[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Opony....... czyli wszystko o oponach
komarsnk - 23-11-2011, 10:44
Krzyzak napisał/a: |
a ja zawsze uważałem, że jest dokładnie odwrotnie - przeciętny kierowca przy uciekaniu przodu, kontruje kierownicą i już - zgodnie z tym, co mu podpowiada instynkt w tym ułamku sekundy |
Krzyżak jak ucieka przód to zdecydowana większość osób widząc brak reakcji samochodu będzie chciało za wszelką cenę jednak skrecić - skutki można przewidzieć
Krzyzak napisał/a: | poślizg tyłu już trudniej opanować, bo z reguły wymaga skręcenia kół w drugą stronę i dodania gazu, a większość osób hamuje... |
Może i coś w tym jest... Może ja już mam ten odruch wyćwiczony przez wieloletnią jazdę tylnonapędowcami
eremita - 23-11-2011, 10:51
kiedyś był test w telewizji wynikało z niego że lepiej mieć lepsze na tyle.
Ja wychodzę z założenia i tak robię że mam 4 dobre opony i to jest najlepsza opcja
ważne tęż by nie była stara opona zimówki które mają ponad 4 lata to żadne zimówki
komarsnk - 23-11-2011, 10:55
viader napisał/a: | Dokładnie, poślizg przodu dużo łatwiej opanować. Przednimi kołami możemy kręcić, dodawać gazu, hamować... |
Ciekawe jak skutecznie mając słabe opony
viader napisał/a: | Jak poleci tył w momencie, w którym się nie spodziewasz to masz pozamiatane. |
A poślizg przodu da się przewidzieć bardziej niż tyłu?
viader napisał/a: | Dodatkowo dobra przyczepność przodu może powodować złudzenie, że autem można pojechać szybciej i wtedy te słabe opony z tyłu mogą być zabójcze. |
Nie możesz mieć złudzeń, że warunki są słabe i trzeba jechać ostrożniej
viader napisał/a: | ciężej hamować |
I o to się cały czas rozchodzi sytuacji awaryjnych nie przewidzisz
[ Dodano: 23-11-2011, 09:41 ]
komarsnk napisał/a: | Jak na tymże zakręcie tył złapie poślizg to ta ciężarówka wjedzie mi w ten zarzucony tył. Przy podsterowności wjadę pod nią przodem więc sam wybierz co byś wolał |
viader napisał/a: | A co będzie jak postawi Cię bokiem na jego pasie i wjedzie Ci w ten bok? |
Pomyśl - jesli jadąc po łuku trzymasz się swojego pasa i nagle zarzuci Ci tył to przeanalizuj sobie jak będzie wyglądał tor poślizgu w założeniu, że nie zaczniesz panicznie krecić kierownicą (bo to przecież przychodzi tak nagle) i ucieka Ci sam tył bo to on pierwszy zrywa trakcję
viader napisał/a: | To już bym wolał czołowo. |
Dywagacje na temat jak kto by wolał zostawmy nie tyle na inny wątek co na inne forum
I kończąc dyskusję z mojej strony zacytuję:
custom napisał/a: |
Ja kieruje się zasadą jakie zachowanie samochodu mi bardziej pasuje |
Pozdrawiam
viader - 23-11-2011, 11:21
A róbcie sobie jak chcecie, widzę sami mistrzowie kierownicy tutaj. Specjaliści jednoznacznie stwierdzili, że lepsze na tył i ja im wierzę. Wiem też, że jak zarzuci dupę da się wyciągnąć auto z poślizgu ale jakiś czas i tak polecisz bokiem. Jeśli coś akurat będzie jechało z naprzeciwka to się spotkacie. Ja nie mam takich problemów bo mam wszystkie opony w nienagannym stanie.
W trudnych warunkach jeźdżę bardzo ostrożnie bo wychodzę z założenia, że kierowcą rajdowym nie jestem. Niestety większość polskich kierowców myśli, że jednak jest, że wyciągną auto z każdego poślizgu. Efekty co roku widzę w rowach po pierwszych opadach śniegu...
komarsnk - 23-11-2011, 12:08
viader napisał/a: | Ja nie mam takich problemów bo mam wszystkie opony w nienagannym stanie. |
Ja też
KamilR10 - 25-11-2011, 19:43
Wracajac do wyboru opon letnich to mam dylemat, zastanawiam sie nad zakupem Pirelli Citurato P7 a Yokohama AVS db V550.
Czytalem ze Yokohamy sa bezkonkurencyjne w kwestii glosnosci, prawie kazdy uzytkownik napisal ze jest bardzo cicha i komfortowa, i to nawet przy duzych predkosciach, zalezy mi na tym bo robie duzo KM po autostradach.
A co do Pirelli to wygraly test opon letnich ADAC: http://www.oponeo.pl/arty...arze-225-45-r17
custom - 25-11-2011, 20:32
mój wybór z tych dwóch --> Pirelli Citurato P7
KamilR10 - 25-11-2011, 21:46
Jak do tej pory jestem bardziej za Yokohama
custom, mozesz powiedziec dlaczego?
bbandi - 25-11-2011, 22:05
Wczoraj zamówiłem 4x Kleber KRISALP HP 195/60/15 stwierdziłem że jednak nowe opony to jest to, żadne nalewajki czy używki do mazdy też kupiłem nowe zimówki w tamtym roku Sava Eskimo s3 no i byłem bardzo zadowolony normalnie przyjemność z jazdy po śniegu a nie z duszą na ramieniu:), teraz coś kombinowałem żeby tylko 2 kupić no ale 4 wziąłem i tak nie zaoszczędzę cena tych kleberów to 249zł szt (produkcja lipiec 2011).
Tomek - 07-12-2011, 10:22
Tomii napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
to teraz pytanie, jaka jest maksymalna, dopuszczalna prędkość V-ki ? |
V- 240
H- 210
T- 190 |
dzięki za odpowiedz, dopiero teraz zauważyłem
jednak pisząc V-ki nie miałem na myśli znacznika opony (bo to mogę sobie znaleźć w 3 sek.), a V6-stkę (Galanta 2.5 V6 24V)
[ Dodano: 07-12-2011, 10:24 ]
jkrzysztof80 napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
to teraz pytanie, jaka jest maksymalna, dopuszczalna prędkość V-ki ? |
Dopuszczalna to tyle ile przepisy drogowe pozwalają więc pewnie max 130-140km/h, a max to jak dobrze pójdzie to ok 270-280km/h przy dobrym wietrze |
dzięki za odpowiedź
co prawda ja nie szaleje za bardzo
ale czasem pojawiam się w Niemczech, tam można już sporo
chodziło mi raczej o to co sobie tam założył producent
ale w sumie niewielkie to ma znaczenie
pozdro
Anonymous - 07-12-2011, 12:54
tomek84 napisał/a: | jednak pisząc V-ki nie miałem na myśli znacznika opony (bo to mogę sobie znaleźć w 3 sek.), a V6-stkę (Galanta 2.5 V6 24V) |
pytasz o prędkość w katalogu czy ile pofrunie na drodze ?
Tomek - 07-12-2011, 13:11
Derpin napisał/a: | tomek84 napisał/a: | jednak pisząc V-ki nie miałem na myśli znacznika opony (bo to mogę sobie znaleźć w 3 sek.), a V6-stkę (Galanta 2.5 V6 24V) |
pytasz o prędkość w katalogu czy ile pofrunie na drodze ? |
o prędkość w katalogu
ile producent twierdzi, że to ma pojechać
bo prędkość na drodze jest już inną rzeczą zależącą od 100 czynników
Anonymous - 07-12-2011, 13:16
tomek84, katalogowo 225 dla sedana i 215 dla kombi, ale "słyszałem" że jeden i drugi polecą licznikowo ~230
sampler - 07-12-2011, 14:35
Jak sprzedalem gala prelifta nowy kupiec chwalil sie ze jak wracal A4 do swojego miejsca zamieszkania zamknal licznik na 240. Jak mu powiedzialem ze opony zimowe ktore mial byly do 190 troche zaniemowil
Pieraś - 27-12-2011, 18:14
kto z Was zdecydowal sie na uzywane opony?
ja co prawda pale sie na nowe ale zastanawialem sie nad uzywka - jednak bieznik musi byc ok i rocznik w miare tez. jednakze zbyt duzeo zysku nie ma.
pytam, bo nie ukrywam, ze chcialbym kiedys zobaczyc ile misiek poleci ale balbym sie, ze oponki sie rozleca nawet jesli index bedzie wlasciwy.
|
|
|