To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

diilthc - 31-07-2011, 15:31

Miesiąc temu felgi z Colta 16 cali+ 4 Kumho Ecsta nówki:) W koncu auto zmieniło wygląd:)
Wczoraj wymiana filtrów i oleju, Elf Evolution 5w30, filtry MANN.
Nowy płyn chłodniczy
Pranie tapicerki odkurzaczem piorącym <jak nowa>
Ogólny przegląd i całkowite mycie i czyszczenie.

Jutro do POLSKI :)

.

kris80 - 01-08-2011, 21:02

Wczoraj prostowanie dachu po tym jak ktoś mi przeszedł po samochodzie w Niemczech.
1 slad był na klapie bagażnika, potem 3 kroki po dachu i zjechał po szybie i masce na dół. Na szczeście musiał to być jakiś dzieciak bo wgniecenia były b. płytkie i udało mi sie je "wybić" od wewnatrz

Darko - 02-08-2011, 22:02

dolałem troszkę oleju, zamontowałem czarne ramki na tabule i przyciemniłem folią boczne i przednie kierunki :) efekt jest jak dla mnie mega :)
jeszcze tylko tylnie lampy przyciemnić i będzie groźnie :D

sniegu - 02-08-2011, 23:15

Łącznie 5 h wyjętych z życia ale założyłem neony w swojej Cari I zanim mnie tu zjecie zywcem że jak tak można że to wieś itd to zaznaczę że neony są w środku współpracują z oświetleniem wewnętrznym są białe najjaśniejsze jakie producent miał są pod siedzeniami i świecą jasno na podłogę już się nie raz przydały, następny jest zrobiony na zamówienie i przyklejony do półki w bagażniku i też robi za dodatkowe oświetlenie.
Dla mnie biały neon to po prostu dodatkowe światło w aucie

Adamo02 - 03-08-2011, 17:14

W końcu wyczyściłem filtr elektrostatyczny, więcej tutaj
kris80 - 03-08-2011, 20:01

Twój filtr w porównaniu do mojego to wygladał jak nowy

Adamo02 - 03-08-2011, 20:04

No fakt, mój aż tak zabrudzony nie był :)
Student - 03-08-2011, 22:47

Może nie dzisiaj ale w ostatnim miesiącu zrobiłem:
- wymiana przedniej szyby na skutek kamienia poszła rysa więc Cari dostała nową szybkę z paskiem przyciemniającym i powiem , JEST REWELACYJNA a pasek :mrgreen:
- przegląd układu hamulcowego, wymiana gumek itd. w tylnych tłoczkach jak się okazało są trzy rodzaje średnic tłoka , u mnie są największe 38mm
- przegląd klimatyzacji
- wymiana oleju i filtrów, jak zawsze Castrol Edge Turbo
- wymian końcówek drążków czy coś takiego, mechanik robił
- i ostatnia praca , zabezpieczenie całego podwozia

i co, wszystko poszło w diabły :butthead: .
Student kupił nowy samochód (zaraz będzie nowy wątek w tej sprawie ) i Cari idzie na sprzedaż, żona nie dała się ubłagąć aby były dwa samochody w domu (poszło o ubezpieczenie) , jeden do wożenia :butthead: drugi do normalnej-szybkiej jazdy czyli Cari.
Notabene za samochód o wartości 5-cio krotnie wyższej od Cari płącę składkę OC/AC o 1tyś. złoty wyższą :badgrin:

Centosz - 04-08-2011, 19:29

Wymiana oleju ELF COMEPTITION DIESEL 10W40 + filtr oleju i powietrza.
mlun - 04-08-2011, 19:33

Na pokład wpadł nowy kat i autko dostało trochę wigoru. Oryginał po 185k km był już nieźle przy pchany.
sebkin - 04-08-2011, 21:20

zalałem do silniczka ROYAL PURPLE i full 98 ultimate, pierwsze spostrzezenie to to, że wkońcu przestał FALOWAĆ! 8)
więcej napisze w nast tygodniu po ponad 1000km trasie

mlun - 04-08-2011, 21:50

To czy się wleje 95 czy 98 nie ma znaczenia co potwierdzili koledzy na forum.
sebkin - 04-08-2011, 22:24

to że koledzy potwierdzili to nie znaczy, że każdy musi się z tym zgadzać :)
ja różnice odczuwam między 95 a 98ultimate, odwiedź stronę bp i poczytaj o ultimate, nie chodzi o same oktany ale o dodatki czyszczące i chroniące.

Darko - 04-08-2011, 22:50

sebkin, zapraszam do małej lekturki, droższe nie znaczy lepsze paliwo, od oktanów liczy się także ilość związków tlenu w paliwie :wink:

http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf

sebkin - 04-08-2011, 23:10

właśnie, autor wspomniał o innych dodatkach, które zwiększają moc do 98 takich jak np. ultimate :)