Śląskie - [OT Śląski]
JCH - 06-06-2014, 23:01
PanSascha napisał/a: | może ktoś zaprawiony w organizacji coś zacznie knuć? | Od 25 lat mamy w Polsce wolność i swobodę (zgromadzeń też). Rzucasz pomysł, mówisz gdzie, kiedy i po co, znajdą się chętni to się spotkasz.
Proste Proste
Bamber - 06-06-2014, 23:04
PanSascha mnie pouczał na temat wypowiedzi a teraz resztę prócz śląska wyzywa publicznie od goroli.
PanSascha - 06-06-2014, 23:12
Bamber napisał/a: | PanSascha mnie pouczał na temat wypowiedzi a teraz resztę prócz śląska wyzywa publicznie od goroli. |
Bamber przykro mi że dla ciebie gorol to pejoratywne określenie, u mnie w domu od dziada pradziada używa się tego wyrażenia do określenia kogoś spoza regionu.
Uznaje taką interpretację jaką ty chyba rozumiesz jako gorol za interpretację skandujących ultrasów z gieksy którzy także nie zbyt wiedzą co mówią.
Bamber - 06-06-2014, 23:24
nigdy się nie utożsamiałem z ultrasami, kibolami a tym bardziej z gieksy, wręcz to temperowałem ze względu na byłą pracę kolego i to było bezcenne.
PanSascha - 07-06-2014, 00:09
Bamber napisał/a: | nigdy się nie utożsamiałem z ultrasami, kibolami a tym bardziej z gieksy, wręcz to temperowałem ze względu na byłą pracę kolego i to było bezcenne. |
Ale sobie dorobiłeś własną ideologię do słowa która jest nieprawidłowa.
Czytając ze zrozumieniem doszedłbyś do wniosku że pisząc że "sobie popatrzyłem na goroli którzy dość często się spotykają" powinnieneś dojść do wniosku że mam na myśli resztę kraju.
Nie wiem skąd ci przyszło na myśl to co przyszło.
Może kiedy czytasz to słowo w twej głowie następuje negatywna reakcja nerwowa i masz przed oczami jakąś dawną zadrę co by miało poparcie w teori Freuda, wnioskuje jednak że żaden mieszkaniec zagłebia sosnowiecko-dąbrowskiego bo wnioskuje że dla ciebie gorole to tylko tam nie skrzywdził cię w przeszłości powodując u ciebie negatywną podświadomą reakcję na każde użycie tego zwrotu która nie jest uwarunkowana od twych procesów intelektualnych.
Wierzę zatem że nie myślałeś tylko czułeś w podświadomości kiedy pisałeś.
Bamber napisał/a: | PanSascha mnie pouczał na temat wypowiedzi a teraz resztę prócz śląska wyzywa publicznie od goroli. |
Zastanawiałem się dobre kilka minut co ty masz na myśli, nic jednak nie przyszło mi do głowy stąd zatem mój kiepskiej jakość wywód podparty teorią psychoanalizy Freuda.
I najważniejsze drogi Bamberze nie pouczałem cię ani razu gdyż nie należy to do moich kompetencji na owym forum.
Pozwoliłem sobie tylko na wyrażenie swego radosnego duchem stanu emocjonalego odnośnie twej wypowiedzi poprzez równie abstrakcyjny co adekwatny do tamtej sytuacji żart obrazkowy.
Jeśli czujesz się urażony nie pozostaje mi nic innego jak boleć na kruchością twego ego, gdyż nie spodziewałem się iż tak łatwo można spowodować ranę w twej deliktanej duszy.
Pozwolę sobie zatem prosić cię o wybaczenie za spowodowanie rany na twym ego i wnosić o zakończenie offtopicu.
JCH napisał/a: | PanSascha napisał/a: | może ktoś zaprawiony w organizacji coś zacznie knuć? | Od 25 lat mamy w Polsce wolność i swobodę (zgromadzeń też). Rzucasz pomysł, mówisz gdzie, kiedy i po co, znajdą się chętni to się spotkasz.
Proste Proste |
Na myśl przychodzi mi zatem spotkanie bezalkoholowe z racji iż wielu prowadzi w jednej posiadających otwarte ogórdki knajpek gastro na Katowickim Lotnisku Muchowiec w zblizający się festiwal Food Trucków (barów na kółkach) bodajże 29 czerwca ( sprawdzę dokładnie !)
apg2312 - 07-06-2014, 01:42
Cóż, patrząc z pozycji rdzennego Ślązaka, ludzie dzielą się na hanysów i goroli. O różnej maści krojcokach nie mówię
Gdybyśmy tutaj byli nie na podforum śląskim, a na małopolskim czy dokładniej tatrzańskim, tekst brzmiałby :
"Ludzie dzielą się na góroli i ceprów"
Szczerze, to nie rozumiem, czemu słowo "gorol" jest dla kogoś obraźliwe, a "cepr" już nie ?
W każdym razie, też zrozumiałem tekst kolegi PanSascha jednoznacznie. Chodziło mu o resztę Polski. Bez pejoratywnego w tym wypadku zabarwienia tego słowa.
W sumie rozwinęła się z tego lingwistyczna dyskusja Ale OK, koniec OT
PanSascha napisał/a: |
Na myśl przychodzi mi zatem spotkanie bezalkoholowe z racji iż wielu prowadzi w jednej posiadających otwarte ogórdki knajpek gastro na Katowickim Lotnisku Muchowiec w zblizający się festiwal Food Trucków (barów na kółkach) bodajże 29 czerwca ( sprawdzę dokładnie !) |
Rany, niedziela na Muchowcu ? Jeszcze jak będzie tam jakaś dżampreza ? I nie daj Boże ładna pogoda typu słońce i 30 stopni w cieniu ? Toć po głupiego hot-doga będzie się tam 2 godziny stało w kolejce...
Ale w sumie czemu nie ?
PanSascha - 07-06-2014, 08:01
Sprawdziłem dokładnie 29.06.2014 Dolina Muchowiec znalazłem info na moje miasto.
Więcej info w artykule o tutaj , wydaje mi się fajnym pomysłem taki spot można siedzieć na trawie i gadać a aauta widać jak na dłoni.
Obowiązkowo wypadało by mieć tylko coś pod tyłek typu koc lub po studencku owinąć tyłek folią stretch lub wziąść reklamówkę. Oponuję jednak za kocami.
Ze swojej strony moge dostarczyć Coca Cole + jednorazowe kubki.
Bamber - 07-06-2014, 08:45
PanSascha napisał/a: | drogi Bamberze |
w gąszczu Twojego wywodu aż w oczy kłuje odmiana, Bambrze jak już a nie Bamberze. Mnie tam wsio czy kogoś zwrot gorol obraża czy nie tylko w jednym z postów mój zwrot "kolego hanysie" zmodyfikowano ot co.
PanSascha - 07-06-2014, 09:34
Bamber napisał/a: | PanSascha napisał/a: | drogi Bamberze |
w gąszczu Twojego wywodu aż w oczy kłuje odmiana, Bambrze jak już a nie Bamberze. Mnie tam wsio czy kogoś zwrot gorol obraża czy nie tylko w jednym z postów mój zwrot "kolego hanysie" zmodyfikowano ot co. |
To wręcz absurdalne szczerze mówiąc mi londolut wmawia że gorol to jakieś podjazdy do zagłebia.
Brak takiemu rozumowaniu logiki, spłaszcza temat bo go nie rozumie.
Jestem hanysem wypowiedziane w moim wykonaniu jest równoznaczne twierdzeniu " jestem mieszkańcem stolicy w wykonaniu warszawiaka".
londolut - 07-06-2014, 11:38
PanSascha - 07-06-2014, 11:56
londolut napisał/a: | :roll: |
a jak mi jest smutno jestem hanysem a ktoś to edytuje bo uważa że to ktoś gorszego sortu
JCH - 07-06-2014, 22:44
PanSascha napisał/a: | Sprawdziłem dokładnie 29.06.2014 Dolina Muchowiec znalazłem info na moje miasto.
Więcej info w artykule o tutaj , wydaje mi się fajnym pomysłem taki spot można siedzieć na trawie i gadać a aauta widać jak na dłoni.
Obowiązkowo wypadało by mieć tylko coś pod tyłek typu koc lub po studencku owinąć tyłek folią stretch lub wziąść reklamówkę. Oponuję jednak za kocami.
Ze swojej strony moge dostarczyć Coca Cole + jednorazowe kubki. | Pomysł fajny
Dopisz może to w temacie o spotach i tam kontynuujmy dyskusję na ten temat.
Bo tutaj jak to w off-ie - o wszystkim i o niczym
Pozdrawiam i hanysów, i goroli
i9i - 07-06-2014, 22:51
A Gorole pozdrawiają Hanysów
Seiji - 12-06-2014, 21:16
panie i panowie, czy z okolic Katowic znalazła by się jakaś dobra dusza która była by w stanie usunąć błąd poduszek SRS z mojego 18to letniego dziadka? zapomniałem podłączyć poduszkę pasażera i podpiąłem klemy na akumulatorze teraz mi się świeci irytujący czerwony napis SRS na liczniku
anna rakowska - 14-06-2014, 16:12
Zawsze możesz po prostu zresetować kompa.
|
|
|