To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT XIV

W@sio - 20-12-2016, 07:30

Bizi78 napisał/a:
ten z evo kolorowy jest najfajniejszy
jestem tego samego zdania! :D

Wtorkowe dżeeeeem dobry!

bastek - 20-12-2016, 09:11

Bry z rana. ZacYnam akcje zakupy.pierwszy bagażnik rzeczy. Alcja zakupy na święta wg listy mojej piękniejszej polowy to tak jakby się szykować na koniec świata albo wojnę...

[ Dodano: 20-12-2016, 09:16 ]
napisalem list do mikolaja i gwiazdki o kask tu moto. to mi odpisał jakiej firmy u jaki kolor....

towal - 20-12-2016, 09:35

bastek napisał/a:
napisalem list do mikolaja i gwiazdki o kask tu moto. to mi odpisał jakiej firmy u jaki kolor....

Dobrze, że tak odpisał.. :) akurat w przypadku kasku na moto lepiej kupić konkretny, przymierzony model na własnej łepetynie : )

Tomi89 - 20-12-2016, 11:54

Czołem.
grzesiopol - 20-12-2016, 14:31

Dzień dobry
No właśnie kask trzeba przymierzyć, ale gdy nie ma na miejscu lub w pobliżu to co zrobić :?:

towal - 20-12-2016, 14:42

grzesiopol napisał/a:
No właśnie kask trzeba przymierzyć, ale gdy nie ma na miejscu lub w pobliżu to co zrobić

Jeśli nie masz nikogo, kto jest w posiadaniu takiego kasku, jak masz wypatrzony, to zostaje zmierzenie obwodu głowy. Producent tam deklaruje jaki obwód dedykowany jest dla danego rozmiaru. Nie gwarantuje to oczywiście 100% komfortu i satysfakcji. Przecież każdy głowę ma inną, szczękę ma inną, etc..

Właściwie, zależy też ile chcecie wydać na kask. Jeśli ma to być LS2 za 300PLN, to można ryzykować w zakup w ciemno. Jeśli szukasz Nolana, bądź Schuberta za grubo ponad 1000PLN wtedy proponuję pojechać do sklepu, gdzie takie kaski są dostępne i poprzymierzać : ) 8) :D

bastek - 20-12-2016, 18:59

Na razie mam ls2 dostałem za 1 zl plus bat. Ale wzialem maly rozmiar bardziej pod dzieci. Sobie bym cos kupił chyba pelny ze szczęką... Nie lubię jechac do sklepu i nic nie wiedzieć zdając się na sprzedawcę.

Sklep mam w kalinowce. Jechac teraz czy na wiosnę?

towal - 20-12-2016, 19:46

bastek napisał/a:
Na razie mam ls2 dostałem za 1 zl plus bat. Ale wzialem maly rozmiar bardziej pod dzieci. Sobie bym cos kupił chyba pelny ze szczęką... Nie lubię jechac do sklepu i nic nie wiedzieć zdając się na sprzedawcę.

Sklep mam w kalinowce. Jechac teraz czy na wiosnę?

Sklepy z kaskami masz też w Lublinie na Nałęczowskiej. Sklepy o ile się nie mylę naazywają się NMR i MotoGP. Wygooglasz z pewnością.

Moim zdaniem nie ma różnicy. Wiesz, teraz niby rabaty przed świętami. Wcześniej pewnie wywindowali ceny- wychodzi na jedno :mrgreen: Na wiosnę może trafisz wyprzedażowy model, bądź z nowej kolekcji po dobrych pieniądzach..

Chłopaki w rzetelnych sklepach motocyklowych raczej nie robią w ciula przy zakupie. Chętnie doradzą. Sami latają motocyklami i każdy z nas- motocyklistów dobrze wie, że od kasku wiele zależy w kwestii bezpieczeństwa, komfortu jazdy. Nie bój się pytać, mierzyć, oglądać. Do wiosny zaś masz czas, żeby przewałkować CAAAŁE Internety celem znalezienia cennych informacji 8) :biggrin: W razie "W" chętnie coś podpowiem.

Pozdro, Piotrek

Jaro1974 - 20-12-2016, 19:54

Dobry wieczór ;-)
towal ma rację, trzeba pytać, przymierzać. Ja jak kupowałem do swojego niby skutera który 100 km/h jeździ to też pojechałem do sklepu i mierzyłem. Przynajmniej jest pewność że kupisz coś co będzie na Twoją głowę pasować.

grzesiopol - 20-12-2016, 20:14

Hmmm to ja jutro idę do sklepu przymierzać prezerwatywy :shock: ale nie powiem wam do którego :twisted:

bastek - 20-12-2016, 20:45

Drugi bagażnik klamotow zwiozl do domu

[ Dodano: 20-12-2016, 21:06 ]
grzesiopol napisał/a:
Hmmm to ja jutro idę do sklepu przymierzać prezerwatywy :shock: ale nie powiem wam do którego :twisted:
Obrazek

A pamiętasz reklamę mountain dew? Taka z muflonem?
" wolę bez."

grzesiopol - 20-12-2016, 21:21

https://www.youtube.com/watch?v=kGgXQSJVaoA ta reklama
Nie bardzo kumam co ma gumka do rogów muflona 8)

bastek - 20-12-2016, 21:48

wolę bez....
grzesiopol - 20-12-2016, 22:13

Bez rogów :?: :wink:

[ Dodano: 21-12-2016, 06:34 ]
Dzień dobry

Zrobiłem sobie kawkę, reflektuje ktoś to zrobie drugą?

to proszę

Bizi78 - 21-12-2016, 07:16

Dobry :D .