Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT 

Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 07:06

sredni motor    

sprawdzaj wycieki ,jak zacznie śmierdzieć spalinami w środku to wydmuchało uszczelki pod wtryskami    , wymiana oleju co 10 lub 15tkm i sprawdzenie przewodu zasilającego turbo .jak klima nie działa, to do wymiany chłodnica     fajnie ze auto po lifcie, ogólnie powinieneś być pan zadowolony  
												 staszq2 - 15-06-2015, 07:12
  Gratuluję zakupu Volveriny     

Super oszczędny silnik z przedłużonymi przełożeniami skrzyni, będziesz śmigał pół darmo   
												 Fragu - 15-06-2015, 07:23
  O oleju wiem, planuje wymieniać co 10tys km. Turbo wymienione na nowe w kwietniu, wraz z całym przewodem doprowadzającym. Podobno w tym egzemplarzu nie było już sitka w przewodzie. Dwumasa wymieniona 50tys temu. EGR czyszczony mechanicznie i elektronicznie(?) w kwietniu. Przebieg 207tys km.

Motor miał być 2.0d, ale trafił się ten egzemplarz...póki co przejechałem jakieś 150km i silnik daje radę, a spalanie przyjemne   

Ogólnie wszystko działa, samochód nigdzie nawet nie malowany, jedyna wada to jasne wnętrze z pół skórą, które wymaga gruntownego prania, dziurka w mieszku wybieraka biegów i brak zaślepki przy hamulcu ręcznym.

W planach wymiana plastików ze srebrnych albo na jasne drewno, albo na te z wersji R-design    

ps. jak fajnie jest jak auto pięęęęęęknie hamuje  
												 Marcino - 15-06-2015, 07:28
  Grtatulacje!!!
												 Torp12 - 15-06-2015, 07:50
  Fragu strasznie szybko wybierasz auta :]
												 Fragu - 15-06-2015, 08:02
  Bo potrzebuje czymś jeździć, więc nie mam wyjścia   
												 Torp12 - 15-06-2015, 08:04

| Fragu napisał/a: | 	 		  Bo potrzebuje czymś jeździć, więc nie mam wyjścia     | 	  

Galant zdechł?
												 Fragu - 15-06-2015, 08:11
  yyy przecież sprzedałem  
												 mjsystem - 15-06-2015, 08:12
  W środku miejsca jak w Pulonezie, ale cierp ciao, jak żeś chciało   
												 Fragu - 15-06-2015, 08:18
  A gdzie tam, przy moim wzroście siedzi mi się super...pozycja za kierownicą jest dużo lepsza niż w galancie (reg. kierownicy w 2 płaszczyznach), w drugim rzędze miejsca trochę mniej, ale 2 osoby o wzroście do 180cm pojadą bez większych problemów. Bagażnik spoko, nie jest wielki, ale że to kombi to dostępny  
												 Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 09:19

| Fragu napisał/a: | 	 		  | dyna wada to jasne wnętrze z pół skórą | 	  

to nie skóra    materiał nosi jakąś specjalną nazwę i jest wymysłem volvo.kiedyś zobaczysz jak zacznie pękać lewa część od wsiadania i wysiadania    

szkoda,że jasne ,deska też pewno jasna . ale kto co lubi . 

jak reflektory zaczną parować , zaślepki do przesmarowania wazeliną techniczną, reflektor demontuje się za pomocą wyciągnięcia dwóch śledzi i lampa wychodzi, mega patent

| Fragu napisał/a: | 	 		  | brak zaślepki przy hamulcu ręcznym.  | 	  

odpada w każdym egzemplarzu. do kupienia w salonie za pare zl, od razu trzeba wkleić i spokój  	  | Fragu napisał/a: | 	 		  | W planach wymiana plastików ze srebrnych albo na jasne drewno, albo na te z wersji R-design | 	  

co Ci przeszkadza w srebrnych  ?

lepiej szukaj kierownicy z r'ki    

ps. to nie plastiki, to aluminium , zobacz jak podatne jest na wszelkie wgniecenia   

| Fragu napisał/a: | 	 		  

ps. jak fajnie jest jak auto pięęęęęęknie hamuje    | 	  

rozpisałem się a nie pogratulowałem zakupu , więc graty  
												 Fragu - 15-06-2015, 09:35
  Rafal_Szczecin, deska jest właśnie ciemna     Do tego wstawki z aluminium, które niestety jest własnie trochę porysowane/powgniatane...stąd chęć wymiany z czasem.

Lampy póki co są ok, a patent właśnie już widziałem, super sprawa. Za to paruje trochę prawy kierunkowskaz w lustrze.

Kiera z Rki jest P&P?

No tak to taka skóra z syntetycznej świni  
												 Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 09:45

Kiera z Rki jest P&P?

| 	  

całkowicie, tylko musisz przełożyć przyciski od sterowania kierownicą  ( jeżeli masz , jeżeli nie , mow, to Ci wyślę, bo mi zalegają )
												 Fragu - 15-06-2015, 09:55
  Mam sterowanie tempomatem i radiem...

btw: high performance sound wymiata   
												 Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 11:28

Mam sterowanie tempomatem i radiem...  | 	  

daje rade  

| 

|  

|