Nasze Miśki - Elegance by Deejay
Torp12 - 19-01-2012, 23:15
Bartku no poprostu brak słów na to co wykonujesz przy tym samochodzie:) Czysta przyjemnosc czytania i ogladania:) Na mnie mówiles ze wariat bo mam przewody magnecora a sam robisz wieksze cuda:)
Pytanie z serii dociekliwych;)
1. Tylko jedna pokrywa odnowiona?:)
2. Uszczelki wkoncu na sucho czy z silikonem?
3. Te wtryski zawsze były pomarańczowe??:)
P.S Chyba mnie musisz kiedys zaprosic gdzies tak na tydzien zeby troche podzialac u mnie, bo sam to ja tak nie dopieszcze:)
Anonymous - 19-01-2012, 23:17
deejay napisał/a: | zaślepiłem EGR z puszki od Tigera ( taka sama grubośc blaszki ) |
jakiś efektów się spodziewasz poza czystszym kolektorem ? no i czy nie wywala CE?
deejay - 19-01-2012, 23:17
Torp12 napisał/a: | Pytanie z serii dociekliwych;)
1. Tylko jedna pokrywa odnowiona?:)
2. Uszczelki wkoncu na sucho czy z silikonem?
3. Te wtryski zawsze były pomarańczowe??:) |
1. Dwie , tylko lampa ledowa świeci na ta pierwszą i dlatego wygląda na jaśniejszą
2. Na sucho
3. Tak
deejay - 19-01-2012, 23:18
Derpin napisał/a: | jakiś efektów się spodziewasz poza czystszym kolektorem ? no i czy nie wywala CE? |
Nie zapala , bo zaślepiony jest tylko kanał dolotowy gazów , więc to nie ma wpływu
Saqu - 19-01-2012, 23:30
Cytat: | jakiś efektów się spodziewasz poza czystszym kolektorem |
zaślepienie EGR'u Coobciowi czy jakoś tak ma nick, na hamowni wyszło chyba ze 4KM na + tylko że to był nissan primera
sveno - 20-01-2012, 10:06
deejay, a nie boisz się o katalizator i kolektory wydechowe? Jak one zniosą podwyższoną temperaturę spalin spowodowaną zaślepieniem EGRu?
Torp12 - 20-01-2012, 10:16
sveno napisał/a: | deejay, a nie boisz się o katalizator i kolektory wydechowe? Jak one zniosą podwyższoną temperaturę spalin spowodowaną zaślepieniem EGRu? |
Nie znam sie na tyle by wiedziec ile sie podniesie temp spalin od zaslepienia egr-u ale wiem ze temp spalin przy turbo jest duzo wieksza a materialy na kolektor i kat sa przeciez takie same, wiec tutaj nie powinno byc problemu.
Ja tylko pamietam jak czytalem o tym EGR-rze posty Owczara i on zapodajac schemat przepustnicy i dolotu stwierdzil ze to nic nie da, a nawet moze pogorszyc:)
Saqu - 20-01-2012, 11:39
a egr to nie jest czasem tak, że wpuszcza gorące spaliny do komory silnika? czyli tak jak by podwyższał temperaturę ?
deejay - 20-01-2012, 11:48
sveno napisał/a: | deejay, a nie boisz się o katalizator i kolektory wydechowe? Jak one zniosą podwyższoną temperaturę spalin spowodowaną zaślepieniem EGRu? |
Sveno , EGR to jest tylko ochrona srodowiska , dla nas plusuje tylko tym ze mam czysciej w kolektorze .
deejay - 20-01-2012, 22:15
Przewody hamulcowe przednie wymienione , odkreciły sie bez problemów . Dla zainteresowanych wstawiam fotkę z nr katalogowym firmy ABE , dostepne tylko raczej u Malika
Przy okazji prowadnice zacisku zostały "potraktowane" nowym nabytkiem Bernera czyli smarem ceramicznym do 1400*C . Układ odpowietrzony i pracuje idealnie .

Juiceman - 22-01-2012, 02:19
co tu tak cicho na facebooku Deejay Mitsubishi Rescue jest głośniej gdzie zdjęcia? Wywiady? Aktualizacja:)
deejay - 22-01-2012, 11:02
Deska zdemontowana i plan wygłuszenia ściany grodziowej zamkniety . Wygłuszenie wykonane w ok 80% , bo niestety nie miałem czasu demontować wszystkiego , ile sie dało to wykonałem . Przy okazju demontowania zespołu wentylatora i parownika , wszystko zostało pożądnie wyczyszczone i wymyte pod goraca wodą specjalny srodkiem chemicznym , sam parownik był mocno zasyfiony , tylko takie mycie pozwoliło doprowadzić go do stanu uzywalności Do tej operacji było potrzebne spuszczenie gazu z układu klimatyzacji . Aby pozbyć sie pisków i innych dzwieków deski na przyszłośc ( u mnie nie miało to miejsca) , samo podszybie zostało podklejone specjalnym paskiem z gabki , który nie pozwala na stykanie się deski o szybe , w winiku czego podowuje to dziwne dzwieki
Czas operacyjny demontowania , wygłuszenia sciany i montowania deski wyniósł ok 7h dwie osoby , w miedzyczasie wyczysciłem jeszcze Brzuchowi popychacze hydrauliczne , tak dla rozluznienia moze Maciek wstawi jakiegoś małego manuala
Kto to poskłada
Podszybie oryginalne i z paskiem gabki ...

Parownik i obudowa wentylatora po wymyciu ...

Anonymous - 22-01-2012, 12:37
Wstawi wstawi, ale poki co wrocił o 1 w nocy z warsztatu i dopiero wstał hahahahahaha
Torp12 - 22-01-2012, 12:55
Przyznajcie sie Panowie kto Brzuchowi tak wybłyszczył kolektor ssący i przepustnice?? Aż jestem zazdrosny;)
Poza tym też bym chciał mieć taką czystą klime Nie to żeby smierdzialo czy cos, ale samopoczucie lepsze by było;)
pozdro Wariacie;)
P.S. Poduchy wypięte a kluczyk w stacyjce;) Risky Man You are;)
swinks_UK - 22-01-2012, 13:44
Torp12 napisał/a: |
P.S. Poduchy wypięte a kluczyk w stacyjce;) Risky Man You are;) |
Eee tam... wcześniej rozłączył aku, więc spoko luzik...
|
|
|