Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bzyk_R1 - 04-11-2019, 21:35
HUGIO, wyszło mocno, ale z jasnego ciemniejszy zawsze zrobisz poproszę żonę o kapkę lakieru czarnego.
Bzyk_R1 - 10-11-2019, 08:38
Auto dostało setup zimowy. Nowe opony z oponeo, felgi w kameleonie belki i box dachowy od lolo.lolo. Nowa ramka do radia od luk2501. W skrzyni biegów, transferze i tylnym dyfrze przy przebiegu 203.800km zmieniłem oleje na Ravenol. Niedługo zrzut oleju z silnika. Tradycyjnie wleci LM Synthoil 5w40.
lolo.lolo - 10-11-2019, 22:45
Bzyk_R1 napisał/a: | felgi w kameleonie belki i box dachowy od lolo.lolo |
felgi "sztos" - niech się "graty" sprawują ...
mkm - 12-11-2019, 00:32
Fajne te "graty"
Wujek dobra rada radzi podkleić jakąś folię na relingach pod mocowanie belek - szpetnie się rysują, więc warto choćby dwa paski z taśmy izolacyjnej zrobić
Bzyk_R1 - 02-12-2019, 20:12
Przy przebiegu 205100km wpadł LM 5w40 Synthoil oraz filtr knecht oc230. Zmniejszenie interwału wymiany do 8000km, stosowanie knechta i Liqui Moly chyba przynosi rezultaty. Olej który spuszczam ma klarowny kolor i nie jest ciemny ani czarny. Na magnetycznym korku zero "ciał obcych", pod pokrywą zaworów jak malowałem ją na czerwono również nieźle to wygląda. LSRG stało się narzędziem w firmie i często buja się z przyczepką po kraju. Z tego względu będę bardziej zwracać uwagę na dobry stan techniczny.
Zakupiłem (no prawie) może lepiej napiszę zaklepałem, oryginalny zawór upustowy HKS tym razem atmosferyczny oraz...TEMPOMAT. Czekałem przez ponad 3 lata na tę chwilę kiedy doposażę mojego Outlandera w ten super dodatek. No i ta chwila się zbliża. Co do HKS.a będę testował jak bardzo będzie mi uprzykrzać jazdę bo jak wiadomo powoduje problem z gaśnięciem auta przy schodzeniu z wysokich obrotów na biegu jałowym. Jeżeli będzie to bardzo uciążliwe (jak wiadomo mam już zmodyfikowany sterownik i nie wiadomo jak będzie się zachowywać) to czeka mnie kolejna 4 już wizyta w RS Motorspot celem poprawy paliwa w tym zakresie.
Przed świętami oddaje auto na malowanie maski oraz wiatrołapu. Ci którzy znają auto wiedzą że od zakupu była kupa a teraz gdy zaczął schodzić klar to już całkiem. Dodatkowo wyciągniemy wgniotkę błotnika i poprawimy jedną szczelinę.
Felgi zimowe zmienią barwę, jeszcze nie wiem na jaką. Ma być estetycznie i tanio. Auto niezmiennie śmiga za mną prawie 60.000 km w tym 58.000km na LPG oraz 55.000km po czipsie.
Marcino - 03-12-2019, 08:33
Bzyk_R1 napisał/a: | bo jak wiadomo powoduje problem z gaśnięciem auta przy schodzeniu z wysokich obrotów na biegu jałowym. |
Ja tam mialem na LPG jak stare wtryski Valtec miałem załozone... reduktor przy pełnym bucie podnosił cisnienie, ja zdejmowałem noge z gazu,wciskam sprzęgło do redukcji a wtedy wtryski LPG nie były się w stanie na jałowych podnieśc pod wysokim ciśnieniem.
Bzyk_R1 - 03-12-2019, 10:35
Marcino, tutaj w O1T chodzi o to że zastępując fabryczny DV atmosferycznym BOV trochę głupieje bo "policzone" powetrze nie wraca do układu tylko wypuszcza go na zewnątrz. No i autko zwyczajne zalewa.
Marcino - 03-12-2019, 14:07
aaaaa. OKi doki. Rozumim.... chyba:)
Bzyk_R1 - 13-12-2019, 14:03
LSRG w dniu moich 30 urodzin oddałem do lakiernika.
Jeżeli czytają to forumowi handlarze to malutki kij w mrowisko:
Mój Outlander będzie miał MALOWANĄ MASKĘ nie wiem jak ja to przeżyje, jedyna pociecha w tym że będzie malowany "pod miernik" czyli w języku niektórych, FABRYKA PANIE!
mkm - 14-12-2019, 12:34
Bzyk_R1 napisał/a: | Mój Outlander będzie miał MALOWANĄ MASKĘ nie wiem jak ja to przeżyje, jedyna pociecha w tym że będzie malowany "pod miernik" |
Nie mów hop dopóki nie przeskoczysz
Bzyk_R1 - 14-12-2019, 20:20
mkm, zobaczymy co będzie. Widziałeś co było, ciężko będzie zaniżyć bardziej poziom.
mkm - 14-12-2019, 20:30
Na pewno będzie dobrze. mam wątpliwości czy uda się zrobić pod miernik. Miałeś tam sporo choćby wgniot. Bez szpachli będzie ciężko...
Mazin89 - 14-12-2019, 20:56
Co się nie chwalisz na grupie urodzinami... Wszystkiego najlepszego i 100 lat. Sukcesów i bezpieczeństwa w pracy... No i skończone 30 lat. Dołączyłes do grona starych ludzi
Bzyk_R1 - 17-12-2019, 20:39
Powolutku do przodu...
Będzie bryka znowu...
mkm - 17-12-2019, 21:55
Dobrze przewidywałem, że nie uda się pod miernik...
Dopytaj lakiernika czy będzie wygrzewał - jak nie to poproś go, żeby przełożyć polerowanie.
Bzyk_R1 napisał/a: | Będzie bryka znowu... |
Maska w nowym lakierze bardzo "odmładza" auto, więc różnica będzie kolosalna.
|
|
|