Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg
deejay - 17-03-2013, 21:01
arturj123 napisał/a: | - czym dokładnie od wewnątrz wyczyścić stary olej (kupiłem drugą pokrywę, która jest strasznie zasyfiona |
Jesli chcesz efektów swojej pracy to polecam taki środek , do tego pędzelek i ciepła woda i wyglada jak nowa
http://allegro.pl/ultramy...3045845530.html
Tutaj fotki dla przykładu jak to moze wyglądac po czyszczeniu .
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75
PS: Przepraszam Robert za śmietnik
m6riano - 18-03-2013, 06:27
deejay napisał/a: | jak to morze |
http://www.globtroter.pl/...we_jordania.jpg
mkm - 18-03-2013, 07:03
deejay napisał/a: | http://allegro.pl/ultramyt-truck-wielofunkcyjny-srodek-myjacy-1kg-i3045845530.html |
Może przebarwić plastiki.
Nikt juz nie czyści ropą lub naftą?
komarsnk - 18-03-2013, 09:28
mkm napisał/a: |
Nikt juz nie czyści ropą lub naftą? |
Dokładnie... Bez jaj - nie są to jakieś niewiadomo jakie zabrudzenia. Wyczyścić ropą, odtłuścić nitrem albo zmywaczem do silikonów (Novol) i tyle.
robertdg - 21-04-2013, 10:58
Trochę czasu się nie pisało, zatem krótka aktualizacja:
Dzień po ostatnich śniegach zerwała się linka ręcznego w prawym tylnym kole - przyczyna naturalna nie związana z pękającym pancerzem czy jakoś tak, ale najzwyczajniej w świecie linka przetrala się w miejscu gdzie wspólpracuje ze spręzyna zwrotna mechanizmu ręcznego, pracuje na zagięciach więc nie ma sie co dziwić. Zamontowany nowy komplet prawa + lewa (różnią sie długością) COFLE - włoszczyzna
Przy okazji jak już znależliśmy się przy hamulcach to przegląd im się należał, w konsekwencji:
Wymienione metalowe przewody hamulcowe od zaworu proporcjonalnego do tylnego lewego i prawego koła - trzeba sie mocno nagimnastykować robiąc to przy zamontowanym zbiorniku i belce przedniego zawiasu.
Nowy filtr paliwa, bo jak uż krecimy przy linkach i przewodach hamulcowych to nie wypada pomijać szczegółów
Z przodu nowe klocki hamulcowe
Obecny tydzień, we wtorek wymiana ogumienia na letnie, później klops auto nie chce odpalić, no ale trzepłem kijem gada no i gamza, no cóż demontaż i regeneracja rozrusznika, dziadowac nie będziemy.
Wóz zastępczy
Na obecną chwile w wolnym czasie dopieszczam nowo wykonany wlew paliwa, bo mój juz chce emerytury, tak więc lutowanie brązem, cynowanie, malowanie, etc., w trakcie:
luckyluck - 21-04-2013, 12:21
robertdg napisał/a: | Wóz zastępczy |
Cienizna. Nie ma jak Gal.
Jogurt - 21-04-2013, 22:03
A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali
fj_mike - 21-04-2013, 22:13
Jogurt napisał/a: | A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali |
W sierpniu było tak samo. To jeszcze nie posprzątał
Krzyzak - 22-04-2013, 08:46
Jogurt napisał/a: | A że piach się już przez progi przesypuje | no patrz - a ja żeby dzieciakowi piaskownicę uzupełnić to kupowałem worki i wiadra...
m6riano - 22-04-2013, 19:56
robertdg, gdzie kupiłeś i za ile linke COFLE bo ja mam prawą ale chce tez zrobić porządnie i wymienić komplet+regeneracja zacisków...
mjsystem - 22-04-2013, 20:26
fj_mike napisał/a: | W sierpniu było tak samo. To jeszcze nie posprzątał |
W niedzielę było dokładnie tak samo
robertdg - 22-04-2013, 22:20
Jogurt napisał/a: | A że piach się już przez progi przesypuje, kurz schodzi z deski niczym lawina to się nie pochwali | Dramatyzujesz, żeby to chciało ponad korytko być
m6riano w lokalnym motoryzacyjnym, niecałe 190
mjsystem napisał/a: | W niedzielę było dokładnie tak samo | Chyba w palmową
m6riano - 23-04-2013, 00:50
robertdg napisał/a: | niecałe 190 |
ładnie to poszło w góre....ja swoją kupiłem za coś ok 65zł;-) też w jakimś lokalnym...będe sie musiał przejechać i zapytać..
fj_mike - 23-04-2013, 06:19
m6riano napisał/a: | ładnie to poszło w góre....ja swoją kupiłem za coś ok 65zł;-) |
Zależy od producenta. Sam niedawno wymieniałem u siebie, linki za ok. 65 zł były też dostępne.
robertdg - 23-04-2013, 08:28
m6riano, to i tak jescze tanio, były dostępne jeszcze Bosch, jakiś chińczyk oraz inny azjata, nazwy cięzkie do spamiętania i powtórzenia, ale najdroższa kosztowała 112zł/szt fj_mike napisał/a: | Zależy od producenta. Sam niedawno wymieniałem u siebie, linki za ok. 65 zł były też dostępne. | Hurtowo myśle że da się kupić w tej cenie, tak do 70zł/szt, ja poprostu nie chciałem wynalazków (w których pancerz pęka podczas układania linki przy montażu).
Był jeszcze polski Linex chyba po 91zł/szt, no ale szczerze powiedziawszy to żadna rewelacja
|
|
|