[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
mlun - 25-06-2011, 13:32
Mi starczą na 45k km klocki,można?Można.
Nacięcia masz po to aby odprowadzić gazy wytwarzające się podczas hamowania co prowadzi do większej skuteczności a nie jak to piszesz do "zjadania klocków".
Krzyzak - 25-06-2011, 22:47
dziś przetoczyłem przednie tarcze blue print 26 mm - jestem niemal przekonany, że nie są oryginalne mountain'y - bo tylne, które kupiłem od japaneze miały opakowania z napisem nishioka mountain, made in japan, toyota corporation oraz napisy na samych tarczach
a te nie mają nic poza napisem min. thc (min. grubość)...
porównując do tarcz TRW 24 mm, to widać, że TRW mimo mniejszej nominalne grubości mają dużo grubsze okładziny i mały prześwit wentylacji...
widać, że te niby mountain z opakowań blue print to pisofshit z chin lub albanii
zamówiłem już oryginalne Lucasy 26 mm i zamienię w momencie, gdy te przetoczone pisofszity znów się pogną...
Hugo - 26-06-2011, 11:08
A ja nie wiem, ale chyba przednie po miesiącu od przetoczenia jakby znów zaczęły lekko bić, ale oby nie (odpukać w nie malowane).
arturj123 - 26-06-2011, 11:34
Ma ktoś z kolegów komplet 2 klocków (na jedną stronę) - tył. Z jednej strony zapiekła mi się tarcza do piasty i całkowicie "zjechało" klocki. Z drugiej strony są niemal idealne. Mam założone ATE 309FF, ale mogą być inne, nawet używki jeśli nadają się jeszcze do hamowania.
Hugo - 26-06-2011, 11:41
arturj123 napisał/a: | Z jednej strony zapiekła mi się tarcza do piasty i całkowicie "zjechało" klocki | Przecież to nie związku. Chyba zacisk zapiekł się na prowadnicach?
arturj123 - 26-06-2011, 11:46
Nie. Tarcza zapiekła się do piasty. Samemu nie wierzyłem, myślałem że to razem było oryginalnie. Klocki wytarły się tak pod skos i z jednej strony klocka jest parę centymetrów a po drugiej stronie - zero. Jak kupiłem auto dałem do warsztatu by wymienili tarcze z tyłu i widocznie nic nie poczyścili i się zapiekło.
slowix - 26-06-2011, 14:55
prowadnice na smarowałem jak wymieniałem tarcze i klocki a zestawy naprawcze do tłoczków to jakieś uniwersalne czy indywidualne do każdego auta??????
M_A_V - 26-06-2011, 18:44
zestawy naprawcze są dedykowane dla danego zacisku przede wszystkim średnica tłoczków musi się zgadzać
mlun - 27-06-2011, 13:24
arturj123 napisał/a: | Nie. Tarcza zapiekła się do piasty. Samemu nie wierzyłem, myślałem że to razem było oryginalnie. Klocki wytarły się tak pod skos i z jednej strony klocka jest parę centymetrów a po drugiej stronie - zero. Jak kupiłem auto dałem do warsztatu by wymienili tarcze z tyłu i widocznie nic nie poczyścili i się zapiekło. |
No ale co to ma dalej wspólnego ze źle wytartymi klockami? Przyczyną jest raczej to co Hugo napisał.
Hugo - 27-06-2011, 13:38
mlun napisał/a: | No ale co to ma dalej wspólnego ze źle wytartymi klockami? Przyczyną jest raczej to co Hugo napisał | Bo przecież gdyby tarcza krzywo leżała na piaście to były by takie turbulencje podczas jazdy jak w samolocie, nie mówiac już o łomocie podczas hamowania. Koło by odpadlo.
mar111cin - 27-06-2011, 19:06
wygląda na to że zapiekła się jedna z dwóch "prowadniczek" i dlatego tak śmiesznie klocek wytarty.
wilukce - 27-06-2011, 20:43
Apropo hamulców. Sprawdzał ktoś z was może temperaturę felg na przedniej osi podczas długiej trasy ? Ja ostatnio po 200km zatrzymałem się na stacji benzynowej i dotknąłem ręką felgi. Była bardzo ciepła. Nie gorąca, ale myślę, że mogła mieć w granicach 40-50 stopni. Dotknąłem również tarczy wewnątrz koła. Ona była bardzo gorąca bo się lekko oparzyłem. Myślę, że gdybym chlapnął wodą wydała by dźwięk "pssssssssyt". Dodam jeszcze, że na trasie hamulca używałem średnio-często z tendencją rzadko. Co o tym myślicie ? Może mam tłoczki coś mi nie odbijają ? Podzielcie się opinią M-maniaki
komarsnk - 27-06-2011, 20:52
wilukce napisał/a: | Apropo hamulców. Sprawdzał ktoś z was może temperaturę felg na przedniej osi podczas długiej trasy ? Ja ostatnio po 200km zatrzymałem się na stacji benzynowej i dotknąłem ręką felgi. Była bardzo ciepła. Nie gorąca, ale myślę, że mogła mieć w granicach 40-50 stopni. Dotknąłem również tarczy wewnątrz koła. Ona była bardzo gorąca bo się lekko oparzyłem. Myślę, że gdybym chlapnął wodą wydała by dźwięk "pssssssssyt". Dodam jeszcze, że na trasie hamulca używałem średnio-często z tendencją rzadko. Co o tym myślicie ? Może mam tłoczki coś mi nie odbijają ? Podzielcie się opinią M-maniaki |
Spoko to normalne. Może w galu tarczy nie dotykałem ale felga jest bardzo ciepła po dłuższej jeździe. Dotykałem za to tarczy w Scorpio... Przyjechałem sobie spokojnie na wymianę klocków, wjechałem na najazd, odkręciliśmy spokojnie koło, podnieśliśmy auto, zdjęliśmy to koło, odkręciliśmy zaciski, ja łapię tarczę i... jakby mnie prąd kopnął... Dalej gorące takie były, że w życiu nie wpadłbym, że mogą tak długo trzymać temp. więc wiem, że tarcze potrafią się baardzo nagrzać
Jarcev - 27-06-2011, 21:14
zna ktos tarcze firmy Kager?? wytrzymają na tyle??
ok , zamówiłem trw dla pewnosci , nie było pytania
Anonymous - 27-06-2011, 21:33
Jarcev napisał/a: | zna ktos tarcze firmy Kager?? wytrzymają na tyle?? |
odpuść, jeden z najgorszych "pakowaczy" chińszczyzny.
|
|
|