| 

| [97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

bluecard88 - 18-03-2012, 14:05

| komarsnk napisał/a: |  	  | bluecard88, bo tam powinieneś dać trochę wyższy profil ale niewiele to pewnie zmieni. Miałem tą samą sytuację - przód sterczał do góry i wyglądało to pokracznie...   Zmieniłem sprężyny z przodu na Eibach i teraz jest miodzio
   | 
 Same sprężyny zmieniłeś czy i amory też? Wieć moge wrzucić same sprzynki krotsze? czy tylko komplet
 ? bo juz się pomotałem troche.
 milo - 18-03-2012, 14:09

Same sprężyny  więcej tu http://forum.mitsumaniaki...zatory&start=15
 bluecard88 - 18-03-2012, 14:36

Dzieki Milo:) bym kliknął "pomógł" no ale nie moj temat, ale dzieki wielkie, juz wszystko wiem. Same sprężyny podejdą:) Moze bedzie delikatnie lepiej jak zniknie ta przestrzen kosmiczna nad kolem heh
 robertdg - 18-03-2012, 16:11

Przednie KYB są z Japonii tylne z Czech, poczytaj dokładniej 	  | komarsnk napisał/a: |  	  | Problem w tym, że na aukcji nie jest napisane gdzie są produkowane. Jedynym rozwiązaniem jest dopytanie się sprzedawcy co jest wytłoczone na amortyzatorze - tyle. | 
 m6riano - 18-03-2012, 18:00

| milo napisał/a: |  	  | Co lepsze   | 
 weź monroły..;-)
 milo - 18-03-2012, 19:13

| m6riano napisał/a: |  	  | weź monroły..;-) | 
 Miałem kiedyś  monroy w lancerze i powiem szczerze że nie ma szału
 Jutro do sklepu po tokico jak bedą
   Hugo - 18-03-2012, 23:17

Uuu nie zauważyłem, ze olejowe. Oczywiście, że nie są lepsze. 	  | milo napisał/a: |  	  | Olejowe lepsze ? | 
 Faktycznie, trochę komicznie to wygląda. 	  | bluecard88 napisał/a: |  	  | Na chwile obecna mam tylko takiá fotke ( troche saba jakosc) | 
 tak, zmniejszy to szczelinę pomiedzy błotnikiem a oponą, ale niestety nie zmniejszy szczelin po bokach. Moim zdaniem powinieneś pomyśleć nad wyższym profilem opon. 	  | bluecard88 napisał/a: |  	  | czy jedyne rozwiazanie to sportowe sprezyny? | 
 Tylko, że ja nie mam Tokico 	  | komarsnk napisał/a: |  	  | Hugo, a ja powiem "bierz Kayaba"  każdy chwali to co ma | 
   bluecard88 - 18-03-2012, 23:54

| Hugo napisał/a: |  	  | bluecard88 napisał/a: czy jedyne rozwiazanie to sportowe sprezyny?
 tak, zmniejszy to szczelinę pomiedzy błotnikiem a oponą, ale niestety nie zmniejszy szczelin po bokach. Moim zdaniem powinieneś pomyśleć nad wyższym profilem opon.
 | 
 Najgorsze jest to ,że opony juz zamówione i czekają na mnie w PL ,więc po ptakach ( kupiony ten sam rozmiar) a jaki ty masz rozmiar felg i opon? bo u Ciebie wygląda to ciekawie
  o ile zawiecha obniżona? komarsnk - 19-03-2012, 08:24

| Hugo napisał/a: |  	  | Tylko, że ja nie mam Tokico 	  | komarsnk napisał/a: |  	  | Hugo, a ja powiem "bierz Kayaba"  każdy chwali to co ma | 
   | 
 A no to przepraszam
   marrok - 19-03-2012, 10:03

| robertdg napisał/a: |  	  | Przednie KYB są z Japonii tylne z Czech, poczytaj dokładniej 	  | komarsnk napisał/a: |  	  | Problem w tym, że na aukcji nie jest napisane gdzie są produkowane. Jedynym rozwiązaniem jest dopytanie się sprzedawcy co jest wytłoczone na amortyzatorze - tyle. | 
 | 

Ja kupowałem ostatnio KYB na tył to były made in Japan, warunek, muszą być w wersji
 "na trudne warunki drogowe" nr katalogowy: KYB351029 Nie wiem czy miałem szczęście, czy jest to regułą w tej wersji. Zamawiałem z IC, cena dużo wyższa jak normalnego, ale mam nadzieję że jakość lepsza z perspektywy czasu...
 Kamil_Ziomek - 19-03-2012, 10:37

| marrok napisał/a: |  	  | Ja kupowałem ostatnio KYB na tył to były made in Japan, warunek, muszą być w wersji "na trudne warunki drogowe" nr katalogowy: KYB351029
 | 

To w Polsce powinni napisać że standard
   Hugo - 19-03-2012, 13:50

Felgi 17", opony 215/45 R17, 	  | bluecard88 napisał/a: |  	  | a jaki ty masz rozmiar felg i opon? | 
 Fabrycznie o 3,5 cm. 	  | bluecard88 napisał/a: |  	  | o ile zawiecha obniżona? | 
 bluecard88 - 19-03-2012, 13:56

Więc felga niższa o cal niż u mnie ale opona wyższa, więc myśle ,że po obniżeniu u mnie powinną wyglądać to podobnie , tylko ja bym się bawił jedynie w przód. 	  | Hugo napisał/a: |  	  | Felgi 17", opony 215/45 R17, | 
 Tomek - 19-03-2012, 14:28

| komarsnk napisał/a: |  	  |  	  | Hugo napisał/a: |  	  | Tylko, że ja nie mam Tokico 	  | komarsnk napisał/a: |  	  | Hugo, a ja powiem "bierz Kayaba"  każdy chwali to co ma | 
   | 
 A no to przepraszam
   | 

za to ja mam Tokico, będzie z 1,5 roku i narazie sobie chwalę
 Hugo - 19-03-2012, 15:44

Olejowe? Czy sa też gazowo-olejowe? 	  | tomek84 napisał/a: |  	  | za to ja mam Tokico, będzie z 1,5 roku i narazie sobie chwalę | 

|  | 
 |  |