To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia

adm78 - 24-01-2014, 18:32

Witek vel Mysza napisał/a:
adm78 napisał/a:
na niej widać ze można załozyc dodatkową osłonnę plastikową na gumową
no chyba żart... przecież ten plastik to jest osłona do transportu i montażu by nie uszkodzić gumy!

No chyba napisalem ze sie na tym nie znam dlatego pytam. Widzialem oslony o podobnym ksztalcie do tego plastiku stad tak skojarzylem.
Wahacze sa faktycznie wypiaskowane i zabezpieczone antykorozyjmie. Oslony jednak nie wymieniam bo gosciu zapewnia ze sa porzadne, zobaczymy ile w tym prawdy za pol roku.

Witek vel Mysza - 24-01-2014, 19:14

adm78 napisał/a:
No chyba napisalem ze sie na tym nie znam dlatego pytam.
Tak więc masz odpowiedź. I radzę nie zdejmować tej osłony póki wahacz nie będzie odchylony w pozycji do montażu. Wtedy tylko zdejmujemy osłonkę, chlup i siedzi tam gdzie powinien - bez uszkodzenia gumki. Uwierzcie, że nawet małe uderzenie o zwrotnicę może spowodować uszkodzenie osłony gumowej :/
raddex - 25-01-2014, 23:19

Kupiłem właśnie końcówki drążków kierowniczych Lemfordera i zobaczcie co było w środku:

CTR w pudełkach Lemforder.

budzik199000 - 25-01-2014, 23:44

Kolego adm78 a ile czasu trwała regeneracja, od wysyłki do powrotu do Ciebie???
Bizi78 - 25-01-2014, 23:52

raddex, mnie ostatnio zdziwiło to:
http://sklep.intercars.co...1a82b37f27827a3
Opakowanie DAYCO a pasek GATES :shock: .
Chyba, że jest to tylko problem zdjęcia :| .

Witek vel Mysza - 26-01-2014, 07:50

raddex napisał/a:
O widzisz... Ja zamówiłem sobie banany z Oyodo, ciekawe co będzie w środku... Po 200 mają być, zobaczymy na co trafię.

W hurto mieli poczciwego nippartsa i chcieli mi oddać za 250 ale tylko 1 sztuka była :/ Wziąłem Oyodo, a denckermany które mi się rozsypały po 10-15 tys wyślę do regeneracji skoro tak polecacie :)

robertdg - 26-01-2014, 12:20

raddex napisał/a:
W dodatku blisko 2 krotnie droższe http://sklep.intercars.co...O&towkod=9F097E
Nadmieniając że sa 2 rodzaje końcówek CTR i wersja i10503 jest odpowiednikiem tegoż lemfordera

adm78 - 26-01-2014, 15:18

budzik199000 napisał/a:
Kolego adm78 a ile czasu trwała regeneracja, od wysyłki do powrotu do Ciebie???

Odeslali w poludnie na drugi dzien wiec mysle ze dobry czas. Wyslalem w piatek zwykla paczka w srode byly wahacze w domu.

Krzyzak - 26-01-2014, 21:35

raddex napisał/a:
CTR w pudełkach Lemforder
wiele firm robi podobnie - nie zawsze jednak są to części tej samej jakości
każda fabryka ma kontrolę jakości (tzn. prawie każda)

Witek vel Mysza - 01-02-2014, 00:12

No i odebrałem banany z Oyodo. Zgadnijcie co... Oczywiście przyszły 2 sztuki, oklejone OYODO. Jeden charakterystyczną naklejką - czarna z niebieskim napisem. W środku wahacz bez zadnych napisów, sworzeń z płaską miseczką. I co ciekawe cukierek z otworami przesuniętymi jak w oryginale! Zaś drugi wahacz zapakowany podobnie w folię, ale bez naklejki tylko opisany białymi metkami OYODO, na wahaczu napis OYODO, miseczka wypukła i cukierek jak w podróbie - otwory na środku. I weź tu człowieku się nie denerwuj :/ Zamówiłem kolejny banan, ma dzisiaj być, ale pewnie przyjdzie taki sam ;(
marcinzam - 01-02-2014, 00:30

No i odebrałem banany z Oyodo. Zgadnijcie co... Oczywiście przyszły 2 sztuki, oklejone OYODO. Jeden charakterystyczną naklejką - czarna z niebieskim napisem. W środku wahacz bez zadnych napisów, sworzeń z płaską miseczką. I co ciekawe cukierek z otworami przesuniętymi jak w oryginale! Zaś drugi wahacz zapakowany podobnie w folię, ale bez naklejki tylko opisany białymi metkami OYODO, na wahaczu napis OYODO, miseczka wypukła i cukierek jak w podróbie - otwory na środku. I weź tu człowieku się nie denerwuj :/ Zamówiłem kolejny banan, ma dzisiaj być, ale pewnie przyjdzie taki sam ;(

nie wszystkie oryginalne miały cukierki z przesuniętymi otworami .

Łysy88 - 10-02-2014, 22:46

Ja mam pytanie odnośnie górnych wahaczy. Kupiłem dwa nowe sworznie i zabrałem się za wymianę, z lewej strony poszło gładko, ale z prawej już nie. Temat jak kilkanaście postów wyżej brak pierścienia zabezpieczajacego. Ale na łączeniu wahacza ze sworzniem widać odcięcie, nic już się nie da z nim zrobić? Pojechałem dziś 40 km w jedną stronę po inny ale był dokładnie taki sam.
maju81 - 12-02-2014, 11:43

Ja u siebie próbowałem wybić ten sworzeń ale nawet nie drgnął, także wymieniłem cały wahacz.
Łysy88 - 12-02-2014, 11:45

Jak już będę miał inny wahacz to potraktuje ten gumówką :P
bbandi - 12-02-2014, 12:14

Jakie by pudełka nie dawali, jakie by naklejki nie nalepiali, jakie folie by nie były to i tak póki nie bedzie firma się deklarować tłocząc, odlewając logotypy na elemencie to zawsze bedzie ryzyko że to kot w worku.