To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg

deejay - 17-03-2013, 21:01

arturj123 napisał/a:
- czym dokładnie od wewnątrz wyczyścić stary olej (kupiłem drugą pokrywę, która jest strasznie zasyfiona

Jesli chcesz efektów swojej pracy to polecam taki środek , do tego pędzelek i ciepła woda i wyglada jak nowa :wink:

http://allegro.pl/ultramy...3045845530.html

Tutaj fotki dla przykładu jak to moze wyglądac po czyszczeniu .

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75

PS: Przepraszam Robert za śmietnik :wink:

m6riano - 18-03-2013, 06:27

deejay napisał/a:
jak to morze

http://www.globtroter.pl/...we_jordania.jpg
;-)

mkm - 18-03-2013, 07:03

deejay napisał/a:
http://allegro.pl/ultramyt-truck-wielofunkcyjny-srodek-myjacy-1kg-i3045845530.html

Może przebarwić plastiki.
Nikt juz nie czyści ropą lub naftą?

komarsnk - 18-03-2013, 09:28

mkm napisał/a:

Nikt juz nie czyści ropą lub naftą?

Dokładnie... Bez jaj - nie są to jakieś niewiadomo jakie zabrudzenia. Wyczyścić ropą, odtłuścić nitrem albo zmywaczem do silikonów (Novol) i tyle.

robertdg - 21-04-2013, 10:58

Trochę czasu się nie pisało, zatem krótka aktualizacja:
Dzień po ostatnich śniegach zerwała się linka ręcznego w prawym tylnym kole - przyczyna naturalna nie związana z pękającym pancerzem czy jakoś tak, ale najzwyczajniej w świecie linka przetrala się w miejscu gdzie wspólpracuje ze spręzyna zwrotna mechanizmu ręcznego, pracuje na zagięciach więc nie ma sie co dziwić. Zamontowany nowy komplet prawa + lewa (różnią sie długością) COFLE - włoszczyzna

Przy okazji jak już znależliśmy się przy hamulcach to przegląd im się należał, w konsekwencji:

Wymienione metalowe przewody hamulcowe od zaworu proporcjonalnego do tylnego lewego i prawego koła - trzeba sie mocno nagimnastykować robiąc to przy zamontowanym zbiorniku i belce przedniego zawiasu.

Nowy filtr paliwa, bo jak uż krecimy przy linkach i przewodach hamulcowych to nie wypada pomijać szczegółów

Z przodu nowe klocki hamulcowe

Obecny tydzień, we wtorek wymiana ogumienia na letnie, później klops auto nie chce odpalić, no ale trzepłem kijem gada no i gamza, no cóż demontaż i regeneracja rozrusznika, dziadowac nie będziemy.

Wóz zastępczy ;-)

Na obecną chwile w wolnym czasie dopieszczam nowo wykonany wlew paliwa, bo mój juz chce emerytury, tak więc lutowanie brązem, cynowanie, malowanie, etc., w trakcie:

luckyluck - 21-04-2013, 12:21

robertdg napisał/a:
Wóz zastępczy

Cienizna. Nie ma jak Gal. :D

Jogurt - 21-04-2013, 22:03

A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali :P
fj_mike - 21-04-2013, 22:13

Jogurt napisał/a:
A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali

W sierpniu było tak samo. To jeszcze nie posprzątał :?: :!: :P

Krzyzak - 22-04-2013, 08:46

Jogurt napisał/a:
A że piach się już przez progi przesypuje
no patrz - a ja żeby dzieciakowi piaskownicę uzupełnić to kupowałem worki i wiadra...
m6riano - 22-04-2013, 19:56

robertdg, gdzie kupiłeś i za ile linke COFLE bo ja mam prawą ale chce tez zrobić porządnie i wymienić komplet+regeneracja zacisków...
mjsystem - 22-04-2013, 20:26

fj_mike napisał/a:
W sierpniu było tak samo. To jeszcze nie posprzątał

W niedzielę było dokładnie tak samo :P

robertdg - 22-04-2013, 22:20

Jogurt napisał/a:
A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali :P
Dramatyzujesz, żeby to chciało ponad korytko być

m6riano w lokalnym motoryzacyjnym, niecałe 190

mjsystem napisał/a:
W niedzielę było dokładnie tak samo :P
Chyba w palmową :P
m6riano - 23-04-2013, 00:50

robertdg napisał/a:
niecałe 190

ładnie to poszło w góre....ja swoją kupiłem za coś ok 65zł;-) też w jakimś lokalnym...będe sie musiał przejechać i zapytać..

fj_mike - 23-04-2013, 06:19

m6riano napisał/a:
ładnie to poszło w góre....ja swoją kupiłem za coś ok 65zł;-)

Zależy od producenta. Sam niedawno wymieniałem u siebie, linki za ok. 65 zł były też dostępne.

robertdg - 23-04-2013, 08:28

m6riano, to i tak jescze tanio, były dostępne jeszcze Bosch, jakiś chińczyk oraz inny azjata, nazwy cięzkie do spamiętania i powtórzenia, ale najdroższa kosztowała 112zł/szt
fj_mike napisał/a:
Zależy od producenta. Sam niedawno wymieniałem u siebie, linki za ok. 65 zł były też dostępne.
Hurtowo myśle że da się kupić w tej cenie, tak do 70zł/szt, ja poprostu nie chciałem wynalazków (w których pancerz pęka podczas układania linki przy montażu).
Był jeszcze polski Linex chyba po 91zł/szt, no ale szczerze powiedziawszy to żadna rewelacja