Radomskie - RADOM-MITSUMANIAKI ODZYWAĆ SIĘ!!! O D N O W A
motke - 04-05-2013, 19:10
| bombel44 napisał/a: | | przedający tłumaczył że to dla tego że auto stało i mu przejdzie jak trochę się przejedzie |
Miał rację. Pewnie przy tym jeszcze towarzyszyła para wodna.
Poczytaj w internecie na ten temat to się dowiesz że to nic niepokojącego.
koliber124 - 05-05-2013, 10:22
| bombel44 napisał/a: | oglądałem dziś tego glanta o którego was pytałem (czarny avance) ogólnie przyznać muszę ze niezły ale przy "przegazowaniu" chlapał wodą z tłumika (auto miało już odpowiednia temperature prawdopodobnie ktoś go oglądał a napewno palił, z tyłu widoczna była plama) i osoba z która byłem odradziła mi zakup i tu moje pytanie czy to normalne?????? |
...a czy pomimo tego silnik pracował równo? czy nie było skoków obrotów? przy nagłym dodaniu gazu nie dławił się? motke dobrze napisał, że to normalne. Podobny objaw jest z autami z instalacją gazową podobno wtedy gdy zatankujesz kiepski gaz...opisanym przez Ciebie objawem bym się nie przejmował
[ Dodano: 05-05-2013, 13:43 ]
25 maj spot - pamiętacie
bombel44 - 05-05-2013, 15:46
| koliber124 napisał/a: |
...a czy pomimo tego silnik pracował równo? czy nie było skoków obrotów? przy nagłym dodaniu gazu nie dławił się? motke dobrze napisał, że to normalne. Podobny objaw jest z autami z instalacją gazową podobno wtedy gdy zatankujesz kiepski gaz...opisanym przez Ciebie objawem bym się nie przejmował
25 maj spot - pamiętacie |
Niestety nas nie będzie 25
silnik pracował równo, nie było żadnych skoków obrotów,miał tez wczoraj wymienione sondy bo świeciła się kontrolka check engine , ( osoba z którą byłem postraszyła mnie że może to być głowica pęknięta i płyn bierze - ale jakimś śpecem to on też nie jest ) jak mówisz z autami z instalacją gazową to nic nie zwykłego a tu czysta benz. to troszkę dziwiło że aż tak sadził - no ale ja się nie znam na tych sprawach. A po waszych opiniach jestem zmieszany bo ogólnie gal jest nie najgorszy
motke - 05-05-2013, 18:52
Przy pękniętej głowicy są inne objawy np. silnik nie równo pracuje, woda w oleju i na odwrót, brak mocy itp. Od razu byś zauważył że coś jest nie tak. Chociaż bywają też przypadki bez objawowe. Dlatego najlepszą metodą jest odwiedzenie mechanika i dogłębne oględziny.
| bombel44 napisał/a: | | osoba z którą byłem postraszyła mnie że może to być głowica pęknięta i płyn bierze - ale jakimś śpecem to on też nie jest |
dlatego takich osób nie bierze się na oględziny auta, bo mogą jeszcze źle doradzić.
GóR3K - 06-05-2013, 14:16
Przy wydmuchanej uszczelce objawy:nierówna praca na zimnym,ubytek płynu w układzie,wzrost temperatury i specyficzny zapach spalin z przepalonego płynu.
Przy pękniętej glowicy: nie równa praca,brak mocy możliwy ubytek płynu.
koliber124 - 07-05-2013, 11:21
| bombel44 napisał/a: | | koliber124 napisał/a: |
25 maj spot - pamiętacie |
Niestety nas nie będzie 25
silnik pracował równo, nie było żadnych skoków obrotów,miał tez wczoraj wymienione sondy bo świeciła się kontrolka check engine , ( osoba z którą byłem postraszyła mnie że może to być głowica pęknięta i płyn bierze - ale jakimś śpecem to on też nie jest ) jak mówisz z autami z instalacją gazową to nic nie zwykłego a tu czysta benz. to troszkę dziwiło że aż tak sadził - no ale ja się nie znam na tych sprawach. A po waszych opiniach jestem zmieszany bo ogólnie gal jest nie najgorszy |
Nie no już chyba ten twój Mechanik to trochę przesadził, a skoro twierdzi że BYĆ MOŻE pęknięta głowica i płyn się dostaje to dlaczego wcześniej bagnetu nie sprawdził. Bez urazu ale na początek to....zmień doradcę. Najlepiej kupować auto samemu to moja dobra rada, a jeśli bardzo się boisz jedź z kimś kto jeździ galantem...
galantfanradom - 07-05-2013, 11:28
Mnie 25 na spocie nie będzie. Wesele mam. Nie swoje dodam.
gawron - 07-05-2013, 14:37
Na chwile obecną ja będe
Metoda3 - 07-05-2013, 18:12
Ja też się wybieram 25 tego, ale wcześniej jeszcze kręcimy film w kolumnie ślubnej Seby. A dziś wrzuciłem do swojego Gala nowe paski od osprzętu (oba) i wybrałem Contitech`a myślę, że na jakiś czas będzie spokój na poprzednich to chyba od nowości latał były Mitsuboshi wsadzone, ktoś wie co Mitsu pakuje oryginalnie??
gawron - 08-05-2013, 14:31
MItsuboshi pakują ale można tez kupić takie teraz.
Metoda3 - 08-05-2013, 15:20
Te u mnie wyglądały jakby były jeszcze fabryczne. Ale moim zdaniem nie ma aktualnie lepszych niż Contitech już w dotyku wydają się być lepsze, są bardziej elastyczne niż mitsuboshi.
Metoda3 - 08-05-2013, 18:57
Witaj, przyczyn może być wiele np, od kamyka złapanego w oponę, krzywe felgi, połamane lub źle spasowane nadkola, może byc walnięta poduszka pod silnikiem, uszkodzony przegub, czy jakieś luzy w układzie napędowym. Opisz coś więcej ten stukot. Pozdrawiam
sebcio_rdm - 08-05-2013, 19:06
Odnoście tego czarnego galanta w radomiu, to jest to normalny objaw jak sie tylko odpala na chwilę, np. zagrzeję się i gaśnie bo wtedy odkłada się w tłumiku para wodna. Ja tak miałem jak jeździłem na bardzo niskich obrotach i nie był grzany tłumik, kilka razy pogoniłem go na trasie i juz jest bezproblemowo. Mchanik Ci kit wciskał bo u mnie silnik pracuje równo, nie ma stuków, ostatnio przy zmianie uszczelek pod pokrywą wszystko przejrzeliśmy. To nie jest żaden niepokojący objaw.
[ Dodano: 08-05-2013, 20:08 ]
A ja 25 maja na spocie się napewno zjawię, więc jakby co na priv moge podać numer telefonu jakby co.
koliber124 - 08-05-2013, 20:08
| kacper2516 napisał/a: | | felgi dopiero prostowałem coś w zawieszeniu słychać ostatnio zmieniałem końcówki drążka może stukać sworzeń? słyszałem że na trzepaku to może nie wyjść. |
bez urazy ale wrzuć ten problem do tematu "Pomagamy sobie"...OK??
dzięki z góry
bongo_22 - 08-05-2013, 20:12
koliber124, masz zieloną moc moda , Ty powinieneś to zrobić razem z odpowiedziami, żeby nie było powielania postów
|
|
|