[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem z cykaniem...
mapi - 30-12-2015, 19:32
Może w tym coś jest. Ale jak sam napisałeś magiczne słowo: zużycie. Jeżeli coś jest zużyte to się to wymienia. Ktoś kto kupuje takie auto jak galant chyba zdaje sobie sprawę z jego przypadlości. Niestety nie da się dupy wytrzeć szkłem. U mnie jeżeli to nie ustanie do końca to wymieniam popychacz. Wadliwy da się namierzyć. I nie ma zmiłuj. A samochód kupiłem żeby słyszeć pomruk fałki a nie klekot jak w dieslu.
Harker - 22-03-2016, 13:05
Witam, ostatnio u mnie też pojawił się problem z cykaniem, pisałem już kiedyś o tym i dawałem nawet link z yt https://www.youtube.com/watch?v=4kNL9yXylwQ
Rozmawiałem z mechanikiem i on mówił, że może to być popychacz, ale jemu wydaje się, że to głowica, albo pęknięty tłok. Mówił, że może wymienić mi popychacze (24),ale lepiej wszystko sprawdzić i rozebrać silnik, czego koszt może wynosić od 1000 do 2000 zł. Faktycznie może być tak jak on mówi, czy powinienem szukać innego mechanika? Oczywiście on osluchiwał auto na żywo, nie przez nagrany filmik.
Mandrake - 23-03-2016, 07:28
Brzmi jak popychacz na pierwszej głowicy. Spróbuj sam posłuchać stetoskopem własnej roboty, czyli przyłóż duży-gruby śrubokręt do dekla i przystaw ucho do niego. Przy odrobinie szczęścia nawet ustalisz na którym cylindrze stuka.
polaff - 23-03-2016, 07:40
Mandrake napisał/a: | Przy odrobinie szczęścia nawet ustalisz na którym cylindrze stuka | chyba żartujesz. Wątpię, że będzie w stanie określić ze 100% pewnością na którym banku puka. Ja jak zajechałem silnik w pajero to waliło ewidentnie u góry. Trzech dobrych mechaników słuchało i wszyscy zgodnie stwierdzili, że góra. Po rozebraniu okazało się, że panewka na korbowodzie zniknęła...
komarsnk - 23-03-2016, 17:26
Tak właśnie nic nie pisałem bo trochę brzmi jak "pani-ewka"
Harker - 23-03-2016, 19:11
Dzięki za odpowiedzi. Chyba najlepiej będzie jak poszukam jakiegoś warsztatu, który specjalizuje się w japońcach i się przejadę żeby mi go osłuchali. Bo wiem, że np u mojego aktualnego mechanika jest i był tylko jeden galant - mój, więc mogą mieć po prostu za małe doświadczenie żeby znaleźć od razu przyczynę. No nic, muszę pokombinować, bo u mnie w okolicy to raczej nic nie znajdę.
Maciejos - 23-03-2016, 20:36
Posłuchaj jak mój silnik stukał - wydaję mi się, że z Twojego silnika wydobywa się prawie identyczny odgłos.
przed wymianą oleju
U mnie winowajcą okazał się jakiś wyjątkowo upierdliwy popychacz - wystarczyło zmienić olej i teraz silnik tak chodzi:
po wymianie oleju
Michał94 - 23-03-2016, 21:00
U mnie było tak samo, wymiana oleju i cisza.
Mandrake - 24-03-2016, 07:30
polaff napisał/a: | Mandrake napisał/a: | Przy odrobinie szczęścia nawet ustalisz na którym cylindrze stuka | chyba żartujesz. Wątpię, że będzie w stanie określić ze 100% pewnością na którym banku puka. Ja jak zajechałem silnik w pajero to waliło ewidentnie u góry. Trzech dobrych mechaników słuchało i wszyscy zgodnie stwierdzili, że góra. Po rozebraniu okazało się, że panewka na korbowodzie zniknęła... |
To byś się zdziwił Ostatnio namierzyłem takim wieśniackim sposobem lejący wtrysk w focusie Oczywiście wiadomo, że czasem się przenosi ale co mu szkodzi spróbować? Nic nie kosztuje
Harker - 24-03-2016, 08:58
Tylko tak szczerze, to ja się znam na mechanice samochodów jak kura na pieprzu, moje umiejętności ograniczają się do wymiany koła/żarówki czy też instalacji radia. Wątpię żebym był w stanie sam stwierdzić co jest nie tak.. ;p
Maciejos - 24-03-2016, 09:35
Harker - to zupełnie tak jak w moim przypadku (a w zasadzie u mnie jest jeszcze gorzej, bo ja nie potrafiłbym wymienić radia). Gdy pierwszy raz usłyszałem ten stukot dochodzący z silnika, byłem pewny, że to panewka albo jeszcze coś gorszego....a wystarczyło wymienić olej. Może warto, w Twoim przypadku, wypróbować jak będzie chodził silnik po zmianie oleju ?
Harker - 24-03-2016, 12:59
Maciejos napisał/a: | Harker - to zupełnie tak jak w moim przypadku (a w zasadzie u mnie jest jeszcze gorzej, bo ja nie potrafiłbym wymienić radia). Gdy pierwszy raz usłyszałem ten stukot dochodzący z silnika, byłem pewny, że to panewka albo jeszcze coś gorszego....a wystarczyło wymienić olej. Może warto, w Twoim przypadku, wypróbować jak będzie chodził silnik po zmianie oleju ? |
Tak zrobię, bo to będzie chyba najtańsza opcja. Poczytam jeszcze w innym temacie jaki olej najlepiej zalać i wybiorę się do mechanika.
Maciejos - 24-03-2016, 13:38
Jak zaczniesz czytać w wątku o olejach, to będziesz jeszcze bardziej skołowany niż wcześniej
Uwierz mi - ja to przerabiałem zanim sam wybrałem olej , w każdym razie u mnie ucichły po wymianie na poniższy...ale nie ma na to reguły...
Liquid Moly - 5w40
..aha - warto przed wymianą zrobić jeszcze płukankę silnika (chociaż ja akurat tego nie zrobiłem, bo przed wymianą miałem zalany olej tej samej klasy, tj. syntetyk 5w40, tylko że innej firmy)
adm78 - 24-03-2016, 14:28
Maciejos napisał/a: | Uwierz mi - ja to przerabiałem zanim sam wybrałem olej , w każdym razie u mnie ucichły po wymianie na poniższy...ale nie ma na to reguły...
Liquid Moly - 5w40 |
nie ma reguły, kiedy po 2 tys na mobilu 5W40 popychacz zaczął głosno stukać po zmianie właśnie na Liquid Moly - 5w40 nic sie nie zmieniło a nawet jest głosniej i dłużej. Wczesniej po około 10 min sie uciszał, teraz bywa że gra albo sie uciszy po dłuższej jezdzie dopiero.
Hugo - 24-03-2016, 15:11
adm78 napisał/a: | Wczesniej po około 10 min sie uciszał, teraz bywa że gra albo sie uciszy po dłuższej jezdzie dopiero. | Jest po prostu zużyty i kwalifikuje się do wymiany. Żaden olej go nie naprawi.
|
|
|