Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT
Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 08:06
sredni motor
sprawdzaj wycieki ,jak zacznie śmierdzieć spalinami w środku to wydmuchało uszczelki pod wtryskami , wymiana oleju co 10 lub 15tkm i sprawdzenie przewodu zasilającego turbo .jak klima nie działa, to do wymiany chłodnica fajnie ze auto po lifcie, ogólnie powinieneś być pan zadowolony
staszq2 - 15-06-2015, 08:12
Gratuluję zakupu Volveriny
Super oszczędny silnik z przedłużonymi przełożeniami skrzyni, będziesz śmigał pół darmo
Fragu - 15-06-2015, 08:23
O oleju wiem, planuje wymieniać co 10tys km. Turbo wymienione na nowe w kwietniu, wraz z całym przewodem doprowadzającym. Podobno w tym egzemplarzu nie było już sitka w przewodzie. Dwumasa wymieniona 50tys temu. EGR czyszczony mechanicznie i elektronicznie(?) w kwietniu. Przebieg 207tys km.
Motor miał być 2.0d, ale trafił się ten egzemplarz...póki co przejechałem jakieś 150km i silnik daje radę, a spalanie przyjemne
Ogólnie wszystko działa, samochód nigdzie nawet nie malowany, jedyna wada to jasne wnętrze z pół skórą, które wymaga gruntownego prania, dziurka w mieszku wybieraka biegów i brak zaślepki przy hamulcu ręcznym.
W planach wymiana plastików ze srebrnych albo na jasne drewno, albo na te z wersji R-design
ps. jak fajnie jest jak auto pięęęęęęknie hamuje
Marcino - 15-06-2015, 08:28
Grtatulacje!!!
Torp12 - 15-06-2015, 08:50
Fragu strasznie szybko wybierasz auta :]
Fragu - 15-06-2015, 09:02
Bo potrzebuje czymś jeździć, więc nie mam wyjścia
Torp12 - 15-06-2015, 09:04
Fragu napisał/a: | Bo potrzebuje czymś jeździć, więc nie mam wyjścia |
Galant zdechł?
Fragu - 15-06-2015, 09:11
yyy przecież sprzedałem
mjsystem - 15-06-2015, 09:12
W środku miejsca jak w Pulonezie, ale cierp ciao, jak żeś chciało
Fragu - 15-06-2015, 09:18
A gdzie tam, przy moim wzroście siedzi mi się super...pozycja za kierownicą jest dużo lepsza niż w galancie (reg. kierownicy w 2 płaszczyznach), w drugim rzędze miejsca trochę mniej, ale 2 osoby o wzroście do 180cm pojadą bez większych problemów. Bagażnik spoko, nie jest wielki, ale że to kombi to dostępny
Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 10:19
Fragu napisał/a: | dyna wada to jasne wnętrze z pół skórą |
to nie skóra materiał nosi jakąś specjalną nazwę i jest wymysłem volvo.kiedyś zobaczysz jak zacznie pękać lewa część od wsiadania i wysiadania
szkoda,że jasne ,deska też pewno jasna . ale kto co lubi .
jak reflektory zaczną parować , zaślepki do przesmarowania wazeliną techniczną, reflektor demontuje się za pomocą wyciągnięcia dwóch śledzi i lampa wychodzi, mega patent
Fragu napisał/a: | brak zaślepki przy hamulcu ręcznym. |
odpada w każdym egzemplarzu. do kupienia w salonie za pare zl, od razu trzeba wkleić i spokój Fragu napisał/a: | W planach wymiana plastików ze srebrnych albo na jasne drewno, albo na te z wersji R-design |
co Ci przeszkadza w srebrnych ?
lepiej szukaj kierownicy z r'ki
ps. to nie plastiki, to aluminium , zobacz jak podatne jest na wszelkie wgniecenia
Fragu napisał/a: |
ps. jak fajnie jest jak auto pięęęęęęknie hamuje |
rozpisałem się a nie pogratulowałem zakupu , więc graty
Fragu - 15-06-2015, 10:35
Rafal_Szczecin, deska jest właśnie ciemna Do tego wstawki z aluminium, które niestety jest własnie trochę porysowane/powgniatane...stąd chęć wymiany z czasem.
Lampy póki co są ok, a patent właśnie już widziałem, super sprawa. Za to paruje trochę prawy kierunkowskaz w lustrze.
Kiera z Rki jest P&P?
No tak to taka skóra z syntetycznej świni
Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 10:45
Kiera z Rki jest P&P?
|
całkowicie, tylko musisz przełożyć przyciski od sterowania kierownicą ( jeżeli masz , jeżeli nie , mow, to Ci wyślę, bo mi zalegają )
Fragu - 15-06-2015, 10:55
Mam sterowanie tempomatem i radiem...
btw: high performance sound wymiata
Rafal_Szczecin - 15-06-2015, 12:28
Mam sterowanie tempomatem i radiem... |
daje rade
|
|
|