[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Trik - 12-12-2009, 20:48
mkrawcz1 napisał/a: | Mam skrzydło (SPORTIVE) |
No to wszystko jasne. jak się ma dodatkowe 10kg to wiadomo że jest inaczej.
Oprócz tego, że siłowniki inaczej pracują. Wiem bo jak kupowałem swojego to stał taki ze spoilerem przygotowywany dla kienta/tki, to też sie wtedy samo zamykało
roobku - 14-12-2009, 08:35 Temat postu: stukanie w kolumnie kierowniczej / zegarach już się na tym forum spotkałem z takim przypadkiem, odgłosy takie jakby jakiś kabelek uderzał o plastik, dzieje sie tak nawet na małych nierównościach, ktoś już wie co to za odgłosy i z czego ?
Luk - 14-12-2009, 10:31
roobku, wydaje mi się, że ty stukają te srebrne obwódki zegarów o czarną obudowę.
roobku - 14-12-2009, 11:24
no musze to dzisiaj oblukać bo mnie to denerwuje strasznie, zaczeło mi się to dziać przedwczoraj
Lestat - 14-12-2009, 12:08
co do zamykania bagaznika - w sb jest fajna raczka - bardzo stabilna i pozwlajaca na spokojne zamkniecie klapy, silowniki bardzo fajnie działają nie trzeba duzej sily zeby zamknac klape mimo ze ciezsza niz w sedanie
gzesiolek - 14-12-2009, 12:26
ulrik napisał/a: | nie trzeba duzej sily zeby zamknac klape mimo ze ciezsza niz w sedanie |
nie mimo, ale wlasnie dlatego... grawitacja wspomaga zatrzask w zamek... a w sedanie trzeba pomoc...
reka lub spojlerem
Lestat - 14-12-2009, 12:37
gzesiolek napisał/a: | nie mimo, ale wlasnie dlatego | ...eee no wlasnie to mialem na mysli tylko jakos to mi nieskladnie w ogole wyszlo
$iwy - 14-12-2009, 15:15
Luk napisał/a: | roobku, wydaje mi się, że ty stukają te srebrne obwódki zegarów o czarną obudowę. |
Eeeeee - to nie to. Przytrzymywałem je ręką - trzepotało bez zmian. To chyba coś za panelem zegarów, ale boję się rozbierać.
Luk - 14-12-2009, 19:42
$iwy napisał/a: | To chyba coś za panelem zegarów, ale boję się rozbierać. |
Ja bym nie ruszał, bo jedno naprawisz, a zacznie gdzieś indziej
Realista - 14-12-2009, 20:27
Z tym brzęczeniem i stukaniem to już niestety tak jest. Im więcej plastiku w aucie tym większe prawdopodobieństwo, że zaczną sie pojawiać "dziwne" dźwięki wraz z upływem czasu eksploatacji. A niestety do nowego Lancera trochę tego plastiku nawkładali bo to tańsze w produkcji od jakiegoś porządnego materiału czy panki. U mnie po prawie 40 kkm pojawiło sie brzęczenie przy mocowaniu tylnego głośnika i w okolicy deski bezpośrednio pod szybą czołową. Też boję się ruszać bo jedno poprawię, a spinki poluzuje gdzie indziej.
Ekonomia i ekonomia - szkoda, że zaczęła wygrywać z praktycznością i niezawodnością. Ech.....
krzycho81 - 16-12-2009, 20:28
ulrik napisał/a: | silowniki bardzo fajnie działają |
Nie tak do końca fajnie. Ścisnęło lekko mrozem i już dwa razy wyrżnąłem o klapę bagażnika. Siłowniki podnoszą ją tylko do jakiejś wysokości i dalej trzeba popychać. Jestem wściekły. W moim starym passacie lepiej działają.
mkrawcz1 - 16-12-2009, 20:36
Dlatego sedan jest lepszy
Ja nałogowo nie domykam drzwi (zawiasy się jeszcze nie wyrobiły).
Luk - 16-12-2009, 20:45
mkrawcz1 napisał/a: | Ja nałogowo nie domykam drzwi (zawiasy się jeszcze nie wyrobiły). |
To nie jest kwestia wyrobienia się zawiasów. Po prostu ten typ tak ma i trzeba porządnie walnąć, żeby się zamknęły. U mnie znajomi notorycznie nie domykają drzwi, przyzwyczajeni do mechanizmów z koncernu VW:) (tam jest inaczej rozwiązany mechanizm i on jakby trochę sam domyka - więc nie trzeba walić)
Lestat - 17-12-2009, 11:51
krzycho81 napisał/a: | Nie tak do końca fajnie. Ścisnęło lekko mrozem i już dwa razy wyrżnąłem o klapę bagażnika. Siłowniki podnoszą ją tylko do jakiejś wysokości i dalej trzeba popychać. Jestem wściekły. W moim starym passacie lepiej działają |
mkrawcz1 napisał/a: | Dlatego sedan jest lepszy
Ja nałogowo nie domykam drzwi (zawiasy się jeszcze nie wyrobiły). |
mkrawcz1, my walimy w czolo a ty w potylice
krzycho81, nie zauwazylem takiego problemu u siebie
Paweł_BB - 17-12-2009, 20:14
Mało jeżdżę Lancerkiem taty, ale jak już jadę to mnie osobiście najbardziej wkurza fotel kierowcy bo lubię jeździć z oparciem w pionie i jak fotel jest na samym dole to oparcie jest dalekie od pionu, żeby mi spasowało muszę cały fotel podnieść trochę do góry a to już nie bardzo mi pasuje bo siedzę wysoko i wszystkie podłokietniki mam za nisko
|
|
|