[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
Juiceman - 12-01-2014, 13:01
Foteczka owego banana Potwierdzająca oryginał - numerek na gumie;>
Hugo - 12-01-2014, 13:13
deejay, wygląda jak oryginał, ale ile kosztuje oryginalny taki wahacz w ASO? I skąd TRW je wytrzasnęło?
deejay - 12-01-2014, 13:15
Hugo napisał/a: | deejay, wygląda jak oryginał, ale ile kosztuje oryginalny taki wahacz w ASO? I skąd TRW je wytrzasnęło? |
Nie wnikam , sam chyba kupie na zaś bo cena jest bdb
Pamiętasz moją wymianę końcówek drążka , Kupiłem Oryginał w serwisie , a w pudełku aluminiowe końcówki z logo TRW
U nas w serwisie Renault wszystkie oryginalne wahacze , sworznie tez dostarcza TRW .
robertdg - 12-01-2014, 13:21
Juiceman, Ta foteczka wcale nie potwierdza oryginału, po pierwsze oryginalny cukierek w bananie ma inną wulkanizacje oraz mocowanie z nieosiowymi otworami, po drugie już nawet na detalach z Yamato "drukują" numery OEM, nie podchodziłbym do tego zbyt pochopnie, lepiej sprawdzić jak to się będzie sprawowało w użytkowaniu
deejay - 12-01-2014, 13:25
robertdg napisał/a: | lepiej sprawdzić jak to się będzie sprawowało w użytkowaniu | .
Akurat te auto jezdzi w sporym terenie bo użytkuje je geodeta , więc będzie na czym testować Robert
raddex - 13-01-2014, 00:14
Hugo napisał/a: | deejay, wygląda jak oryginał, ale ile kosztuje oryginalny taki wahacz w ASO? I skąd TRW je wytrzasnęło? |
Kiedyś pytałem o to w ASO i wyszło 1047 zł - oczywiście cena jest zależna od kursu EURO.
Też zamontowałem prawego banana TRW, ale na razie tylko 3tys.km przejechane, więc za wcześnie na ocenę.
Hugo - 13-01-2014, 08:16
raddex napisał/a: | Kiedyś pytałem o to w ASO i wyszło 1047 zł | No właśnie
marcinzam - 13-01-2014, 23:18
Juiceman napisał/a: | Foteczka owego banana Potwierdzająca oryginał - numerek na gumie;>
Obrazek |
wygląda raczej na zwykłą chińszczyznę , ostatnio kupowałem tuleje ted-guma i tak samo był numerek na gumie MR...... i wytrzmała może z miesiąc
[ Dodano: 14-01-2014, 11:31 ]
poza tym jest to nr oem wahacza lewego który kosztuje 220 euro , trzeba by było porównać z tym od TRW
adm78 - 24-01-2014, 13:23
Witam
Własnie rozpakowałem paczke z wahaczami po regeneracji ze skórzewa, oryginały które zdjąłem w tamtym roku, oba proste i banany. Za wszystko 300 zł więc rewelacja. Jak wyglądają pokazuje na kilku fotkach zrobionych na szybko: fotki
Robota wygląda na porządną i ładnie je zabezpieczyli. Jednak mam obiekcje co do osłon sworzni, mimo że guma wygląda porządnie to wolałbym jednak posadzić tu osłony z hyundaia, czy można je gdzieś dostać samodzielnie? i drugie może głupie pytanie ale sie nie znam więc pytam, czy te z hundaia mozna załozyć na te które już są?
Krzyzak - 24-01-2014, 14:15
na nie założysz; stare musisz zdjąć
adm78 - 24-01-2014, 15:02
znalazłem fotkę ze sworzniem firmy lemforder, na niej widać ze można załozyc dodatkową osłonnę plastikową na gumową, co więcej jest w zestawie:
o coś takiego mi chodzi, szukam tej zewnętrznej osłony.
Hugo - 24-01-2014, 15:07
adm78, wyglądają świetnie, chyba rzeczywiście je piaskują przed malowaniem. Oni wymieniali Ci tuleję na lewym bananie czy Ty ją wymieniałeś?
adm78 - 24-01-2014, 17:34
Hugo napisał/a: | adm78, wyglądają świetnie, chyba rzeczywiście je piaskują przed malowaniem. Oni wymieniali Ci tuleję na lewym bananie czy Ty ją wymieniałeś? |
Wszystko wymieniali oni. Dowiem sie dokladnie co wymieniali i regenerowali.
Witek vel Mysza - 24-01-2014, 18:06
adm78 napisał/a: | na niej widać ze można załozyc dodatkową osłonnę plastikową na gumową | no chyba żart... przecież ten plastik to jest osłona do transportu i montażu by nie uszkodzić gumy!
robertdg - 24-01-2014, 18:07
adm78 napisał/a: | znalazłem fotkę ze sworzniem firmy lemforder, na niej widać ze można załozyc dodatkową osłonnę plastikową na gumową, co więcej jest w zestawie:
Obrazek
o coś takiego mi chodzi, szukam tej zewnętrznej osłony. |
Ten plastyk to osłonka transportowa aby nie uszkodzic gumowej osłony w transporcie
OEM najlepiej w salonie hyundai
|
|
|