To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Bizi78 - 21-07-2019, 02:43

Cytat:
Krzysiu, nie kupuj Galanta. To jest choroba,

Taka sama jak O1T :P .

abdul - 21-07-2019, 12:35

jacek11 napisał/a:
Krzysiu, nie kupuj Galanta. To jest choroba, i to bardzo kosztowna. Bardzo ciężko znaleźć następcę tego auta. Mimo jego wad.

Coś o tym wiem :wink: Miałem już 2 Galanty i ostatnio znowu zacząłem przeglądać ogłoszenia czy jest coś ciekawego :P

Fragu - 21-07-2019, 22:05

abdul, zapraszam do mnie za jakiś czas :P
abdul - 22-07-2019, 20:49

Fragu napisał/a:
abdul, zapraszam do mnie za jakiś czas :P

he he nie :p już drugi raz nie chciało by mi się tyle jechać :P zresztą Ty masz kombi a ja rozglądam się za czarnym Avance w sedanie. Chyba, że przerobisz tył na poliftowego Legnuma tak jak Ci mówiłem to wtedy się zastanowię :mrgreen:

Bzyk_R1 - 25-07-2019, 12:38

Bierz Magnaflow mówili... :roll:

Bzyk_R1 - 05-08-2019, 12:10

LSRG dostał dzisiaj nowe OC na kolejny rok. W tym tygodniu również będzie miał przegląd techniczny. Postaram się wyrwać info o sile hamownia brembo i nowego tyłu. Zbieram też materiały do operacji "czerwona pokrywa". Kupiłem kolejne 10 metrów bandaża bazaltowego. 11.08 lecę do Lublina przy okazji dołączę do cyklicznego spotkania Lubelaków.
Bzyk_R1 - 18-08-2019, 09:35

Cześć.

Tym razem bandaż bazaltowy spełnia moje wymagania jakościowe i jestem zadowolony z efektów:

11.08 byłem na cyklicznym spocie Lubeskiego, po około 60 km jazdy odmowiła współpracy instalacja LPG. Resztę trasy do Lublina i z powrotem pokonałem na benzynie 98. Trochę bolało finansowo jak człowiek przyzwyczajony do ceny poniżej 2zł zamiast 5.55zł. Tak czy siak wymieniłem cewkę wielozaworu Valtek oraz czujnik ciśnienia lpg pomiędzy wtryskiwaczami. Naprawa została wykonana bezpłatnie w ramach gwarancji :wink: potem strojenie AFR, reduktor ustawiony na 1,25b i diagnoza: upalać. Spadek przy WOT do 1,08-1,12b. Wymienione filtry lotny i ciekły.

Wspomniany wcześniej przegląd techniczny LSRG przeszło bez problemu. Myślałem że do wymiany będą łożyska z przodu ale diagnosta znalazł przyczynę w wybitej końcówce drążka. Oczywiście zamówiona górna półka firmy 555 made in japan. Wymiana w przyszłym tygodniu i oczywiście ustawianie zbieżności:

Przy wspomnianym wcześniej serwisie lpg mała niespodzianka. Otóż dopadła mnie klątwa rozszczelnionej chłodnicy w O1T. Oryginalny Calsonic wytrzymał prawie 200kkm. Zamówiłem nową firmy Thermotec plus nowe chłodziwo G12+ :

Postanowiłem z racji wolnej chwili od pracy wdrożyć projekt o którym wcześniej pisałem i zawsze mi się podobał. W tym celu musiałem zajrzeć w jedno miejsce i zobaczyć jak sprawy się mają po blisko 200kkm. Chyba nie jest źle :wink: :

I tak po kilku warstwach, myciu czyszczeniu i różnych zabawach aktualnie pod maską jest tak. Oczywiście w planie jest jeszcze wyrównanie powłoki polerka napisu i na to bezbarwny lakier. Teraz jest tak jak zawsze chciałem:

Przed zlotem pozostaje położyć coś na lakier i felgi, wypieścić plastiki, posprzątać srodek i frrruniemy na Kaszuby. Do zobaczenia.

Mazin89 - 18-08-2019, 10:56

Jak widzę tą pokrywę zaworów, to coraz bardziej kusi mnie żeby też na 4G63T się przesiąść. :)
jacek11 - 18-08-2019, 10:58

Krzysztofie, jak ładujesz zdjęcia, to zaznaczaj rozmiar oryginalny, bo powiększyć się zbytnio nie da.

Bzyk_R1 napisał/a:
Oczywiście zamówiona górna półka firmy 555 made in japan.

Kiedyś to faktycznie była górna półka :wink:

Dopieściłeś tą komorę, aż szkoda jeździć, żeby się nie zakurzyła :mrgreen:

Bzyk_R1 - 18-08-2019, 16:50

Mazin89, zapewne nie w nadwoziu Outlandera Cię interesuje ten silnik??

jacek11, specjalnie tak zrobiłem bo malowanie jest tak zrąbane że tylko w tej rozdzielczości wygląda spoko :mrgreen:

Mazin89 - 18-08-2019, 16:56

Bzyk_R1 napisał/a:
Mazin89, zapewne nie w nadwoziu Outlandera Cię interesuje ten silnik??

Dobrze myslisz :) Marzy mi się Evo z dopiskiem VI, VII, VIII, a najlepiej to IX. Ale to na pewno nie w najbliższym czasie.

jacek11 - 18-08-2019, 18:06

Bzyk_R1 napisał/a:
specjalnie tak zrobiłem bo malowanie jest tak zrąbane że tylko w tej rozdzielczości wygląda spoko

Bardziej chciałem zobaczyć budowę głowicy :wink:

Bzyk_R1 - 18-08-2019, 19:14

jacek11, specjalnie dla Ciebie:

jacek11 - 18-08-2019, 20:52

Pięknie dziękuję :notworthy: rozwiązania zastosowane w tej głowicy są o wiele praktyczniejsze, niż te z głowicy SOHC.
staszq2 - 19-08-2019, 12:13

No Krzysiu :wink: i pod maską zaczyna wszystko fajnie wyglądać, przynajmniej z góry :mrgreen: Good job