To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT

Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 08:06

Fragu napisał/a:
1.6d

sredni motor :P

sprawdzaj wycieki ,jak zacznie śmierdzieć spalinami w środku to wydmuchało uszczelki pod wtryskami ;) , wymiana oleju co 10 lub 15tkm i sprawdzenie przewodu zasilającego turbo .jak klima nie działa, to do wymiany chłodnica :P fajnie ze auto po lifcie, ogólnie powinieneś być pan zadowolony :)

staszq2 - 15-06-2015, 08:12

Gratuluję zakupu Volveriny :wink:
Super oszczędny silnik z przedłużonymi przełożeniami skrzyni, będziesz śmigał pół darmo :mrgreen:

Fragu - 15-06-2015, 08:23

O oleju wiem, planuje wymieniać co 10tys km. Turbo wymienione na nowe w kwietniu, wraz z całym przewodem doprowadzającym. Podobno w tym egzemplarzu nie było już sitka w przewodzie. Dwumasa wymieniona 50tys temu. EGR czyszczony mechanicznie i elektronicznie(?) w kwietniu. Przebieg 207tys km.

Motor miał być 2.0d, ale trafił się ten egzemplarz...póki co przejechałem jakieś 150km i silnik daje radę, a spalanie przyjemne :)

Ogólnie wszystko działa, samochód nigdzie nawet nie malowany, jedyna wada to jasne wnętrze z pół skórą, które wymaga gruntownego prania, dziurka w mieszku wybieraka biegów i brak zaślepki przy hamulcu ręcznym.

W planach wymiana plastików ze srebrnych albo na jasne drewno, albo na te z wersji R-design :wink:

ps. jak fajnie jest jak auto pięęęęęęknie hamuje :mrgreen:

Marcino - 15-06-2015, 08:28

Grtatulacje!!!
Torp12 - 15-06-2015, 08:50

Fragu strasznie szybko wybierasz auta :]
Fragu - 15-06-2015, 09:02

Bo potrzebuje czymś jeździć, więc nie mam wyjścia :D
Torp12 - 15-06-2015, 09:04

Fragu napisał/a:
Bo potrzebuje czymś jeździć, więc nie mam wyjścia :D

Galant zdechł?

Fragu - 15-06-2015, 09:11

yyy przecież sprzedałem :wink:
mjsystem - 15-06-2015, 09:12

W środku miejsca jak w Pulonezie, ale cierp ciao, jak żeś chciało :twisted:
Fragu - 15-06-2015, 09:18

A gdzie tam, przy moim wzroście siedzi mi się super...pozycja za kierownicą jest dużo lepsza niż w galancie (reg. kierownicy w 2 płaszczyznach), w drugim rzędze miejsca trochę mniej, ale 2 osoby o wzroście do 180cm pojadą bez większych problemów. Bagażnik spoko, nie jest wielki, ale że to kombi to dostępny :wink:
Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 10:19

Fragu napisał/a:
dyna wada to jasne wnętrze z pół skórą

to nie skóra ;) materiał nosi jakąś specjalną nazwę i jest wymysłem volvo.kiedyś zobaczysz jak zacznie pękać lewa część od wsiadania i wysiadania ;)

szkoda,że jasne ,deska też pewno jasna . ale kto co lubi .

jak reflektory zaczną parować , zaślepki do przesmarowania wazeliną techniczną, reflektor demontuje się za pomocą wyciągnięcia dwóch śledzi i lampa wychodzi, mega patent

Fragu napisał/a:
brak zaślepki przy hamulcu ręcznym.

odpada w każdym egzemplarzu. do kupienia w salonie za pare zl, od razu trzeba wkleić i spokój
Fragu napisał/a:
W planach wymiana plastików ze srebrnych albo na jasne drewno, albo na te z wersji R-design

co Ci przeszkadza w srebrnych ?

lepiej szukaj kierownicy z r'ki :)

ps. to nie plastiki, to aluminium , zobacz jak podatne jest na wszelkie wgniecenia :)

Fragu napisał/a:

ps. jak fajnie jest jak auto pięęęęęęknie hamuje :mrgreen:

:mrgreen:

rozpisałem się a nie pogratulowałem zakupu , więc graty ;)

Fragu - 15-06-2015, 10:35

Rafal_Szczecin, deska jest właśnie ciemna :D Do tego wstawki z aluminium, które niestety jest własnie trochę porysowane/powgniatane...stąd chęć wymiany z czasem.

Lampy póki co są ok, a patent właśnie już widziałem, super sprawa. Za to paruje trochę prawy kierunkowskaz w lustrze.

Kiera z Rki jest P&P?

No tak to taka skóra z syntetycznej świni ;)

Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 10:45

Fragu napisał/a:

Kiera z Rki jest P&P?

całkowicie, tylko musisz przełożyć przyciski od sterowania kierownicą ( jeżeli masz , jeżeli nie , mow, to Ci wyślę, bo mi zalegają )

Fragu - 15-06-2015, 10:55

Mam sterowanie tempomatem i radiem...

btw: high performance sound wymiata :shock:

Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 12:28

Fragu napisał/a:

Mam sterowanie tempomatem i radiem...

daje rade ;)