To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT

robertdg - 09-06-2015, 21:25

http://otomoto.pl/oferta/...a-ID4pbl8k.html
inq - 09-06-2015, 22:00

Dość sensowny komis - rzadko spotyka się u nich śmieci...
dmi - 09-06-2015, 23:45

pomyśl nad lexusem is300... mało tego jest ale sam za maksymalnie 2 lata będę polował na takiego, póki co sobie przeglądam i ta sztuka widzi mi się bardzo :D :

http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6y6cxT.html

duuuużo naczytałem się o lexusach, szczególnie is200/is300, miał to być samochód właśnie przed galantem ale funduszy brakowało, więc kupiłem mitsu, myślę,że w ta markę warto się wgłębić.

Fragu - 10-06-2015, 06:57

Oglądałem is300 sportcross, bardzo fajne auto, ale jednak nie :)
Dzisiaj podjadę chyba fiestę zobaczyć...

Owczar - 10-06-2015, 13:08

Tego IS300 sprzedaje gość z lexus-forum. Ceny ma wyższe niż rynkowe, ale ściąga tylko zadabane sztuki.

IS300 ma rewelacyjny silnik, nie przyjaźni się z rudą jak galant, ale jak dla mnie jest trochę ciasny. Wnętrze podobne do Galanta, ale bagażnik nawet w kombi jest mały. Układ napędowy niezniszczalny. 5 biegowy automat A650E. No można dorwać do niego konkretny service manual. Jeden z ostatnich nie cudowanych aut... Elektronika według starej dobrej szkoły. Po odłączeniu akumulatora nie trzeba konfigurować i programować 15-stu systemów ;)

dmi - 10-06-2015, 13:09

Fragu możesz napisać czemu nie is300 ? Szczerze to nie jechałem nim nigdy- aż taka lipa w porównaniu do galanta czy co ? Chodzi pewnie o to,że mało miejsca w środku, też się tego boję heh.
Fragu - 10-06-2015, 13:23

Ogólnie jako auto to bardzo mi się podoba, szczególnie sportcross...ale kierując się odrobinę rozumem to jednak jest to już leciwa konstrukcja, a ciągnie mnie do czegoś nowszego. Chyba się starzeję :D

na tą chwilę mam dylemat czy bmw 330d - do wymiany letnie kapcie 18" i dwumasa, czy Outlander Turbo - opony letnie 17", rozrząd. Outek nowszy i z mniejszym przebiegiem(2006rok, 77tys), ale po podliczeniu kosztów wychodzi mnie około 6 tys drożej niż Bmw (2004rok ponad 200tys)

:roll:

i wiem co napiszecie, że outek turbo i e46 330d to też nic nowszego...ale i jedno i drugie już dawno chodziło mi po głowie...

Owczar - 10-06-2015, 13:43

Kupuj to co sprawia, że serce mocniej Ci bije jak wsiadasz za kierownicę, a po wyjściu z auta patrzysz na niego kilka razy ;)

Nie patrz na wiek czy przebieg, tylko na stan. W przypadku diesla te przebiegi mogą być często mocno zaniżone... A ten 3.0 jest kosztowny w naprawie.

Marcino - 10-06-2015, 13:52

Tylko że Outek w środku wcale nie jest ładny.... może i fajnie jedzie ale...
eremita - 10-06-2015, 13:56

Owczar napisał/a:
Kupuj to co sprawia, że serce mocniej Ci bije jak wsiadasz za kierownicę, a po wyjściu z auta patrzysz na niego kilka razy ;)

Ja dla tego po latach wróciłem do gala.

A po przesiadce z poprzedniego gala na diesla najbardziej brakowało dźwięku Vki :biggrin:

Ile będziesz chciał za gala?

Fragu - 10-06-2015, 13:59

Owczar, ta 330stka jest calkiem pewna, kupiona w Polsce(!), teraz w rękach drugiego właściciela. Przebieg to około 250tys km. Właśnie boję się tego, że będzie to za drogie auto w utrzymaniu...

..chyba bardziej przemawia do mnie Outlander, bo mniej wiecej wiem czego się spodziewać. W środku jest spartański, ale jeździłem już takim (2.4) i mi odpowiada. Poza tym lubie góry, góry zimą więc takie auto pasuje :)

..jest jeszcze głos totalnego rozsądku czyli Fiesta 1.6d 2009, dziś pod wieczór skocze ją zobaczyć. Najwyżej dwa lata się pobujam czymś "zwyczajnym" :D

Galant jest już raczej dogadany i wszystko wskazuje na to, że jutro ode mnie odjedzie :doubt: Szczerze mówiąc będzie mi baaaaaardzo żal! Ale z drugiej strony uwielbiam motoryzacje i lubie smakować coś nowego, mi frajde sprawia poznawanie każdego kolejnego auta :)

Owczar - 10-06-2015, 14:22

Brat ma E60 z tym silnikiem i dobrego wrażenia na mnie zrobił. Jeździ fajnie, ale usterki które go trapią bywają dość uciążliwe i kosztowne. A 250kkm to krok wstecz w stosunku do galanta ;)

Od dawna chodził Ci po głowie outlander. Więc może przyjrzyj się dobrze temu modelowi i zrealizuj marzenie. Szczególnie, że ma niski przebieg.

Też lubię poznawać auto- tyle, że ja chyba muszę je poznać do najmniejszej śrubki ;) Galantem jeżdżę już 7 lat, a do lexa w ciągu roku nazbierałem tyle makulatury, że na nastepne 4 lata do czytania wystarczy :mrgreen:

Fragu - 10-06-2015, 14:53

W Twoim wypadku to już zboczenie ;)
radek79 - 11-06-2015, 07:40

Fragu napisał/a:
na tą chwilę mam dylemat czy bmw 330d

ja ostatnio zakupiłem sobie bmw e46 330xi,zachciało mi się mocnej benzyny z 4x4,zobaczymy czy na dłużej zostanie

sveno - 11-06-2015, 12:51

A Mercedes?
Dziwi mnie, że już kolejna osoba typuje następcę Galanta i nikt nie bierze pod uwagę aut z gwiazdą na masce...