To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Witi - 24-11-2014, 11:56

Dario1986 napisał/a:
Ogólnie moim zdaniem WM 8,1 to bardzo dobry system, MOIM zdaniem lepszy od Androida. nie przycina się, nie zawiesza.. a w Androidzie różnie z tym bywa...

Polepszył się na pewno, ale jedak nie daje takich możliwości personalizacji i rozwoju. To zawieszanie to na prawde są historie z pogranicza wyobrażni. Jak nie masz ton zbędnych rzeczy, milionie otwartych non-stop aplikacji.

tyku - 24-11-2014, 12:19

Niestety po przesiadce na XPERIA Z3 jest parę aplikacji, które wywalają błędy. Telefon ogólnie fajny, ale soft niestety do poprawienia. Poczekamy na Android Lollipop, ale już wiadomo, że nie będzie kolorowo. :P
vendetta - 29-11-2014, 18:47

Przesiadłam się z Xperii T na Iphone 5s ... lubię to :)
zico81 - 07-02-2015, 19:35

Używam S4 i jestem b.zadowolony
peter1801 - 07-02-2015, 20:29

ja mam CAT B15 - raczej nie przepadam za smartfonami ( telefon ma służyć dzwonienia i wysyłania sms... i to nie tylko w legendach :wink: ) ale cóż - w dzisiejszych czasach już coraz trudniej posługiwać się zwykłym telefonem - a ten model mam ze względu na charakter pracy - oraz spokój ducha - jak mi wypadnie to się nie boję że się rozpadnie na tysiąc kawałków :D
Marcin-Krak - 07-02-2015, 20:34

Od kilku dni Samsung Galaxy Ace 4 Lte.
Jestem zadowolony jak na razie.
Przede wszystkim nic nie muli, jak w 1 generacji tego modelu no i bateria ... trzyma 3 dni dość intensywnego używania.

ziggi - 09-03-2015, 15:00

OnePlus One z MultiROM - pozwala bootować kilka systemów:
Primary: SlimSaber KK (Android 4.4.4 by fusionjack = SlimKat zbudowany na Sabermode toolchain)
Secondary: SlimSaber LP (Android 5.0.1 by fusionjack = Slim LP zbudowany na Sabermode toolchain)

Jeśli ktoś potrzebuje porady z OnePlus albo jakimś Nexusem, służę pomocą.

Mitsumaniaki nie banglają z aplikacją Tapatalk?
Szkoda, bo jest dużo lżejsza dla baterii telefonu niż czytanie na przeglądarce.

londolut - 09-03-2015, 21:14

Ja czekam na 1+2, zobaczymy jak będzie z dostępnością. 1+1 w porównaniu do obecnych flagship`ów to dalej niezły pancerniak :D
ziggi - 09-03-2015, 22:50

londolut napisał/a:
Ja czekam na 1+2, zobaczymy jak będzie z dostępnością. 1+1 w porównaniu do obecnych flagship`ów to dalej niezły pancerniak :D

1+1 to świetny telefon, jestem bardzo zadowolony. Używam go od września, a wcześniej Nexus 5 (teraz ma go żona), Nexus 4 i Galaxy Nexus.
Bateria świetnie trzyma (jak na smart Phone :lol: ), w zależności od użytkowanie wyrabiam 6-9h SOT na cykl, czyli na dzień. Na nockę zawsze podpinam pod ładowarkę.
Najważniejsze że bootloader można łatwo otworzyć jak w Nexusach a potem TWRP i hulaj duszo, piekła nie ma ;)
Też czekam na 1+2, mam nadzieję że ekran będzie mniejszy niż 5.5" (w co wątpię) i "tylko" FHD 1080x1920 (obawiał się że pójdą w QHD). Procek pewnie SD810 i 3 albo 4GB RAM. Przechowalnia pewnie 64GB i 128GB (który będzie kompletnie niedostępny).
Najbardziej liczne że Google pójdzie po rozum do głowy i tej jesieni zobaczymy Nexus 5.2 by LG i może zdążą ze SnapDragon 820 8)

Tomek - 21-03-2015, 03:15

Witam

odświeżam temat

Mam obecnie Samsunga Galaxy S4, jestem z niego w sumie zadowolony, choć zorientowałem się już po zakupie, że mogłem wtedy wybrać lepiej
dlatego teraz nie chcę powtórzyć błędy i się konsultuję

Niedługo kończy mi się abonament więc mogę sobie wymienić telefon tanim kosztem.

jakie wymagania:

- duży ekran, 5 cali to absolutne minimum
- NFC
- wifi :) , GPS,
- irda nie zaszkodzi
- android
- ładny, wypasiony

no generalnie musi miec to co S4, tylko lepszy i może większy ekran

wiem, że wychodzi S6, ale nie mam do niego wielkiego przekonania.
poza tym przeszkadza mi niewymienialna bateria i brak slotu na karte pamieci
do tego bedzie kosztowal ze 3 tysie, a u operatorow pojawi sie pewnie za pol roku, i to za chorą kasę

może ktoś coś poradzi?

yaro1976 - 21-03-2015, 12:25

Tomek napisał/a:
Witam

odświeżam temat

Mam obecnie Samsunga Galaxy S4, jestem z niego w sumie zadowolony, choć zorientowałem się już po zakupie, że mogłem wtedy wybrać lepiej
dlatego teraz nie chcę powtórzyć błędy i się konsultuję

Niedługo kończy mi się abonament więc mogę sobie wymienić telefon tanim kosztem.

jakie wymagania:

- duży ekran, 5 cali to absolutne minimum
- NFC
- wifi :) , GPS,
- irda nie zaszkodzi
- android
- ładny, wypasiony

wiem, że wychodzi S6, ale nie mam do niego wielkiego przekonania.
poza tym przeszkadza mi niewymienialna bateria i brak slotu na karte pamieci
do tego bedzie kosztowal ze 3 tysie, a u operatorow pojawi sie pewnie za pol roku, i to za chorą kasę

może ktoś coś poradzi?

LG G3
Polecam.
Krystyna Czubówna.

Juiceman - 22-03-2015, 20:29

s5? :wink: tylko nie brandowany....
Tomek - 23-03-2015, 15:11

yaro1976 napisał/a:
LG G3
Polecam.
Krystyna Czubówna.

LG G3 to był mój pierwszy typ, tym bardziej, że jak kupiłem SGS4, to żałowałem, że nie wziąłem LG G2
Czy używasz Krystyno tego LG G3?

Cytat:
s5? :wink: tylko nie brandowany....

zdecydowanie nie
5 nie róźni się jak dla mnie niczym od 4, poza niewiele większym ekranem
a czwórką nie jestem za bardzo zachwycony

yaro1976 - 23-03-2015, 15:27

Tomek napisał/a:

Czy używasz Krystyno tego LG G3?

owszem używam, gdzieś od początku lutego, zapłaciłem za niego jakieś 300pln w abonamencie, z czego oddali mi ok 280 w ramach promocji LG - power bank - ca 180pln + 100 pln bon sodexu
co do samego telefonu, jak się naczytałem opinii, benchmarków to osiwiałem, a łysy jestem generalnie, na potrzeby średniozaawansowanego uzytkownika Androida jest aż naddto,
nic się nie rwie, działa płynnie,
navi + rejestrator + Yanosik - robi robotę bez problemu, tylko trzeba silniejszą ładowarkę, poniżej 1,5A zjada baterię przy takim obciążeniu pomimo podpięcia zasilania samochodowego.
obraz, kąty bez zarzutów
kolory - kwestia gustu,
bateria - 3000mAh - w moim użytkowaniu potrafi wytrzymać nieco ponad 3 dni, co uważam za dobry wynik jak na taki ekran
jak masz jakieś szczegółowe pytania to pisz, postaram się odpowiedzieć

Juiceman - 23-03-2015, 15:38

Tomek napisał/a:

zdecydowanie nie
5 nie róźni się jak dla mnie niczym od 4, poza niewiele większym ekranem
a czwórką nie jestem za bardzo zachwycony

Tomek napisał/a:

:wink: