Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Anonymous - 30-08-2010, 14:03
mitsu00 napisał/a: | 3r3as3r napisał/a: | ok dziękuję ci bardzo !!! jak na razie kazałem montować dalej i zobaczymy czy nie wyjdą jakieś inne kwiatki (czy reszta działa jak należy). jak założą sprawdze na jakimś oryginale i zobaczymy może akurat mam trefnie nagrane CD (oby ) |
Chińczyk na 100% nie czyta muzyki nagranej na DVD. |
Hmm , Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mam nagrane płyty DVD z muzyka w formacie mp3 i wszystko działa bez zarzutu.
mitsu00 - 30-08-2010, 14:32
SlaweK napisał/a: | Hmm , Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Mam nagrane płyty DVD z muzyka w formacie mp3 i wszystko działa bez zarzutu. |
Ja próbowałem z muzą nagraną w formacie AV1 czyli 1;1 i wywaliło mi informację WRONG DISC. Na CD-R etc poszło bez problemu.
3r3as3r - 30-08-2010, 14:52
najgorsze że nie wiem czy sa jakies info na wyświetlaczu czy nie. po prostu zadzwonili że jest uszkodzona stacja bo "pomieli płytę" i wywala ją na zewnątrz
kazałem montowac dalej w najgorszym przypadku nie będe używał CD...
mitsu00 - 30-08-2010, 15:20
3r3as3r napisał/a: | najgorsze że nie wiem czy sa jakies info na wyświetlaczu czy nie. po prostu zadzwonili że jest uszkodzona stacja bo "pomieli płytę" i wywala ją na zewnątrz
kazałem montowac dalej w najgorszym przypadku nie będe używał CD... |
Pamiętam że był ktoś na forum z podobnym problemem. Bodajże z Bydgoszczy. Oddał stację do elektronika, ten coś przeczyścił podokręcał i wszystko działa.
3r3as3r - 30-08-2010, 15:29
mitsu00 napisał/a: | 3r3as3r napisał/a: | najgorsze że nie wiem czy sa jakies info na wyświetlaczu czy nie. po prostu zadzwonili że jest uszkodzona stacja bo "pomieli płytę" i wywala ją na zewnątrz
kazałem montowac dalej w najgorszym przypadku nie będe używał CD... |
Pamiętam że był ktoś na forum z podobnym problemem. Bodajże z Bydgoszczy. Oddał stację do elektronika, ten coś przeczyścił podokręcał i wszystko działa. |
no włąsnie spróbuje zrobic to samo jesli potwierdzi się że napęd padł...na razie czekam na reszte wiadomości czy aby reszta działa jak nalezy...
[ Dodano: 01-09-2010, 10:06 ]
Witam ponownie
no mam nareszcie założone cudeńko i musze przyznać że bajka
dziękuje wszystkim co naprowadzali mnie i pomagali z wyborem modelu i firmy
niestety jak zwykle u mnie bez problemów sie nie obejdzie
Napęd CD jak nie działał tak nie działa ale na razie musze go tak zostawić i tak nie korzystam przynajmniej na razie
gorsza sprawa wyszła z bluetoothem. chinol nie włącza BT (nie zapala się lampka a na ekranie mam Disconected) nigdy nie używałem zestawu ori głośnomówiącego i nawet nie wiem czy mam ten moduł (auto co prawda z USA ale może kto wyjął) w ASO podłączyli pod kompa i stwierdzili że albo tego modułu BT nie mam albo jest uszkodzony bo program "nie widzi go"
i znowu pytanie czy chinol posiada własny moduł BT czy niestety korzysta z zamontowanego w aucie ??? jezeli ma własny to jak obejść ten oryginalny ??
pozdro
rezon - 01-09-2010, 12:04
3r3as3r napisał/a: | jak założą sprawdze na jakimś oryginale i zobaczymy może akurat mam trefnie nagrane CD (oby ) | Nie przejmuj się tak bardzo - karty SD są znacznie wygodniejsze w użyciu. Szkoda tylko, że w prawym slocie nie trawi SDHC, a nie znalazłem do tej pory większej miniSD (nie SDHC) niż 2 GB.
3r3as3r - 01-09-2010, 12:11
rezon napisał/a: | 3r3as3r napisał/a: | jak założą sprawdze na jakimś oryginale i zobaczymy może akurat mam trefnie nagrane CD (oby ) | Nie przejmuj się tak bardzo - karty SD są znacznie wygodniejsze w użyciu. Szkoda tylko, że w prawym slocie nie trawi SDHC, a nie znalazłem do tej pory większej miniSD (nie SDHC) niż 2 GB. |
też tak podchodze do tematu że raczej nie bede za czesto korzystał z CD dlatego na razie olałem sprawe i lece z kart. faktycznie microSD nie ma większych niż 2GB ale musi wystarczyć
[ Dodano: 01-09-2010, 12:11 ]
niestety jak zwykle u mnie bez problemów sie nie obejdzie
Napęd CD jak nie działał tak nie działa ale na razie musze go tak zostawić i tak nie korzystam przynajmniej na razie
gorsza sprawa wyszła z bluetoothem. chinol nie włącza BT (nie zapala się lampka a na ekranie mam Disconected) nigdy nie używałem zestawu ori głośnomówiącego i nawet nie wiem czy mam ten moduł (auto co prawda z USA ale może kto wyjął) w ASO podłączyli pod kompa i stwierdzili że albo tego modułu BT nie mam albo jest uszkodzony bo program "nie widzi go"
i znowu pytanie czy chinol posiada własny moduł BT czy niestety korzysta z zamontowanego w aucie ??? jezeli ma własny to jak obejść ten oryginalny ??
pozdro
rezon - 01-09-2010, 12:12
3r3as3r napisał/a: | czy chinol posiada własny moduł BT czy niestety korzysta z zamontowanego w aucie ??? jezeli ma własny to jak obejść ten oryginalny ?? | ma swój, a własny Outka najlepiej odłączyć wtyczkę. Aby zadziałał chiński musisz sparować telefon - klawisz pair na ROF, następnie w opcji BT w telefonie szukaj nowe urządzenie, dalej wg instrukcji telefonu - zazwyczaj PIN 0000, i dopiero wtedy zaświeci się kontrolka na ROF - ona sygnalizuje podpięty telefon, a nie włączony BT. Też na początku nie mogłem go opanować, ale okazało się, że wszystko jest OK - musiałem też usunąć sparowanie na telefonie z ori BT mitsu, bo coś blokowało chińczyka
3r3as3r - 01-09-2010, 12:25
pięknie ci dziękuje przyjacielu zresztą wszystkim co pomagaja okiełznac mi to ustrojstwo jestem wdzięczny
natychmiast po robocie zabieram się za zabawe
mitsu00 - 01-09-2010, 13:18
3r3as3r napisał/a: | pięknie ci dziękuje przyjacielu zresztą wszystkim co pomagaja okiełznac mi to ustrojstwo jestem wdzięczny
natychmiast po robocie zabieram się za zabawe |
Gdzie ci mikrofon od BT zainstalowali? Jeśli chcesz być słyszany optymalnie przez rozmówcę to należy rozebrać obudowę mikrofonu Chińczyka i zamontować bebechy mikrofonu w miejsce ori mikrofonu obok lampki centralnej ( taka kratka obok samej lampki). Kabelek z Chińczyka należy poprowadzić za kierownicą, lewym słupkiem, wzdłuż szyby pod podsufitką do panelu centralnego oświetlenia.
3r3as3r - 01-09-2010, 13:27
mitsu00 napisał/a: | 3r3as3r napisał/a: | pięknie ci dziękuje przyjacielu zresztą wszystkim co pomagaja okiełznac mi to ustrojstwo jestem wdzięczny
natychmiast po robocie zabieram się za zabawe |
Gdzie ci mikrofon od BT zainstalowali? Jeśli chcesz być słyszany optymalnie przez rozmówcę to należy rozebrać obudowę mikrofonu Chińczyka i zamontować bebechy mikrofonu w miejsce ori mikrofonu obok lampki centralnej ( taka kratka obok samej lampki). Kabelek z Chińczyka należy poprowadzić za kierownicą, lewym słupkiem, wzdłuż szyby pod podsufitką do panelu centralnego oświetlenia. |
mikrofon mam zainstalowany na kratce mikrofonu ori. z tego co widzę to na jakąś taśme dwustronną chyba. czytałem wczoraj cały ten temat (kurde do 3:00 siedziałem )i widzę ze odkryłeś ze można zainstalowac w miejsce oryginała. tylko jak rozebrać te lampki i mikrofon ???
mitsu00 - 01-09-2010, 13:47
3r3as3r napisał/a: | mikrofon mam zainstalowany na kratce mikrofonu ori. z tego co widzę to na jakąś taśme dwustronną chyba. czytałem wczoraj cały ten temat (kurde do 3:00 siedziałem )i widzę ze odkryłeś ze można zainstalowac w miejsce oryginała. tylko jak rozebrać te lampki i mikrofon ??? |
To instalator poszedl na latwiznę a pozatym nieladnie to wygląda. panel z lampką po prostu delikatnie podwazasz i wyciągasz. Wszystko wyjdzie bez problemu. Obudowę mikrofonu rozbierz . Jest klejona i podważając delikatnie śrubokrętem ładnie wszystko pójdzie. Sam mikrofonik włóż za kratkę po prawej stronie od lampki od str. kierowcy i przymocuj go na glinkę monterska albo na silikon. Przestrzegam tylko przed włożeniem całego mikrofonu w obudowie, rozmówca bedzie cię wtedy słabo słyszał.
A ztym napędem to ja bym nie darował i oddal do elektronika. Tak jak jest teraz to nawet DVD chyba nie możesz oglądać.
3r3as3r - 01-09-2010, 14:14
instalator poszedł na totalną łatwiznę ale musze przyznać że zrobił to w miare ładnie i schludnie, zresztą za montaż wszystkiego (kamera cof.itd) zapłaciłem 300zł (+200za antene TV) wiec nie ma co chyba narzekać drobne poprawki zrobię sobie samemu w miarę możliwości.
co do CD to na pewno się tym zajmę (masz racje DVD nie chodzi też) ale to na spokojnie jak ogarne całą reszte
[ Dodano: 01-09-2010, 14:42 ]
nie dam wam się dzisiaj ponudzić
ściagam IGO8 ver.8.3.4.117940 czy to będzie prażyć na chińczyku ??? i gdzie jest ten plik "ukształtowanie terenu" który trzeba wyrzucić żeby nie muliło ???
[ Dodano: 02-09-2010, 00:18 ]
jan2362 napisał/a: | Mam nawigację iGO 8.3.4.117940 .... |
a jak ją odpaliłeś ??? mam tą samą wersję i nie chce sie uruchomić...wyskakuje komunikat "nie znaleziono oprogramowania"
olabart - 02-09-2010, 09:14
Koledzy. I znowu zwracam się o pomoc. Ściągnąłem dla kolegi zestaw z Ipmartu. Przesyłka dosłownie 4 dni. Opłata w Urzędzie Celnym 70zł. Wszystko w porządku. Kolega w czasie montażu był wniebowzięty. System bez wpisanego magicznego słowa Windows, ale GPS działa super, w menu AUDIO regulacja basów i sopranów w skali do 15 (u mnie do 6), opcje AUDIO – Dolby 4.1 oraz 5.1 oraz pojawia się na wyświetlaczu dodatkowy głośnik z przodu (u mnie go nie ma i jest tylko STEREO lub DOLBY). Wizualnie wszystko ok., ale .........brak fonii.
Coś tam przez tylne głośniki słychać w momencie gdy dam na pełny gwizdek, czyli pod 40, ale jest to jakby szczątka głosu. Wydarłem swój sprzęt i przełożyłem do kumpla i wszystko działa, tak że odpada wina jego samochodu. Wymienialiśmy jeszcze kable, panel frontowy, taśmy, żeby wykluczyć ich awarię. Wygląda na to, że coś jest z końcówką mocy, albo jakaś funkcja jest włączona – tylko jaka? Minimalny dźwięk pochodzi tylko z tylnych kolumn przy maksymalnym podgłoszeniu. Kolega załamany, ja też już chyba zakończę poprawianie po fabryce u znajomych bo więcej z tym problemów. Poradźcie co robić. Może ktoś ma jakiś pomysł.
mitsu00 - 02-09-2010, 09:32
Auto z RF czy bez?
|
|
|