[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
bluecard88 - 18-03-2012, 14:05
| komarsnk napisał/a: | bluecard88, bo tam powinieneś dać trochę wyższy profil ale niewiele to pewnie zmieni. Miałem tą samą sytuację - przód sterczał do góry i wyglądało to pokracznie...
Zmieniłem sprężyny z przodu na Eibach i teraz jest miodzio |
Same sprężyny zmieniłeś czy i amory też? Wieć moge wrzucić same sprzynki krotsze? czy tylko komplet
? bo juz się pomotałem troche.
milo - 18-03-2012, 14:09
Same sprężyny więcej tu http://forum.mitsumaniaki...zatory&start=15
bluecard88 - 18-03-2012, 14:36
Dzieki Milo:) bym kliknął "pomógł" no ale nie moj temat, ale dzieki wielkie, juz wszystko wiem. Same sprężyny podejdą:) Moze bedzie delikatnie lepiej jak zniknie ta przestrzen kosmiczna nad kolem heh
robertdg - 18-03-2012, 16:11
| komarsnk napisał/a: | | Problem w tym, że na aukcji nie jest napisane gdzie są produkowane. Jedynym rozwiązaniem jest dopytanie się sprzedawcy co jest wytłoczone na amortyzatorze - tyle. | Przednie KYB są z Japonii tylne z Czech, poczytaj dokładniej
m6riano - 18-03-2012, 18:00
| milo napisał/a: | Co lepsze |
weź monroły..;-)
milo - 18-03-2012, 19:13
| m6riano napisał/a: | | weź monroły..;-) |
Miałem kiedyś monroy w lancerze i powiem szczerze że nie ma szału
Jutro do sklepu po tokico jak bedą
Hugo - 18-03-2012, 23:17
| milo napisał/a: | | Olejowe lepsze ? | Uuu nie zauważyłem, ze olejowe. Oczywiście, że nie są lepsze. | bluecard88 napisał/a: | | Na chwile obecna mam tylko takiá fotke ( troche saba jakosc) | Faktycznie, trochę komicznie to wygląda. | bluecard88 napisał/a: | | czy jedyne rozwiazanie to sportowe sprezyny? | tak, zmniejszy to szczelinę pomiedzy błotnikiem a oponą, ale niestety nie zmniejszy szczelin po bokach. Moim zdaniem powinieneś pomyśleć nad wyższym profilem opon. | komarsnk napisał/a: | | Hugo, a ja powiem "bierz Kayaba" każdy chwali to co ma | Tylko, że ja nie mam Tokico
bluecard88 - 18-03-2012, 23:54
| Hugo napisał/a: | bluecard88 napisał/a:
czy jedyne rozwiazanie to sportowe sprezyny?
tak, zmniejszy to szczelinę pomiedzy błotnikiem a oponą, ale niestety nie zmniejszy szczelin po bokach. Moim zdaniem powinieneś pomyśleć nad wyższym profilem opon. |
Najgorsze jest to ,że opony juz zamówione i czekają na mnie w PL ,więc po ptakach ( kupiony ten sam rozmiar) a jaki ty masz rozmiar felg i opon? bo u Ciebie wygląda to ciekawie o ile zawiecha obniżona?
komarsnk - 19-03-2012, 08:24
| Hugo napisał/a: | | komarsnk napisał/a: | | Hugo, a ja powiem "bierz Kayaba" każdy chwali to co ma | Tylko, że ja nie mam Tokico |
A no to przepraszam
marrok - 19-03-2012, 10:03
| robertdg napisał/a: | | komarsnk napisał/a: | | Problem w tym, że na aukcji nie jest napisane gdzie są produkowane. Jedynym rozwiązaniem jest dopytanie się sprzedawcy co jest wytłoczone na amortyzatorze - tyle. | Przednie KYB są z Japonii tylne z Czech, poczytaj dokładniej |
Ja kupowałem ostatnio KYB na tył to były made in Japan, warunek, muszą być w wersji
"na trudne warunki drogowe" nr katalogowy: KYB351029 Nie wiem czy miałem szczęście, czy jest to regułą w tej wersji. Zamawiałem z IC, cena dużo wyższa jak normalnego, ale mam nadzieję że jakość lepsza z perspektywy czasu...
Kamil_Ziomek - 19-03-2012, 10:37
| marrok napisał/a: | Ja kupowałem ostatnio KYB na tył to były made in Japan, warunek, muszą być w wersji
"na trudne warunki drogowe" nr katalogowy: KYB351029 |
To w Polsce powinni napisać że standard
Hugo - 19-03-2012, 13:50
| bluecard88 napisał/a: | | a jaki ty masz rozmiar felg i opon? | Felgi 17", opony 215/45 R17, | bluecard88 napisał/a: | | o ile zawiecha obniżona? | Fabrycznie o 3,5 cm.
bluecard88 - 19-03-2012, 13:56
| Hugo napisał/a: | | Felgi 17", opony 215/45 R17, | Więc felga niższa o cal niż u mnie ale opona wyższa, więc myśle ,że po obniżeniu u mnie powinną wyglądać to podobnie , tylko ja bym się bawił jedynie w przód.
Tomek - 19-03-2012, 14:28
| komarsnk napisał/a: | | Hugo napisał/a: | | komarsnk napisał/a: | | Hugo, a ja powiem "bierz Kayaba" każdy chwali to co ma | Tylko, że ja nie mam Tokico |
A no to przepraszam |
za to ja mam Tokico, będzie z 1,5 roku i narazie sobie chwalę
Hugo - 19-03-2012, 15:44
| tomek84 napisał/a: | | za to ja mam Tokico, będzie z 1,5 roku i narazie sobie chwalę | Olejowe? Czy sa też gazowo-olejowe?
|
|
|