Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 21-05-2011, 13:44
Czekam na realacje Marka co do Galanta i wtedy w razie co szukam zamachu 6 bolt eclipse GS i znów zrzucamy skrzynie -_-'
Tyle dobrze że przynajmniej przykręcę docisk tym razem na wszystkie śrubki
mitsu_pl - 21-05-2011, 16:52
Krzysiu, ja nie rozumiem dyskusji, nie przymierzałeś może czy kołnierz z jeden skrzyni do drugiej nie podejdzie? Przecież można przełożyć, trochę roboty, ale mniej kombinacji, i kosztów niż z kołem zamachowym...
Wszyc - 21-05-2011, 18:27
muszę to wszystko najpierw przemyśleć
jacek11 - 22-05-2011, 10:10
| Wszyc napisał/a: | | Tyle dobrze że przynajmniej przykręcę docisk tym razem na wszystkie śrubki |
O to to właśnie sprawi,że będę spał spokojnie i może na zlot dojedziesz,bo chętnie zobaczę jak to działa
Maretzky85 - 22-05-2011, 10:47
Wszyc, jakbyś zostawił docisk nie na wszystkie śrubki to byś łożysko oporowe momentalnie zabił, pomijając ewentualne bicia na pedale sprzęgła No i szybkie zabicie docisku:P
Wszyc - 22-05-2011, 12:48
| Maretzky85 napisał/a: | Wszyc, jakbyś zostawił docisk nie na wszystkie śrubki to byś łożysko oporowe momentalnie zabił, pomijając ewentualne bicia na pedale sprzęgła No i szybkie zabicie docisku:P |
łuuups aj bo tam się urwała jedna śrubka hehe łożysko oporowe też tam niedługo polegnie pewnie ale cóż nie stać mnie na takie gadżety już
szpala85 - 22-05-2011, 12:53
Wszyc, kładź na to auto i kupuj Lancera C6x za 600 zł .... ja chyba tak zrobie i jeszcze gala przeżyje
viader - 22-05-2011, 13:08
| mitsu_pl napisał/a: | | Krzysiu, ja nie rozumiem dyskusji, nie przymierzałeś może czy kołnierz z jeden skrzyni do drugiej nie podejdzie? Przecież można przełożyć, trochę roboty, ale mniej kombinacji, i kosztów niż z kołem zamachowym... |
Zmiana wnętrza skrzyni to mniej kombinacji niż inne koło zamachowe? Weź nie żartuj w ten sposób. Koszty też raczej śmieszne, już dwa razy kupowałem koło zamachowe do eclipsa i nigdy nie dałem więcej jak 60zł (za 6 bolta dałem 40zł).
Wszyc - 22-05-2011, 13:11
Ehh... panowie panowie
Sprawa wygląda tak u mnie ten swap jest prosty i banalny prawie tylko trzeba trochę czasu poświecić to że mi się nie chce wynika z całkiem innych powodów na mój humor wpływają całkiem inne rzeczy z zewnątrz
Pewnie jak znów coś wyjdzie to się poddam ale to nie będzie miało związku z samym autem za bardzo tylko po prostu z tym jaki świetny rok mam
Druga sprawa swap puki co kosztował mnie grosze bo jakieś 2,5tyś zł max
Kolejna sprawa jak bym kupował inne auto albo kolejne to nie Mitsubishi nie czuje żadnego związku z tą marką lubię nissana i toyotę Galanta mam tylko dla tego że genialnie mi się w nim siedzi i chodzi o miękkość czy komfort a o pozycje z kółkiem i tylko toyota MR2 wypada na tym tle lepiej w moim guście... Nie jestem tutaj bo lubię Mitsubishi ja po prostu lubię tą społeczność tutaj ludzi którzy tu są
Kolejna sprawa to że ja potrzebuje auto zabawkę raczej Lancer nie spełnia wymogów moich nie planuję robić autem większych przebiegów niż 6tyś km rocznie... Galant co prawda też nie spełnia wymogów zabawki ale zacznie spełniać jeżeli mi się tylko humor poprawi
I tyle w temacie
PS: spoko Viader będzie zamach
mitsu_pl - 23-05-2011, 10:07
| viader napisał/a: | | mitsu_pl napisał/a: | | Krzysiu, ja nie rozumiem dyskusji, nie przymierzałeś może czy kołnierz z jeden skrzyni do drugiej nie podejdzie? Przecież można przełożyć, trochę roboty, ale mniej kombinacji, i kosztów niż z kołem zamachowym... |
Zmiana wnętrza skrzyni to mniej kombinacji niż inne koło zamachowe? Weź nie żartuj w ten sposób. Koszty też raczej śmieszne, już dwa razy kupowałem koło zamachowe do eclipsa i nigdy nie dałem więcej jak 60zł (za 6 bolta dałem 40zł). |
Spoko, płacisz za koło zamachowe + przesyłka... wychodzi ze 200zł, a tu masz tylko i wyłącznie własną robotę... Czyli stracony czas + ilość wypitego browaru...
rosomak1983 - 23-05-2011, 11:44
| mitsu_pl napisał/a: | | Spoko, płacisz za koło zamachowe + przesyłka... wychodzi ze 200zł, |
mitsu_pl, ile Ty liczysz ta wysyłke
mitsu_pl - 23-05-2011, 12:09
Jakby nie patrzył zamach troche waży, nie wiem ile dokładnie kosztuje wysyłka, zaokrągliłem trochę...
rosomak1983 - 23-05-2011, 12:10
| mitsu_pl napisał/a: | Jakby nie patrzył zamach troche waży, nie wiem ile dokładnie kosztuje wysyłka, zaokrągliłem trochę... |
wysyłka max 20zł
Wszyc - 23-05-2011, 12:30
Puścisz dziś lub jutro Ros? czy słabo z czasem
rosomak1983 - 23-05-2011, 12:53
| Wszyc napisał/a: | Puścisz dziś lub jutro Ros? czy słabo z czasem |
dzis nie da rady bo własnie wychodze do pracy, jutro priorytetem.
|
|
|