Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 18-01-2012, 22:11
Plany na Weekend ... to wymiana uszczelek pod pokrywami zaworów ( może nowe malowanie ) , przegląd mechanizmu wycieraczek ew. przesmarowanie , jak czas pozwoli to demontaż deski i wygłuszenie ściany grodziowej ( nowa mata juz czeka ) , tak aby V6 było tylko słyszalne po odwarciu maski
Jesli Malik sie spisze i paczka dojdzie w piątek , to montaz nowych przewodów hamulcowych elastycznych przedniej osi ( profilaktycznie) mam dobre myśli z E33 ojca , jak hamulce zrobiły sie na "ostro"
Ps . A na sezon letni juz czekają ciche oponki Michelin Primacy HP w BDB stanie .
m6riano - 19-01-2012, 00:04
deejay napisał/a: | ciche oponki Michelin Primacy HP w BDB stanie . |
Miałem używki...niczego sobie..
Matejko - 19-01-2012, 00:04
jesli chodzi o glosnosc to oj sa ciche, bo w innych parametrach sa lepsze w podobnej cenie
Torp12 - 19-01-2012, 00:09
deejay napisał/a: | Plany na Weekend ... to wymiana uszczelek pod pokrywami zaworów ( może nowe malowanie ) |
Bedzie wkoncu na czerwono ??
sveno - 19-01-2012, 01:14
deejay, Ty to masz chyba jakąś fonofobie to co robisz to już nie jest pasja-to obsesja tak trzymać
deejay napisał/a: | Michelin Primacy HP w BDB stanie | czyli, że używki? Nieeee no Majowie mieli rację, apokalipsa nadciąga, deejay, używa półśrodków
deejay - 19-01-2012, 09:09
Torp12 napisał/a: | deejay napisał/a: | Plany na Weekend ... to wymiana uszczelek pod pokrywami zaworów ( może nowe malowanie ) |
Bedzie wkoncu na czerwono ?? |
Raczej matowy chrom
Torp12 - 19-01-2012, 09:40
deejay napisał/a: |
Raczej matowy chrom |
As You wish:) Chociaz kolorek ciekawie brzmi.
Wogóle do Deejay powiedz bo tak patrze jak sam coś robisz i innym: jak Tobie te farbki wszystkie tak szybką wysychają?? Wygrzewasz w jakimś piekarniku??:)
Dla przykładu: widziałem ze jak robisz zaciski to dajesz srebrzanką i od razu montujesz... Moje schły dobe:]
Albo ostatnio te złote widelce, też jakoś mega szybko:)
Nie mówiąc już o misce olejowej czy własnie pokrywach;)
Bartek - 19-01-2012, 10:40
Torp12, jak kładziesz cienkie warstwy, szybko schną
swinks_UK, jakbyś wg manuala przypastował na rogach, to by wytrzymała - u mnie ponad 2 lata na tylnej było sucho (przednią miałem złożoną na pastę całą, bo była dostępna tylko jedna uszczelka, to z przedniej lało się nieźle)
deejay - 19-01-2012, 13:33
Srebrzanka firmy APP schnie 10 min max , jest bardzo dobra i ma dobra przyczepnosc .
swinks_UK - 19-01-2012, 15:13
Bartek napisał/a: |
swinks_UK, jakbyś wg manuala przypastował na rogach, to by wytrzymała - u mnie ponad 2 lata na tylnej było sucho (przednią miałem złożoną na pastę całą, bo była dostępna tylko jedna uszczelka, to z przedniej lało się nieźle) |
Komplety uszczelek są u nas tanie, więc nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić jeszcze raz i przy okazji sprawdzić czy pokrywa nie jest zwichrowana.
W końcu muszę deejay'owi dostarczyć jakiejś rozrywki, prawda Bartku?
deejay - 19-01-2012, 15:40
swinks_UK napisał/a: | W końcu muszę deejay'owi dostarczyć jakiejś rozrywki, prawda Bartku? |
Czekam na wyzwanie , chetnie cos pomajstruje u ciebie w aucie
swinks_UK - 19-01-2012, 16:02
deejay napisał/a: |
Czekam na wyzwanie , chetnie cos pomajstruje u ciebie w aucie |
Już zaczyna mi brakować pomysłów
Może jakieś wałki rozrzadu 265 stopni i nastawialne kółka pasowe rozrządu...
Sam nie wiem, zobaczymy na co budżet pozwoli...
deejay - 19-01-2012, 23:06
I znowu sobie podziałałem
Uszczelki wymienione , pokrywy odświeżone , po zdemontowaniu pokryw silniczek w środku jak złoto , nadmienie że olej zmieniam co 8000 km max.
Ale mało mi było tego i zrobiłem kilka rzeczy na wyrost , zaślepiłem EGR z puszki od Tigera ( taka sama grubośc blaszki ) korciło mnie zdemontowanie wtryskiwaczy i ich spr. i czyszczenie i odnowienie listwy wtryskowej , więc wykonałem .
Tu pytanko do Swinksa UK jak te wtryski się rozbiera Tomek bo kiedys mówiłes że posiadają wewnętrzne filterki
Jak juz miałem kolektor ssący w ręce to pomyslałem sobie ze spróbuje go wypolerowac recznie wewnątrz papierem 600 , ale to zmudna praca , ale efekty po godzince pracy ręcznej były zadowalające Po złożeniu wszystkiego silniczek pracuje wzorowo ktos kiedys pisał ze nasze V6 pracuja nie ciekawie i wibrują , więc nagrałem filmik poglądowy jak pracuje moje V6 po operacji i kosmetyce całego dolotu .

Praca 6A13
Na sobote zostawiłem sobie przewody hamulcowe i demontaż deski .
.
Saqu - 19-01-2012, 23:10
haha nie ma to tamto, kubek pełen wody dobrze obrazuje jak równa jest praca silnika
Anonymous - 19-01-2012, 23:13
Ty to jednak wariat jestes ... W sobote bawimy sie z moja pokrywa
|
|
|