Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
gulgulq - 15-05-2014, 14:14
zaszalałeś ??
czy wstąpił w Ciebie duch monstertrucka ??
[ Dodano: 15-05-2014, 14:17 ]
fergul11 napisał/a: |
A teraz garść wiedzy ,choć może wiecie?
Z Rosji po Europie rozjechały się do państw Unii E. komisje weterynaryjno- sanitarne w celu sprawdzenia jak realizowane są umowy exportowe do Rosji i sprawdzenia warunków sanitarnych w zakładach które owe kontrakty i produkcję realizują.
Miałem wczoraj i dziś "przyjemność" widzieć jak taka wizytacja się odbywa,od zgodności "papierków" w biurze po przez "zwiedzanie" terenu zakładu ,wglądu w cały cykl produkcyjny włącznie ze sprawdzaniem procedur sterylności i przestrzegania ich ,do czystości maszyn na linii produkcyjnej. Nie sądziłem że są tak w tym względzie skrupulatni .
A teraz ,skoro Irlandczycy godzą się na takie inspekcje ,bo zależy im na podpisaniu kolejnych kontraktów , jak się mają informacje z Polski że "nasze" firmy nie godzą się na wpuszczanie takich inspekcji i tracą kontrakty ?! Mam tu na myśli ubojnie i masarnie ,czyli "wojna mięsna" z Rosją !(nie chcecie pokazać jak przygotowujecie dla nas mięso to my od was go nie bierzemy )
Widać w Polsce nie tylko piesi i kierowcy nie dorośli do realiów europejskich ,ale kadra menadżerska również , o politykach nie wypowiem się |
Cała Europa traktuje politykę jako biznes, również wojnę/rozbiór Ukrainy - tylko u nas dopinana jest martyrologia narodowa, duma i buta oraz Bóg-Honor-Ojczyzna.
sveno - 15-05-2014, 19:08
tomek84 napisał/a: | jedna opona 35 tys zl ??? | nie, jedna kosztuje około 5000CHF plus wymiana, transport do warsztatu itp. a obydwie poszły się kochać. Nie z mojej winy, traktor jechał od importera do szefa i prowadził go jakiś pracownik importera. Ciekawe czy ubezpieczenie pokryje koszty dodam że awaria ta to czyste niedbalstwo pracowników importera, źle podwiesili wyciągarkę (widoczna na drugim zdjęciu w moim poprzednim poście) wzięła i się urwała i wbiła w opony. Szkoda, nowe były, pierwszy raz na asfalt wyjechały
Bizi78 - 15-05-2014, 19:15
sveno napisał/a: | Nie z mojej winy, traktor jechał od importera do szefa i prowadził go jakiś pracownik importera. |
A już myślałem, że paliłeś gumę albo próbowałeś drifftu trakturem .
fergul11 - 15-05-2014, 20:08
Bizi78 napisał/a: | A już myślałem, że paliłeś gumę |
Ja kiedyś "zrzuciłem" oponę w trakturze podczas "manewrów"
Przyjechał do mnie koleś z serwisu z kompresorem , butelką gazu i zapalniczką ....
i tak jak na YT napompował koło ogniem 20€ usługa .
Innym razem wiatr wyrwał mi szklane drzwi została szufelka drobinek szkła ,klamka i zawiasy ,drzwi miały tydzień
Facet z ubezpieczalni się zdziwił że dwa wnioski miał do opłacenia bo tydzień wcześniej kamień spod jadącego samochodu wystrzelił i zbił je .
swinks_UK - 15-05-2014, 21:41
sveno napisał/a: | ...że szef kupił mi nową służbową furę... No ale ten dieselek nie byle jaki... |
Sławku... twój podpis!
cns80 - 16-05-2014, 08:10
swinks_UK napisał/a: | sveno napisał/a: | ...że szef kupił mi nową służbową furę... No ale ten dieselek nie byle jaki... |
Sławku... twój podpis! | Oj tam. Oj tam. Nadal jest polakiem więc podwójną moralność powinien mieć w genach To nasza cecha narodowa
sveno - 16-05-2014, 12:43
swinks_UK, To tylko służbowa bryka na 3 miesiące sam bym sobie takiej nie kupił bo to Diesel, tylko 4 cylindry, automat no i nie stać mnie na fure za 600 tys zł Na służbówkę się nadaje Jutro pierwsze testy. Zobaczymy jak radzi sobie z dwoma załadowanymi przyczepami. W sumie około 30 ton do pociągnięcia. Dobrze, że takie silniki docierają w fabrykach, u klienta można już katować
fergul11 - 16-05-2014, 13:07
sveno napisał/a: | Zobaczymy jak radzi sobie z dwoma załadowanymi przyczepami. W sumie około 30 ton do pociągnięcia. |
Do przodu ciągnik da radę , ale weź cofnij takim składem jak masz dwie osie skrętne na przyczepach
Tomek - 16-05-2014, 13:09
fergul11 napisał/a: |
Do przodu ciągnik da radę , ale weź cofnij takim składem jak masz dwie osie skrętne na przyczepach |
a po co cofać??
"cocojambo i do przodu"
sveno napisał/a: | W sumie około 30 ton do pociągnięcia. |
a masz licencję na motornicznego?
fergul11 - 16-05-2014, 13:23
tomek84 napisał/a: | a masz licencję na motornicznego? |
Chyba na agro maszyny tam nie trzeba lejców mieć ?
W Irl można śmigać wszystkim co agro po publicznych drogach bez prawka ,warunek ukończone 16 lat , ale na przyczepy już cza mieć
tomek84 napisał/a: | a po co cofać?? | a ,bo traktor ma R (rakieta) bieg i czasem cza choćby po to żeby tryby przesmarować ,co się tak na sucho będą kręcić
sveno - 16-05-2014, 20:10
fergul11 napisał/a: | ale weź cofnij takim składem jak masz dwie osie skrętne na przyczepach | z jedną nie mam problemów, z dwoma to chyba nikt nie próbował bo to niewykonalne.
fergul11 napisał/a: | Chyba na agro maszyny tam nie trzeba lejców mieć ? | oj trzeba. Na zwykłym prawku kat B można legalnie poruszać się ciągnikiem z jednoosiową przyczepą lekką, tak jak w Polsce. Na dwuosiówkę trzeba mieć coś w stylu B+E lub T. B+E pozwala na jedną przyczepę, na zestaw trzeba mieć T, ale nie na polach póki nie wyjeżdżam na drogi publiczne jest wszystko legalnie. Jest jeszcze jedna luka: jeżeli ciągnik ma kaganiec do 40km/h to można coś więcej ciągnąć, ale szczegółów nie znam.
JCH - 16-05-2014, 22:25
sveno napisał/a: | Na zwykłym prawku kat B można legalnie poruszać się ciągnikiem z jednoosiową przyczepą lekką, tak jak w Polsce. | No właśnie z tym chyba nie jest tak do końca Bo jak zajrzysz do ustawy to reguluje to ten zapis:
Cytat: | Art.6.
3. Na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej prawo jazdy:
1) kategorii B, C1, C, D1 i D uprawnia do kierowania ciągnikiem rolniczym, pojazdem wolnobieżnym oraz zespołem złożonym z tego pojazdu i przy-czepy lekkiej;
2) kategorii B+E, C1+E, C+E, D1+E i D+E uprawnia do kierowania zespołem pojazdów złożonym z ciągnika rolniczego z przyczepą (przyczepami) lub pojazdu wolnobieżnego z przyczepą (przyczepami) |
Jak masz czas się w to wgłębiać, czy któreś przepisy, odwołania nie wykluczają się wzajemnie to poczytaj ale tak na szybko, to mnie się wydaje, że aby legalnie jeździć ciągnikiem rolniczym po drogach publicznych na terenie innego państwa trzeba by mieć kat. T.
Chyba, że przepisy innego państwa np. są mniej restrykcyjne w tym względzie i dajmy na to, dopuszczają kierowanie ciągnikiem rolniczym np. "na kartę rowerową"
fergul11 - 16-05-2014, 23:53
JCH napisał/a: | Chyba, że przepisy innego państwa np. są mniej restrykcyjne w tym względzie i dajmy na to, dopuszczają kierowanie ciągnikiem rolniczym np. "na kartę rowerową" |
...bo na ten przykład w Irl (kraj farmerski) możesz kierować ciągnikiem mając ukończone 16 lat ,ale prawko możesz zrobić dopiero po ukończeniu 18 lat .
Czyli do kierowania traktorem nie potrzeba żadnego testu/egzaminu/sprawdzianu !Kuriozum co ? Co kraj to obyczaj .
Dziś przed moim domem postawili znak że teren monitorowany przez gardę(policję) czy oni mają zamiar kamery instalować ? na osiedlach?
sveno - 19-05-2014, 12:52
Ta Valtra to jakiś kosmos. W sobotę razem z szefem jedziemy na szybkie szkolenie jak tym operować. Ilość przekładni bezstopniowych w tym monstrum przeraża. Głupi tempomat ma 5 nastawień: stała prędkość, stała prędkość obrotowa wału korbowego, stała prędkość obrotowa WOM-u, ECO i jeszcze jakieś jedno. Sterowanie napędami płynne, można 100% momentu dać na jedną oś (nie ważne którą) do tego rozdział momentu między tylnymi kołami. Z hamulcami podobna historia, z tym że można jeszcze rozdzielać siłę hamowania między ciągnikiem a przyczepą lub przyczepami.
30 ton targa jak Reksio szynkę. Trakcja jest niesamowita. Tam gdzie 100-u konny Deutz utknął z jedną przyczepą Valtra wyszła bez większych problemów z dwoma. Następnym razem zabieram kamerę, jak będą chętni to pokażę zabawę w błocie
fergul11 - 19-05-2014, 13:27
: sveno napisał/a: | 30 ton targa jak Reksio szynkę. |
sveno napisał/a: | Następnym razem zabieram kamerę, jak będą chętni to pokażę zabawę w błocie |
Nie daj się prosić
|
|
|