To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

MKV - 31-10-2016, 11:01

booohal napisał/a:
MKV napisał/a:
Czy może lepiej polować na Team Dynamics Pro Race 1.2 ??

:thumbleft:

A co myślisz o felgach Brabus Monoblock VI ??

booohal - 31-10-2016, 11:32

Myślę, że nie siądą. Za bardzo cygańskie ;)
booohal - 31-10-2016, 11:34

TD dobrze siądzie ;)

MKV - 31-10-2016, 11:51

booohal napisał/a:
TD dobrze siądzie ;)
Obrazek

No całkiem całkiem - tylko musiałbym je upolować. Brabusy za 1000zł moge mieć a OZ Superlegera za 1800zł z oponami letnimi.

Na Brabusach srebrnych by wyglądał tak

A gdyby je pomalować na czerwony chrom to mniej więcej tak

MKV - 18-11-2016, 09:03

Jak widzicie białasa na felgach Team Dynamics Pro Race 1.2 - w kolorze czerwonym czy niebieskim (oba jak na zdjęciach)??
ps. Brabusy mi ktoś podkupił jak już porobiłem pomiary czy wejdą ;)

booohal - 18-11-2016, 09:39

Czerwony - bardziej racingowy, niebieski - gimbusiarski :mrgreen:
MKV - 18-11-2016, 09:50

booohal napisał/a:
Czerwony - bardziej racingowy, niebieski - gimbusiarski :mrgreen:

Mi taki niebieski się raczej kojarzy z lodem - biel i niebieski zawsze do siebie pasowały.

MKV - 02-12-2016, 17:10

Dziś Białas został odebrany po kompletnym zabezpieczeniu antykorozyjnym środkiem Valvoline Tectyl - oby to pomogło na lata :)

Robiłem tutaj
http://www.wyszynski.net....ykorozyjna.html

Torp12 - 02-12-2016, 18:33

MKV napisał/a:
Dziś Białas został odebrany po kompletnym zabezpieczeniu antykorozyjnym środkiem Valvoline Tectyl - oby to pomogło na lata :)

Robiłem tutaj

Ile taka przyjemność?

MKV - 02-12-2016, 18:44

Torp12 napisał/a:
MKV napisał/a:

Robiłem tutaj

Ile taka przyjemność?

1300zł za komplet z drzwiami itp (samo podwozie 1000zł) a jeśli masz od kogoś gwarancję kto wcześniej zabezpieczał to masz 100zł zniżki. Trwa to okł4 dni. Galanta odstawiłem w poniedziałek rano i w piątek okł 9 rano dzwonili, że jest gotowy do odbioru.
Przed zabezpieczeniem robią dokumentację zdjęciową samochodu aby wiadomo było na przyszłość. Na zabezpieczenie dają 2 lata gwarancji, po zimie jest darmowy przegląd podwozia a za 70zł dokładne mycie z soli po zimie.

Marcino - 02-12-2016, 19:09

Git, powinno być dobrze:)
Jakieś zdjęcia Przed i po?

MKV - 02-12-2016, 20:54

Marcino napisał/a:
Git, powinno być dobrze:)
Jakieś zdjęcia Przed i po?

Przed musiałbym poprosić aby mi podesłali a po to dopiero jak na podnośniku będzie ;)
Generalnie to teraz jakiś czas będzie czuć charakterystyczny zapach ;)

mkm - 09-12-2016, 06:45

MKV napisał/a:

a to dziwne - gdyby pracowali na Bitexie, Bollu lub innych Trotonach to faktycznie - nawet kilka tygodni, ale Tectyl (czyli wyższa półka) odparowuje do 24h.
Chyba, że nie było temperatury (była za niska) - wtedy zgoda - będziesz czuł konserwę nawet do wiosny.

Jak niue masz garażu to popytaj, kto ma - zostaw na weekend w "temperaturze pokojowej" i będzie ok.
Tak Cię zamuli, bo związków lotnych tam jest z pół tablicy Mendelejewa. :wink:

MKV - 09-12-2016, 07:30

mkm napisał/a:
MKV napisał/a:

a to dziwne - gdyby pracowali na Bitexie, Bollu lub innych Trotonach to faktycznie - nawet kilka tygodni, ale Tectyl (czyli wyższa półka) odparowuje do 24h.
Chyba, że nie było temperatury (była za niska) - wtedy zgoda - będziesz czuł konserwę nawet do wiosny.

Jak niue masz garażu to popytaj, kto ma - zostaw na weekend w "temperaturze pokojowej" i będzie ok.
Tak Cię zamuli, bo związków lotnych tam jest z pół tablicy Mendelejewa. :wink:

Brat i ojciec robili latem i ze 2 tygodnie było czuć charakterystyczny zapach. U mnie tez czuć ale już coraz mniej - już prawie go nie zauważam.

MKV - 30-12-2016, 15:16
Temat postu: SWAP hamulców
Czy warto robić SWAP hamulców na te z VR4? Widzę, że Hugo sprzedaje komplet piast i zwrotnic z Legnuma VR4 - do tego potrzebne by mi były oczywiście jeszcze pewnie zaciski, nowe tarcze no i oczywiście felgi z rozstawem 5x114,3...

Warto się w to bawić??