekend, później tydzień urlopu, a po nim kolejny weekend.
Dziabnę sobie browara.
Bzyk_R1 - Wczoraj 19:23
Cześć, chcę powiedzieć że robię ostatnią kategorię prawą jazdy
jacek11 - Wczoraj 20:18
Piątek. W takim razie, po raz pięćdziesiąty piąty w tym temacie ogłaszam łikend
| Bzyk_R1 napisał/a: | | Cześć, chcę powiedzieć że robię ostatnią kategorię prawą jazdy |
Ale że jak Ostatnią bo już tylko jedna została do zrobienia? Czy ostatnią która widnieje na liście kategorii?
joujoujou - Dzisiaj 7:10
Kawa pobudkowa.
Prognoza zapowiada brak deszczu w ciągu dnia, za wyjątkiem (a jakże!) godzin w których się grill odbywał będzie. Ale i tak się będzie odbędzie, bo tak!
|
|
|