Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 18-05-2011, 19:40
Przyszło koło pasowe pompy wody.... i dalej jestem w głębokiej
alternator i pompa wody będzie miała napęd ale wspomaganie nie będzie miało koła pasowe nie układają się w linii... będę musiał w jednym kole pasowym wyciąć dziurę i przyspawać środek z innego koła
Męczy mnie to rzeźbienie no ale cóż poradzić
Zielu - 18-05-2011, 20:12
Nie dobrze....może być z tym ciężko, wystarczy lekkie bicie, krzywizna i pasek będzie zeskakiwał...Na pewno da się zaadoptować koło z czegoś co pasuje, musisz znać dokładne wymiary i odległości. Już jest tak blisko...
mitsu_pl - 18-05-2011, 20:28
Krzysiu, nie tylko ty marzysz, aby swojemu miśkowi podarować kolejne ze 20 lat..., ale to chyba nie jest wcale takie łatwe... Bądźmy jednak optymistami, ja mam nadzieję, że mój staruszek E38A z 1989 roku, przejeździ nie jednego młodziaka po 2000r. , tego życzę i Tobie i całej reszcie zakochanej w swoich "starociach"
Wszyc - 18-05-2011, 20:52
| Cytat: | Nie dobrze....może być z tym ciężko, wystarczy lekkie bicie, krzywizna i pasek będzie zeskakiwał...Na pewno da się zaadoptować koło z czegoś co pasuje, musisz znać dokładne wymiary i odległości. Już jest tak blisko... |
wyjścia są jeszcze dwa jedno to inne mocowanie pompy wspomagania i jeszcze jedno wyjście wymiana pompy wody na taką z 4G63 SOHC z E55A bo z tego co się orientuje jest ciupkę inna to odpada w zupełności bo mam nowiutką sztukę nie śmiganą od GMB
Będziemy martwić się później bez pompy wspomagania może jeździć i działać silnik jak to wszystko odpali i będzie hulać będzie motywacja na dalsze działania pierwsze próby odpalenia szacuję na najbliższy poniedziałek lub wtorek zobaczymy czy się wyrobie ze wszystkim...
Misiek musi być w stanie idealnym w Japonii trzymają kciuki w Meksyku w USA, sprzedawcy w sklepach obniżają ceny, drążek kierowniczy dostałem za darmo w prezencie w wielu sklepach znają mnie po imieniu listę podziękowań mógłbym pisać godzinę
I co ja mam jeździć w dziurami w podłodze jak tyle osób na to wszystko patrzy i pomaga hehe nie można tego tak przecież zostawić
Maretzky85 - 18-05-2011, 21:34
Ja znalazłem dwie pompy wspomagania od E33 jak Cię to ratuje
Wszyc - 18-05-2011, 21:40
jak odpalę to będę myślał Marku ale dzięki pogadamy jeszcze o tym muszę zerknąć czy to coś zmieni czy i tak będę musiał przerobić mocowanie pompy lub co innego
rosomak1983 - 18-05-2011, 22:06
Wszyc, nie czaje... nie lepiej skompletowac osprzet z auta niz rzezbic po kólku... ???
Wszyc - 18-05-2011, 22:18
fabryczny osprzęt nie pasuje mam kółko pasowe pompy wody z eclipse 1g i nie da sie zamontować jest za duże i nie mieści się miedzy łapą silnika z E5... już nie mówiąc że paski też będę musiał nadymać jakieś nie wiadomo od czego...
rosomak1983 - 18-05-2011, 22:26
Wszyc, jaks fota, moze ktos cos wymysli doradzi.
Wszyc - 18-05-2011, 22:37
spoko ja sobie poradzę prędzej czy później teraz ten temat mi zwisa
nie mam wspomagania i tyle
rosomak1983 - 18-05-2011, 22:42
Wszyc z łapa nie da sie nic zrobic ???
Wszyc - 18-05-2011, 22:46
Nie dobra Ros luz już to nie jest problem zawsze jest wyjście nawet jak sytuacja była by beznadziejna to mogę tą pompę z drugiej strony zamontować tam gdzie klima fabrycznie jest i też będzie hulać to są takie tam bzdety nie problemy Tam się dospawa dam sie przerobi tam się dotnie i będzie hulać hehe
Zielu - 18-05-2011, 23:31
A ja się martwię że w moim GTi na swap, a w zasadzie w tych częściach nie ma osłony na kolektor wydechowy i pokrywki puszki filtra powietrza ....takie problemy to jak widzę pryszcz
rosomak1983 - 19-05-2011, 00:48
Zielu175, dokładnie , ale dziwie sie ze nie wsadziłes tego samego silnika co Wszyc od razu
Zielu - 19-05-2011, 01:40
Naprawdę niedrogo był, to wziąłem, zresztą 4G67 też ładnie chodzi, pewnie mniej pali i...było fabrycznie w GTi, to zakładam Najpierw muszę to wszystko poskładać, odpalić-ma chodzić. Tak jak u Wszyca
BTW. Sory za off-top, podłączę się przy okazji jeśli można
Szukam manuali na necie i nie ma nic do 4G67, schematy silnika, coś z instalacji elektrycznej od GTi, cokolwiek co by mi pomogło...Mam zmieniać wszystkie wiązki el.? Można się kierować manualem z 4G63 N/A? Niech ktoś coś podpowie, priv. najlepiej
Koniec off-top.
|
|
|