Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?
JacekeR - 04-08-2011, 23:13
Darko napisał/a: | dolałem troszkę oleju, zamontowałem czarne ramki na tabule i przyciemniłem folią boczne i przednie kierunki efekt jest jak dla mnie mega
jeszcze tylko tylnie lampy przyciemnić i będzie groźnie |
Jak przyciemniłeś kierunki przednie?
Darko - 04-08-2011, 23:23
Cytat: | Jak przyciemniłeś kierunki przednie? |
normalnie folią jutro postaram się zrobić fotkę i pokaże, ale filozofii wielkiej w tym nie ma
w ogóle to mam lampy już fabrycznie przyciemnione (wersja 'black' jak się nie mylę), więc folia robi robotę
mlun - 04-08-2011, 23:35
Nie muszę czytać bo swoje wiem i nadal się upieram że nie ma sensu lania takiego paliwa.
Anonymous - 04-08-2011, 23:57
Darko napisał/a: | Cytat: | Jak przyciemniłeś kierunki przednie? |
normalnie folią jutro postaram się zrobić fotkę i pokaże, ale filozofii wielkiej w tym nie ma
w ogóle to mam lampy już fabrycznie przyciemnione (wersja 'black' jak się nie mylę), więc folia robi robotę |
Lampy w Carismie nie są przyciemnione. Środki są tylko czarne, klosz plastikowy jest przeźroczysty.
marcindy - 05-08-2011, 21:25 Temat postu: Naprawiony przewód zasilania świec żarowych Witam wszystkich pierwszym postem na forum.
Dzisiaj po 4 godzinach grzebania w mojej pierwszej Carismie naprawiłem przewód zasilania przekaźnika świec żarowych :]
Skubaniec urwał się w peszelce schowanej pod filtrem powietrza.
Wszystko tam takie fajne, a okablowanie @$#%@$#.
Darko - 06-08-2011, 16:00
kuzi napisał/a: | Darko napisał/a: | Cytat: | Jak przyciemniłeś kierunki przednie? |
w ogóle to mam lampy już fabrycznie przyciemnione (wersja 'black' jak się nie mylę), więc folia robi robotę |
Lampy w Carismie nie są przyciemnione. Środki są tylko czarne, klosz plastikowy jest przeźroczysty. |
tak Kuzi masz racje, źle to ująłem
mlun - 11-08-2011, 20:33
Wymieniona sonda lambda i podratowane zawieszenie tylne.
sutsab - 11-08-2011, 20:36
wymiana ori radia na sony mex-bt3700U, wcześniej wymiana filtrów i oleju
rogal133 - 22-08-2011, 19:32
przyciemniłem boczne kierunki
kamir - 22-08-2011, 23:12
nie dziś ale ostatnio, zamontowałem domykanie szyb z pilota wg opisu maxim25, z drobnymi, własnymi poprawkami.
Więcej szczegółów link
rogal133 - 24-08-2011, 22:01
dzisiaj zamontowalem gniazdko zapalniczki w bagazniku
JacekeR - 25-08-2011, 10:33
Też nie dziś ale od 2 miesięcy trochę się nazbierało od dnia zakupu:
- wymiana i naprawa elektrycznego mechanizmu podnoszenia szyb od strony pasażera (koszt 65 zł całość z allegro),
- wyczyszczenie reflektorów przednich.
- zamontowanie domykania szyb z pilota wg. pomysłu maxim25 (wielkie piwo)
- kosmetyka ( pokrowce na siedzenia itp..)
- przyciemnienie kierunkowskazów bocznych folią super black.
- wymiana filtra kabinowego.
- wymiana głośników w drzwiach kierowcy + tweetery oraz zmiana radia na mp3. (mam radio oryginalne na kasety+zmieniarka CD na zbyciu)
sutsab - 25-08-2011, 10:53
- nie działały oba tylne przyciski otwierania szyb, początkowe założenie o uszkodzeniu blokady na panelu kierowcy okazały się błędne i wystarczyło przeczyścić styki
- wymiana wycieraczek na aerotwin
- Misia dostała w końcu antenkę bo niestety nie miała
mencli - 25-08-2011, 20:10
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem carismy 1.6 i troszkę trzeba pobawić się przy niej
- wymiana sworznia wahacza
- wymiana łącznika stabilizatora
- wymiana osłony gumowej drążka kierowniczego
- założone nowe kołpaki
- oczywiście wymiana oleju i filtrów
drobne prace i wiele radości wszystko można zrobić samemu filozofii nie ma samochodzik bardzo wdzięczny
tomek_tom - 25-08-2011, 20:15
W tym tygodniu zamontowane na stałe radia cb (nowiutkie M-tech Legend II) i antena cb (uchwyt na klapę bagażnika+przeciągnięcie przewodu tak żeby go nie było widać ),
Dodatkowo autko zostało dokładnie wypucowane specjalnie na ZLOT OGÓLNOPOLSKI
|
|
|