Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
tościk - 08-12-2022, 10:21
| Bzyk_R1 napisał/a: | Dotychczas tylko jeden motocykl budził taki respekt u mnie że każde odkręcenie manetki było jak narkotyk i nie można było przestać. I dlatego był u mnie przez 10 sezonów. Brakuje mi go. 2.8s do setki 7.8 do 200, 160hp 110nm prędkość maksymalna powyżej 300km/h 144km/h na 1 biegu moto z duszą, takich już nie robią. |
Podziwiam. Lubię czuć moc i prędkość, ale nie na moto. W aucie na wypadek błędu jeszcze masz jakąś ochronę, lepszą lub gorszą, ale coś co chociaż część z tych sił przejmie na siebie. Na moto praktycznie nic. Dlatego tu już się włącza moja wewnętrzna blokada. Z resztą c'mon, żeby się rozpędzić na placyku do 50 km/h po raz pierwszy, to trzy razy podchodziłem, bo się nie mogłem odblokować i trochę mocniej manetki odkręcić
Dlatego jak się już nauczę trochę jeździć, to na moto mnie kręci bardziej turystyka offroadowa. Tak żeby się dostać w takie miejsca, gdzie autem się nie wjedzie Ale to jeszcze długa droga i niejedno zajeżdżone moto przede mną
Niemniej jednak nie spodziewałem się, że jazda na motocyklu mnie będzie jarać. Szedłem na kurs w zasadzie z przyczyn ekonomicznych i rozsądkowych, że może mi to być kiedyś potrzebne w sytuacji awaryjnej. Ale mimo wszystko ze strachem, bo moje poprzednie przygody z jednośladami silnikowymi zakończyły się urazem w psychice, jak kolega chciał mnie skuterem podwieźć i położył nas na pierwszym zakręcie.
joujoujou - 08-12-2022, 23:40
Dobry wieczór. Ogólnokrajowy alert pogodowy - mróz do minus pięciu, kraj na krawędzi katastrofy.
Krzyzak - 09-12-2022, 09:25
| joujoujou napisał/a: | | mróz do minus pięciu | -6 było rano u mnie i krajobraz jak z bajki po wczorajszych opadach (ok. 5cm fajnego puchu spadło)
Bizi78 - 09-12-2022, 09:44
Bry kawosze .
Na sobotę jakiś armagedon śnieżny zapowiadają, czyli to co tygryski lubią najbardziej .
Marcino - 09-12-2022, 09:55
ze skorobanie było i to takie solidne. Dzis trzeba uszczelki nasmarować i nie ma żartów.
Bizi78 - 09-12-2022, 10:27
| Marcino napisał/a: | | Dzis trzeba uszczelki nasmarować i nie ma żartów. |
Uszczelki to się smaruje jak jest na plusie i ładna pogoda .
joujoujou - 09-12-2022, 10:39
| Krzyzak napisał/a: | | krajobraz jak z bajki po wczorajszych opadach | U mnie też jak z bajki, ale to dzięki marznącej mgle, która pokryła wszystko skrzącymi się białymi kryształkami. Wygląda to obłędnie.
Kawa na dzień dobry a później się zobaczy. Aha - grill oczywiście będzie, ale jutro.
Marcino - 09-12-2022, 13:04
| Bizi78 napisał/a: | | Marcino napisał/a: | | Dzis trzeba uszczelki nasmarować i nie ma żartów. |
Uszczelki to się smaruje jak jest na plusie i ładna pogoda . |
Wtedy sie o tym nie myśli.
Bizi78 - 09-12-2022, 13:12
Ja przed zimą już dwa razy smarowałem .
joujoujou - 10-12-2022, 09:57
Dzień dobry z rana.
Wieczorny deszcz w nocy wziął i zamarzł. Na drogach będzie wesoło!
Bizi78 - 10-12-2022, 10:02
Bry kawosze .
joujoujou - 11-12-2022, 09:50
Dzień dobry.
Jak przewidywałem, było wesoło. Tubylcy na letnich oponach próbujący podjechać po lodzie pod górkę na pierwszym biegu, stada samochodów na poboczach (to ci co się poddali) ciągnik siodłowy porzucony na środku skrzyżowania i tak dalej, i tak dalej...
Ciąg dalszy nastąpi - taka sama pogoda przewidywana na cały nadchodzący tydzień.
Pomimo warunków byłem w stanie dojechać wszędzie tam dokąd musiałem - dwójeczka, bez gazu, samochód się toczy jak powinien.
Marcino - 12-12-2022, 10:34
Ze coś tam zaczyan sypać sniegiem za oknem.
I zeobserwuje na forum - kiedyś najwiecej tematów z Coltem, następnie Carisma, Galant... a teraz chyba Oitlander. Taka kolej rzeczy, o starych modelach już wszystko wiemy i nowych użytkowników nie przybywa do starych modeli
Bizi78 - 12-12-2022, 10:40
Bry kawosze .
Marcino, po prostu stare modele gniją i znikają z naszych garaży .
Co do śniegu, to na południu dość biało, ale liczyłem na więcej .
tościk - 12-12-2022, 12:52
| Marcino napisał/a: | | kiedyś najwiecej tematów z Coltem |
Ech...miałem kiedyś to dzielne WRC. Wszędzie i zawsze mnie zawiozło
Chociaż Outlander też się już spisuje, mimo trudnych początków. 300k km w tym miesiącu nabiło
A na dzisiejszą pogodę jak znalazł. I wielosezonowe Hankooki też się spisały. Pewnie się jechało po ośnieżonych drogach
| Bizi78 napisał/a: | | Co do śniegu, to na południu dość biało, ale liczyłem na więcej |
No po takich nagłówkach w wiadomościach o nadchodzących kataklizmach, to też się spodziewałem armagedonu.
A mam po prostu wrażenie, że to było takie z podtekstem, że popada trochę śniegu, ale się nie spodziewajcie żadnych pługopiaskarek na ulicach. I tyle
Śmieszyła mnie wczoraj relacja na RMF, jak grubym tekstem pisali, że na lubelszczyźnie zalega cienka warstwa rozjeżdżonego śniegu na ulicach
|
|
|