Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg 

deejay - 17-03-2013, 21:01

| arturj123 napisał/a: | 	 		  | - czym dokładnie od wewnątrz wyczyścić stary olej (kupiłem drugą pokrywę, która jest strasznie zasyfiona | 	  

Jesli chcesz efektów swojej pracy to polecam taki środek , do tego pędzelek i ciepła woda i wyglada jak nowa     

http://allegro.pl/ultramy...3045845530.html

Tutaj fotki dla przykładu jak to moze wyglądac po czyszczeniu .

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75

PS: Przepraszam Robert za śmietnik   
												 m6riano - 18-03-2013, 06:27

| deejay napisał/a: | 	 		  | jak to morze  | 	  

http://www.globtroter.pl/...we_jordania.jpg

mkm - 18-03-2013, 07:03

| deejay napisał/a: | 	 		  | http://allegro.pl/ultramyt-truck-wielofunkcyjny-srodek-myjacy-1kg-i3045845530.html | 	  

Może przebarwić plastiki.

Nikt juz nie czyści ropą lub naftą?
												 komarsnk - 18-03-2013, 09:28

| mkm napisał/a: | 	 		  

Nikt juz nie czyści ropą lub naftą? | 	  

Dokładnie... Bez jaj - nie są to jakieś niewiadomo jakie zabrudzenia. Wyczyścić ropą, odtłuścić nitrem albo zmywaczem do silikonów (Novol) i tyle.
												 robertdg - 21-04-2013, 09:58
  Trochę czasu się nie pisało, zatem krótka aktualizacja:

Dzień po ostatnich śniegach zerwała się linka ręcznego w prawym tylnym kole - przyczyna naturalna nie związana z pękającym pancerzem czy jakoś tak, ale najzwyczajniej w świecie linka przetrala się w miejscu gdzie wspólpracuje ze spręzyna zwrotna mechanizmu ręcznego, pracuje na zagięciach więc nie ma sie co dziwić. Zamontowany nowy komplet prawa + lewa (różnią sie długością) COFLE - włoszczyzna

Przy okazji jak już znależliśmy się przy hamulcach to przegląd im się należał, w konsekwencji:

Wymienione metalowe przewody hamulcowe od zaworu proporcjonalnego do tylnego lewego i prawego koła - trzeba sie mocno nagimnastykować robiąc to przy zamontowanym zbiorniku i belce przedniego zawiasu.

Nowy filtr paliwa, bo jak uż krecimy przy linkach i przewodach hamulcowych to nie wypada pomijać szczegółów

Z przodu nowe klocki hamulcowe

Obecny tydzień, we wtorek wymiana ogumienia na letnie, później klops auto nie chce odpalić, no ale trzepłem kijem gada no i gamza, no cóż demontaż i regeneracja rozrusznika, dziadowac nie będziemy.

Wóz zastępczy   

Na obecną chwile w wolnym czasie dopieszczam nowo wykonany wlew paliwa, bo mój juz chce emerytury, tak więc lutowanie brązem, cynowanie, malowanie, etc., w trakcie:

luckyluck - 21-04-2013, 11:21

| robertdg napisał/a: | 	 		  | Wóz zastępczy | 	  

Cienizna. Nie ma jak Gal.   
												 Jogurt - 21-04-2013, 21:03
  A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali   
												 fj_mike - 21-04-2013, 21:13

| Jogurt napisał/a: | 	 		  | A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali   | 	  

W sierpniu było tak samo. To jeszcze nie posprzątał           
												 Krzyzak - 22-04-2013, 07:46

| Jogurt napisał/a: | 	 		  | A że piach się już przez progi przesypuje | 	  no patrz - a ja żeby dzieciakowi piaskownicę uzupełnić to kupowałem worki i wiadra...
												 m6riano - 22-04-2013, 18:56
  robertdg, gdzie kupiłeś i za ile linke COFLE bo ja mam prawą ale chce tez zrobić porządnie i wymienić komplet+regeneracja zacisków...
												 mjsystem - 22-04-2013, 19:26

| fj_mike napisał/a: | 	 		  | W sierpniu było tak samo. To jeszcze nie posprzątał | 	  

W niedzielę było dokładnie tak samo  
												 robertdg - 22-04-2013, 21:20

| Jogurt napisał/a: | 	 		  A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali    | 	  Dramatyzujesz, żeby to chciało ponad korytko być 

m6riano w lokalnym motoryzacyjnym, niecałe 190

| mjsystem napisał/a: | 	 		  W niedzielę było dokładnie tak samo    | 	  Chyba w palmową  
												 m6riano - 22-04-2013, 23:50

| robertdg napisał/a: | 	 		  | niecałe 190  | 	  

ładnie to poszło w góre....ja swoją kupiłem za coś ok 65zł;-) też w jakimś lokalnym...będe sie musiał przejechać i zapytać..
												 fj_mike - 23-04-2013, 05:19

| m6riano napisał/a: | 	 		  | ładnie to poszło w góre....ja swoją kupiłem za coś ok 65zł;-) | 	  

Zależy od producenta. Sam niedawno wymieniałem u siebie, linki za ok. 65 zł były też dostępne.
												 robertdg - 23-04-2013, 07:28
  m6riano, to i tak jescze tanio, były dostępne jeszcze Bosch, jakiś chińczyk oraz inny azjata, nazwy cięzkie do spamiętania i powtórzenia, ale najdroższa kosztowała 112zł/szt 	  | fj_mike napisał/a: | 	 		  | Zależy od producenta. Sam niedawno wymieniałem u siebie, linki za ok. 65 zł były też dostępne. | 	   Hurtowo myśle że da się kupić w tej cenie, tak do 70zł/szt, ja poprostu nie chciałem wynalazków (w których pancerz pęka podczas układania linki przy montażu).

Był jeszcze polski Linex chyba po 91zł/szt, no ale szczerze powiedziawszy to żadna rewelacja

| 

|  

|