[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
pawik - 02-11-2011, 22:27
temperatura przełączania 30 stopni
tankuje co 2000 jakieś 20 l pb
eddisson - 02-11-2011, 22:32
KaWu napisał/a: |
[ Dodano: 02-11-2011, 22:23 ]
eddisson napisał/a: | (silnik 4G63) ... Zavoli Zeta N, HANA czerwone |
Pewny jestes ze Zeta N Bo max cisnienie na nim to ok. 1,3 bara a czasami 1,25.
A na tych wtryskach co masz to mnoznik musi Ci sie zaczynac az na 1,6 i koncowemu do jednosci spooooro brakuje.
Testowalem ten setup u mitsumaniaka z okolic Zlotoryi (moze sie wypowie) i wtryski przy max czasach - caly czas otwarte. Chyba, ze nie lubisz szybciej jezdzic to wystarcza |
I wlasnie tu mam problem, bo jednak sie zdalem na "doswiadczenie" gazownika...
Mnozniki zaczynaja sie od 1.8 i dochodzi do zapetlenia...
A chcialem Zata S i zielone HANY, musze mu zlozyc wizyte i reklamacje zlozyc.
Ale mimo reduktor w tym setupie nie spada ponizej 1 bar przy max obciazeniu.
pawik - 02-11-2011, 22:33
jak to inaczej udowodnić
i poco niby miał bym ściemniać
na auto banie w Niemczech spalił mi 14-16 ale prędkość 150-220 km/h
KaWu - 02-11-2011, 22:52
eddisson napisał/a: | Mnozniki zaczynaja sie od 1.8 i dochodzi do zapetlenia... |
Tak jak pisalem. Instalator sie niestety nie popisal.
mar111cin - 03-11-2011, 06:38
Pawik, czyli wychodzi Ci 11l lpg, plus 1l benzyny ? 12l w trasie to nie masz się czym chwalić Lepiej nie jeździj nim po mieście...
druga sprawa to wywal reduktor i zmień gazownika jak on dopiero po 2km Ci się przełącza przy tak niskiej temperaturze... w ostrej zimie przełączał mi się po jakiś 800-1000m i to przy temperaturze 38
Tomek - 03-11-2011, 07:55
mar111cin napisał/a: | w ostrej zimie przełączał mi się po jakiś 800-1000m i to przy temperaturze 38 |
dokładnie to samo u mnie
pytanie jeszcze jak pawik ma wtryski zamontowane
bo np. u mnie (BRC na listwie) wtryski są zamontowane z przodu, kiedyś (było b. zimno) nie przełączał mi się wogóle na gaz, pomimo tego, że silnik osiągnął już dawno swoją temp., a przejechałem chyba z 7 km.
szybki telefon do znajomego z Czakarmu, który to objaśnił mi, że wtryski są zamontowane z przodu, więc jadąc szybko chłodzą się powietrzem, a czujnik temp. jest na wtryskach i nie może złapać tych 38 stopni
rozwiązanie - poczekałem 45 sekund na poboczu i cyk, od razu przeskoczył
Owczar - 03-11-2011, 09:16
tomek84 napisał/a: | który to objaśnił mi, że wtryski są zamontowane z przodu, więc jadąc szybko chłodzą się powietrzem, a czujnik temp. jest na wtryskach i nie może złapać tych 38 stopni |
No to tutaj się gazownik też nie popisał.
pawik, wrzuć foto instalacji. Jak są zamontowane wtryski i reduktor.
Tomek - 03-11-2011, 09:17
Owczar napisał/a: | tomek84 napisał/a: | który to objaśnił mi, że wtryski są zamontowane z przodu, więc jadąc szybko chłodzą się powietrzem, a czujnik temp. jest na wtryskach i nie może złapać tych 38 stopni |
No to tutaj się gazownik też nie popisał. |
argumenty??
to przy następnym telefonie powiem, żeby się doszkolił
BTW, wogóle widziałeś jak i gdzie mam zamontowane wtryski??
Owczar - 03-11-2011, 09:18
tomek84, sam go napisałeś. Podczas jazdy jest problem z przełączeniem, poza tym podczas szybkiej jazdy zimą chłodzisz gaz i wtryskiwacze, a optymalniej spala się rozgrzany gaz.
Tomek - 03-11-2011, 09:24
Owczar napisał/a: | tomek84, sam go napisałeś. Podczas jazdy jest problem z przełączeniem, poza tym podczas szybkiej jazdy zimą chłodzisz gaz i wtryskiwacze, a optymalniej spala się rozgrzany gaz. |
aaa, rozumiem
chodzi ci o kwestie montażu,
myślałem, że komentujesz diagnoze mojego znajomego
co do montażu, to tak to już kupiłem, niestety był zakładany w eko-cars w krakowie, nie w Czakramie w Tarnowie
konsultowałem to potem u owego znajomego w Czakramie, ale powiedział, żeby tego nie zmieniać, bo technicznie jest OK, jedyne co to estetyka pozostawia wiele do życzenia
niestety w przypadku BRC na listwie, to nie masz wielkiego pola manewru, bo nie ma jak tego upchnąć, a do tego, żeby mieć wężyki jak najkrótsze
może ktoś zarzucić wasze zdjęcia instalacji BRC, jeśli ktoś takowe posiada, jak to macie w V6
Owczar - 03-11-2011, 09:26
No z listwami jest ten problem. A może spróbuj jakoś zamontować pokrywę na dystansach? Widziałem, że część osób tak robi. Zawsze to brak przepływu powietrza po listwie.
Tomek - 03-11-2011, 09:31
Owczar napisał/a: | No z listwami jest ten problem. A może spróbuj jakoś zamontować pokrywę na dystansach? Widziałem, że część osób tak robi. Zawsze to brak przepływu powietrza po listwie. |
mam pokrywe na dystansach, do tego lekko wycięta, żeby węże przeszły
tyle, że listwa jest przed pokrywą
myślałem w tamtą zimę, żeby je owinąć czymś, jak już złapią temp, to powinny trzymać
[ Dodano: 03-11-2011, 09:31 ]
jakbym sam montował, to bym brał Staga, nie byłoby problemu
tak już kupiłem, ale na instalacje nie mogę jednego złego słowa powiedzieć
Owczar - 03-11-2011, 09:39
tomek84 napisał/a: | mam pokrywe na dystansach, do tego lekko wycięta, żeby węże przeszły
tyle, że listwa jest przed pokrywą |
Kolega miał podobnie w Lagunie. Skróciliśmy mu wężyki i się schowało pod osłonę. On właśnie owijał na zimę i było trochę lepiej. Ale domyślam się, że z tymi wężami będzie problem...
Tomek - 03-11-2011, 09:42
no to dzięki za radę, bo w tamtym roku miałem to zrobić, ale stwierdziłem, że głupi pomysł
wezmę jakąś wełnę mineralną i złapie opaskami plastikowymi,
Owczar - 03-11-2011, 09:44
Zrób foto jak to wygląda bez pokrywy to będzie można pomyśleć jak ją wciągnąć pod pokrywę.
|
|
|