To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Radomskie - RADOM-MITSUMANIAKI ODZYWAĆ SIĘ!!! O D N O W A

motke - 04-05-2013, 19:10

bombel44 napisał/a:
przedający tłumaczył że to dla tego że auto stało i mu przejdzie jak trochę się przejedzie

Miał rację. Pewnie przy tym jeszcze towarzyszyła para wodna.
Poczytaj w internecie na ten temat to się dowiesz że to nic niepokojącego.

koliber124 - 05-05-2013, 10:22

bombel44 napisał/a:
oglądałem dziś tego glanta o którego was pytałem (czarny avance) ogólnie przyznać muszę ze niezły ale przy "przegazowaniu" chlapał wodą z tłumika (auto miało już odpowiednia temperature prawdopodobnie ktoś go oglądał a napewno palił, z tyłu widoczna była plama) i osoba z która byłem odradziła mi zakup :( i tu moje pytanie czy to normalne??????

...a czy pomimo tego silnik pracował równo? czy nie było skoków obrotów? przy nagłym dodaniu gazu nie dławił się? motke dobrze napisał, że to normalne. Podobny objaw jest z autami z instalacją gazową podobno wtedy gdy zatankujesz kiepski gaz...opisanym przez Ciebie objawem bym się nie przejmował

[ Dodano: 05-05-2013, 13:43 ]
25 maj spot - pamiętacie :twisted:

bombel44 - 05-05-2013, 15:46

koliber124 napisał/a:

...a czy pomimo tego silnik pracował równo? czy nie było skoków obrotów? przy nagłym dodaniu gazu nie dławił się? motke dobrze napisał, że to normalne. Podobny objaw jest z autami z instalacją gazową podobno wtedy gdy zatankujesz kiepski gaz...opisanym przez Ciebie objawem bym się nie przejmował

Niestety nas nie będzie 25 :(

silnik pracował równo, nie było żadnych skoków obrotów,miał tez wczoraj wymienione sondy bo świeciła się kontrolka check engine , ( osoba z którą byłem postraszyła mnie że może to być głowica pęknięta i płyn bierze - ale jakimś śpecem to on też nie jest ) jak mówisz z autami z instalacją gazową to nic nie zwykłego a tu czysta benz. to troszkę dziwiło że aż tak sadził - no ale ja się nie znam na tych sprawach. A po waszych opiniach jestem zmieszany bo ogólnie gal jest nie najgorszy

motke - 05-05-2013, 18:52

Przy pękniętej głowicy są inne objawy np. silnik nie równo pracuje, woda w oleju i na odwrót, brak mocy itp. Od razu byś zauważył że coś jest nie tak. Chociaż bywają też przypadki bez objawowe. Dlatego najlepszą metodą jest odwiedzenie mechanika i dogłębne oględziny.

bombel44 napisał/a:
osoba z którą byłem postraszyła mnie że może to być głowica pęknięta i płyn bierze - ale jakimś śpecem to on też nie jest

dlatego takich osób nie bierze się na oględziny auta, bo mogą jeszcze źle doradzić.

GóR3K - 06-05-2013, 14:16

Przy wydmuchanej uszczelce objawy:nierówna praca na zimnym,ubytek płynu w układzie,wzrost temperatury i specyficzny zapach spalin z przepalonego płynu.
Przy pękniętej glowicy: nie równa praca,brak mocy możliwy ubytek płynu.

:)

koliber124 - 07-05-2013, 11:21

bombel44 napisał/a:
koliber124 napisał/a:

Niestety nas nie będzie 25 :(

silnik pracował równo, nie było żadnych skoków obrotów,miał tez wczoraj wymienione sondy bo świeciła się kontrolka check engine , ( osoba z którą byłem postraszyła mnie że może to być głowica pęknięta i płyn bierze - ale jakimś śpecem to on też nie jest ) jak mówisz z autami z instalacją gazową to nic nie zwykłego a tu czysta benz. to troszkę dziwiło że aż tak sadził - no ale ja się nie znam na tych sprawach. A po waszych opiniach jestem zmieszany bo ogólnie gal jest nie najgorszy

Nie no już chyba ten twój Mechanik to trochę przesadził, a skoro twierdzi że BYĆ MOŻE pęknięta głowica i płyn się dostaje to dlaczego wcześniej bagnetu nie sprawdził. Bez urazu ale na początek to....zmień doradcę. Najlepiej kupować auto samemu to moja dobra rada, a jeśli bardzo się boisz jedź z kimś kto jeździ galantem...

galantfanradom - 07-05-2013, 11:28

Mnie 25 na spocie nie będzie. Wesele mam. :) Nie swoje dodam. :D
gawron - 07-05-2013, 14:37

Na chwile obecną ja będe :biggrin:
Metoda3 - 07-05-2013, 18:12

Ja też się wybieram 25 tego, ale wcześniej jeszcze kręcimy film w kolumnie ślubnej Seby. A dziś wrzuciłem do swojego Gala nowe paski od osprzętu (oba) i wybrałem Contitech`a myślę, że na jakiś czas będzie spokój na poprzednich to chyba od nowości latał były Mitsuboshi wsadzone, ktoś wie co Mitsu pakuje oryginalnie??
gawron - 08-05-2013, 14:31

MItsuboshi pakują ale można tez kupić takie teraz.
Metoda3 - 08-05-2013, 15:20

Te u mnie wyglądały jakby były jeszcze fabryczne. Ale moim zdaniem nie ma aktualnie lepszych niż Contitech już w dotyku wydają się być lepsze, są bardziej elastyczne niż mitsuboshi.
Metoda3 - 08-05-2013, 18:57

Witaj, przyczyn może być wiele np, od kamyka złapanego w oponę, krzywe felgi, połamane lub źle spasowane nadkola, może byc walnięta poduszka pod silnikiem, uszkodzony przegub, czy jakieś luzy w układzie napędowym. Opisz coś więcej ten stukot. Pozdrawiam
sebcio_rdm - 08-05-2013, 19:06

Odnoście tego czarnego galanta w radomiu, to jest to normalny objaw jak sie tylko odpala na chwilę, np. zagrzeję się i gaśnie bo wtedy odkłada się w tłumiku para wodna. Ja tak miałem jak jeździłem na bardzo niskich obrotach i nie był grzany tłumik, kilka razy pogoniłem go na trasie i juz jest bezproblemowo. Mchanik Ci kit wciskał bo u mnie silnik pracuje równo, nie ma stuków, ostatnio przy zmianie uszczelek pod pokrywą wszystko przejrzeliśmy. To nie jest żaden niepokojący objaw.

[ Dodano: 08-05-2013, 20:08 ]
A ja 25 maja na spocie się napewno zjawię, więc jakby co na priv moge podać numer telefonu jakby co.

koliber124 - 08-05-2013, 20:08

kacper2516 napisał/a:
felgi dopiero prostowałem coś w zawieszeniu słychać ostatnio zmieniałem końcówki drążka może stukać sworzeń? słyszałem że na trzepaku to może nie wyjść.

bez urazy ale wrzuć ten problem do tematu "Pomagamy sobie"...OK??
dzięki z góry :twisted:

bongo_22 - 08-05-2013, 20:12

koliber124, masz zieloną moc moda :twisted: , Ty powinieneś to zrobić razem z odpowiedziami, żeby nie było powielania postów :)